[]

Yulafa alternatif kahvaltılık

Son 1-2 senedir sabahları yulaf-muz-hurma-protein tozu-süt karışımını blender'da karıştırıp içiyorum. Çeşitli sebeplerden yağ oranım çok arttı, carb'ı minimize eden protein+yağ ağırlıklı bir beslenme düzenine geçtim.

Yulafta deli carb var, onun yerine ne kullanabilirim?


 
abi karbonhidrat almayacağım diyorsun sonra yulafın yerine ne koyayım diyorsun. Git bir bardak yağ iç, bir kaşık tereyağı yut falan. Yumurta ye, et ye.


  • alperz  (20.06.17 11:34:57) 
Kuruyemiş. Karb. oranı düşük yağ oranı yüksek olanlar.


  • angelus  (20.06.17 11:35:18) 
sebzelere dalacaksın, karnabahar-brokoli-ıspanak-pazı vs. ile denemeler yapacaksın, ben öyle karışımlar yapmadığım için nasıl olur bilemiyorum, ama googlelarsan kesin yapan manyaklar bulacaksındır.


  • candanag  (20.06.17 11:43:19) 
Derdimi anlatamamışım :))

Yine shake yapmak istiyorum, çünkü hazırlaması baya kolay ve doyurucu oluyor. Muz hurma protein süt'ü blender'a atsam çok sıvı olur, doyurucu olması için hafif katı olması lazım. Yulaf yerine ne koyarak bunu başarabilirim?
  • elon  (20.06.17 11:44:49) 
Kinoa dene.


  • angelus  (20.06.17 11:48:45) 
Kinoa'yı pişirmen gerekir. Chia Tohumu ekleyebilirsin. Yalnız ekledikten sonra şişmesi için beklemelisin. Tadını değiştirmez, içeceğin kıvamını artırır.Günde en fazla iki yemek kaşığı.
Birde dikkatimi çeken, protein tozu kullanıyor olman. Yumurta kullanıyor musun? Yumurtanın akını çiğden içeceğine eklemeyi denedin mi? Nasıl olur bende bilmiyorum ancak internette araştırmaya değer.

  • cliquot  (20.06.17 11:59:32) 
kıvam için yoğurt ve fıstık ezmesi deneyebilirsin. çiğ kuru yemiş de eklersen mis gibi olur.

edit: tatlı lor da iyi gider
  • hasmetizm 2046  (20.06.17 12:06:05 ~ 12:07:19) 
chia tohumu.


  • vejeteryanvampir  (20.06.17 13:08:24) 
kinoa da bulgur ile hemen hemen aynı karbonhidrat değerine sahip. siz karb'dan kaçarken daha kötü lezzetli başka bir carb'a yakalanmayın da, uyarayım.


  • vejeteryanvampir  (20.06.17 15:36:06) 
@vejeteryanvampir öneriler geldikten sonra baktım da dediğiniz gibi yulafla aynı oranda carb var, protein içeriği bi tık fazla. Pek bana gelecek bi besin değil.

@cliquot çiğ yumurta olayına karşıyım ben ama chia tohumunu deneyeceğim.
  • elon  (20.06.17 18:39:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.