[]

pastanenin web sitesi olur mu

olmalı mı? gerek yoksa bile olması için nasıl argümanlar bulabiliriz?

konu şu;

ben az çok template site hazırlayabiliyorum. oturduğum semtte şubeleri olan 2 köklü pastane ve bir tane de köklü lokanta var. bu işletmelerin ikisinin web sitesi açılmış ama olmasa daha iyi. yani orası burası kaymış, bırakmış gitmişler. bir tanesinin de adresi alınmış ama page not found. elime birkaç güzel tema alıp bu adamların kapısını çalsam: "sitenizi elden geçireyim. markanıza yakışır birkaç banner hazırlayayım. bayram bilmemne olduğunda şablon olarak sosyal medya paylaşımlarınızda kullanırsınız. zaten ben aslen IT danışmanlığı firmasında çalışıyorum. bu işi üniversiteden beri (halen okuyor:)) kendimce yapıyorum. zaten abim de yazılımcı, birlikte yapıyoruz. dolayısıyla piyasadaki falanca ajansız diyen adamlar hazır siteyi size ikibin tl'ye kakalıyor. ben aynı kaliteyi(vasatı kastediyor) ucuz yoldan size sunarım. başım kalabalık da değil, soracağınız bişey olursa da aha numaram bu."

şeklinde şansımı denesem mi? kaç tl istenir? 600 - 700 tl düşünüyorum ben mesela. biri he dese yaz okulu param çıkar, 3ü he dese berline götürür getirir.
teşekkürler şimdiden.

 
pastaneye bu teklifle giderken photoshopta filan bir iki ekranını çizseniz aslında yapacağınız sitenin, daha etkili olabilirsiniz.


  • luchetti  (20.06.17 03:11:23) 
@duyulmasi gerektigi kadar

ben 1200 tiel artı kdv istemesini de bilirim de vermezler :)

şaka biyana mühim bir konuya parmak bastın. ben napiyim ama? kim ne yapmalı? biz etik, ayıp, haram diye düşünürken sokaklarda fontlar katlediliyor. benim vatandaşım güzel fontlar, hoş bannerlar haketmiyor mu? belki de etmiyor :/
  • klar  (20.06.17 03:15:57) 
@luchetti

Hazır temalar kullanmayı düşünüyorum. Photoshopta çizmeye kalkarsam muhtemelen pek hoş durmaz sanki. Ki o baya oturup tasarlamak değil mi? Kotarabilir miyim ki? Benim aklımda wordpress filan var ne yalan söyliyim.

Hazır temanın demo sayfasında logo ve metinleri değiştirip ss alabilirim mesela, olmaz mı?
  • klar  (20.06.17 04:23:25) 
Bize ajans tarzı bir yer gelmişti. 700 tlye bedava wordpress teması kullanıp site yapıyoruz diye geçiniyorlardı. Bilen adam için 700 çok ama sen aç kapıyı 700den 500e bağlarsın.


  • Depik  (20.06.17 04:43:06) 
ya güzel arkadasim kusura bakma ama adamlar icin o fontlarin zerre degeri olmayabilir.

benim 5 web sitem var. 2 si guzel 3 u kotu.

ben farkindayim bunlarin böyle oldugunun cünkü müsteri profillerim farkli. bu sitelerin 2 si aslinda ayni sirkete aitler mesela. neyse benim amacim musterimin beni bulabilmesi sadece. font mont onemli degil, bana ulasabilmesi. bu amacini yerine getiriyor yeter.

bu musteri kitlesi daha iyi font, site görürse bana ulasmaz pahaliyimdir diye.

neyse gecende aynen senin gibi elemanin biri profil olarak cok benziyor, bana mail atmis. siteniz bazi konularda amatör ben bir profesyonel olarak (wordpress biliyorum aggbii) sitenizi ve yanlis fontlarinizi duzenleyip yeni bir site yapabilirim gibilerinden mail atmis. cevap bile vermedim.
  • kurnaz  (20.06.17 04:48:52 ~ 04:49:43) 
içeriği tam olarak okumadım. doğruca başlığı yanıtlıyorum.
kesinlikle olur. Çünkü;
* siparişleri vermek için iletişim bilgileri gerekir. mümkünse bir isim de eklenmeli ki samimi olsun.
* yapılan ürünlerin görselleri önemli. ama öncelik varsa eğer menünün ve fiyat listesinin eklenmesi. şeffaf bir fiyatlandırma tüketimi etkiler.
* cemiyetlere özel ürünler varsa, bir örneğin fotoğrafları, videoları eklenebilir.

bahsettiklerimin hepsi için çalışan ayrıca bir elemana ihtiyaç duyulur. İçeriği pastacının doldurmasını beklemek hayal. Maliyeti artırır. @j r r tolkien hayrani dediği gibi, bence bu maliyet ve iş yükü sebebiyle elin boş dönebilirsin.

O zaman diğer seçenekler geliyor, facebook ya da twitter üzerinde sayfa açmayı teklif edip, içerik yöneticiliği teklif edebilirsin. Hazır template araştırmaya, işvereni memnun etmeye falan hiç gerek yok. her şey herkesin alıştığı şekilde zaten...
  • cliquot  (20.06.17 12:44:42) 
@kurnaz hafif alaycı üslubuna bir miktar sinir olmadım değil de neyse. senin sitelerini ya da müşterilerini bilemiyorum tabi, benim dediğim yerler zaten pahalı yerler. yani senin müşterin daha iyi site görünce pahalıdır deyip kaçıyorsa benim dediğim yer zaten pahalı biyer. müşterisi de kötü siteyi görse kaçabilir o zaman.


  • klar  (20.06.17 15:38:25 ~ 15:40:20) 
600-700TL'ye site satarsan ömrün boyunca köle olarak yaşarsın.

O siteyi bir günde bile yapsan, aslında bir günde değil, yazılım yapmayı öğrendiğin süre kadar sürede yaptın demektir.

2000-3000 liradan aşağı internet sitesi yapmayın, kendinize saygınız varsa.
  • tchuck  (20.06.17 15:40:00) 
@tchuck tema kullansam da mı 3000 tl istiyim?


  • klar  (20.06.17 15:41:29) 
tema kullansan da 3000tl iste tabii.

veya 3000 deme, aylık 300tl de, 250tl de. o şekilde bağla bir şey yap.

500 liraya site yaparsın, adam şeyine takmayacak nasıl olsa sanarsın; bi başlar o site üstünde değişiklik istemeye aklın hayalin şaşar. (ki istemese bile işin ederi budur)

kendinizi kullandırmayın yani bana sorarsanız.
500tl dediğin para 150 dolar yapıyor. themeforest'ta templateler 50 dolardan başlıyor, ki onu atınca websitesi olmuyor. hostingi, mail kurulumu, o hazır template in gerçek bir siteye dönüştürülmesi var.

kendinizi bu kadar küçük görmeyin yani bana soracak olursanız.
inşaattaki amelenin bile günlüğü 100-150 liradan başlıyor. siz orada bütün gün uğraşacağınız iş için 150-200 lira mı kâr edeceksiniz?
  • tchuck  (20.06.17 15:53:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.