[]

yabancı ülkelerde dizi seyirciliği

nasıl oluyor? bi bilginiz var mı? bizim ülkede malum dangalaklar için çekim yapıldığı için, adam gelip dizinin başlığına ''eğer tersi olsaydı yarın günüm çok kötü geçecekti. çok şükür be çok şükür'' gibi aptal saptal şeyler yazıyor. senariste sövmeler, mutlu son fetişistleri falan. dışarıda da böyle mi? dizi fanatiklerinde dünya genelinde bir dangalaklık mevcut mu?

evet, içeride dizisine yapılan dangalakça yorumlardan sonra bunu merak ettim. dizilere endeksli hayat, güzel bir şey olsa gerek.


 
Tabi ki oluyor. Game of thrones muhabbetleri, friends ya da himym bitince olanlar filan.

Oluyor yani.
  • kuehles blondes  (20.06.17 00:49:23) 
O dizilerden dolayı değil, insanlar aptal ve milleti fark etmiyor pek.Sadece yüzdeleri değişiyor ülkeye göre.


  • christopher nolan  (20.06.17 01:30:01) 
Uluslararasi ortamda Game of Thrones, Friends fallen konusuluyor ama America'da yereller icin sunu soyleyebilirim, oyle genel genel programlari pek izlemiyorlar. Zencilerin bulundugu bir yerlerdeyim. Sadece zenci insanlarin oldugu dizi-filmleri ceken kanallar var, butun gun onlari izliyorlar. Arada Friends, Game of Thrones gibi genel yayinlari seviyorlar ama bunun disinda icinde beyaz insanlarin ve beyaz kulturun cogunlukta oldugu programlari izlemiyorlar. Ayni sekilde, Latin komunitesi Telemundo'daki dizileri izleyip onlarla egleniyor ya da en cok Jane the Virgin gibi dizileri izliyorlar. Ornegin, bir beyaz bir zenci dizisini izlemiyor pek. Beyazlarin da izledikleri diziler kendi sosyaekonomik gruplarina gore degisiyor cok.

Bir de dizilerden cok 'The Real Housewives", "Keeping up with the Kardashians" gibi reality show'lari dizilerden daha cok seviyorlar. Sezon sezon onlari izleyip, onlari lafliyorlar. Dizilerin reality show'lar karsisinda sansi daha az.

Turk senaristlere sovme. Disaridakiler de 30 hafta ve herhafta 1.5 saatlik dizi yazmak zorunda ve ortaligi doldurmak zorunda olsa, onlar da sacmalar.
  • aychovsky  (20.06.17 01:57:04 ~ 02:11:24) 
yerel dizileri ciddi takip edenler var. oturup kari koca kommissar rex filan seyrediyorlar mesela. amerikan ya da ingiliz dizi takipcisi bence daha az, daha dogrusu insanlar 10 diziyi birden takip etmiyor. avusturya ve almanya icin böyle diyebilirim.

got, breaking bad gibi buyuk dizi seyircisi cok, ama arada the blacklist, gotham gibi daha düsük profilli dizileri seyredende hatiri sayili insan var, genelde maksimal 3-4 dizi seyrediyor insanlar, bence nedeni daha sosyal olmalari, dizi seyredecegine geziyorlar.

amerikan futbolu, kayak seyircisi cok bol. bizim futbol muhabbeti ayarinda degil ama siki takipciler var.

unutmadan dizi demisken, tiyatroya, opera, konser gibi aktivitelere gitmeyide daha tercih ediyorlar.

senariste sövme cok aman aman sacma bir son yoksa olmuyor bence, ilginctir benim cevremdeki arkadaslar gothami ve better call saul seviyorlar, bazen gothamda sacmaliklara sinir oluyorlar. diziye endeksli yasayan kimse tanimadim.
  • kurnaz  (20.06.17 02:01:28 ~ 02:03:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.