[]

kolonoskopiye nasil hazirlanilir, nasil yapilir?

Bilen varsa kendi deneyimi yazsin :)

...
Oncelikle yardimci olan, fikir veren, moral veren, cevap veren arkadaslara tesekkur ederim.

Madde madde aciklayayim.

1: haftada bir buyuk tuvalete cikiyordum. Rahatsizligim buydu. Yaklasik 1 1.5 senedir. Sindirim duzenleyici ilaclar aldim ise yaramadi. Doktor sebebi bulmak icin kolonoskopi gerek dedi.

2: golytely diye bi ilac verdi. 4 litre icmek lazim su ile. Icemedim. Baska bir ilac istedim. Picoprep verdi. Burayi detayli yazicam.

3: kolonoskopi hazirligini ben 2 gun yaptim. Soyle. Cuma gecesi yatmadan dupalex (ismini hatirlamiyorum editlicem burayi) isimli musilimsi minik haptan 4 adet ictim. Normal doz bu. Cumartesi sabahi karin agrisi ile hem tuvaletin kabasini attim hem de ishal cikmaya basladim. Cts buskivi corba ve meyva suyu ile gecti ve su tabi.

3: cts gecesi de yatmadan o haptan aldim ama pazar hic tuvalete cikarmadi beni. Kalmadiysa bisey demek. Neyse. Pazar hemen hemen sadece su ictim. Belki bi iki bardak komposto, tanesiz meyva suyu ictim. Paar 18de picoprep in bi kutusunu, yani iki saseyi bi kola bardagina doktum. Zaten toz halinde. Soguk su koydum. Burnuma selpak soktuk ve hizli hizli ictim. Tadi cidden cok kotu ama fark su. Golytely yag gibiydi. Buysa tadi kotu olan bir icecek.

4: 20ye kadar tuvalete cikmadim. Tuvaletim gelmedi. Tabi moralim bozuldu ise yaramiyo diye. 8 bucuk gibi tuvaletim geldi. Agrili degil. Hanibgitmesen gitmessin tuvakete ama gidince cikiyorsun. Ilk baslarda kati ishaldi. Sonralari tamamen su gibi sivi oldu artik. Gece 12 ye kadar surdu boyle. Sunun icin soyluyorum bunu. Internette berrak cikmaniz lazim yoksa olmaz falan yaziyor da moral bozmayin. Su gibi cis gibi cikin yeter. Yani rengi berrak olmadi hic. En azindan bende oyleydi tabi doktor daha iyi bilir.

5: bu arada 8.30 da ikinci kutuyu bu sefer cok zorlanarak ictim. Cunku miden bombos. Tadi korkunc. Ictim. Cok zorlandim ama ictim. Takriben 1 saat sonra ise kustum :) dayanamadim. Yani 2.yi ictikten sonra kusma istegi hep geldi ama tuttum yani. Bi anda tamamen kustum. O igrenc ilac kokusu geldi yine :) zaten sirf su ve safra kustum.

6: gece 12 ye kadar ara ara tuvalete gittim. Gelmesini beklemeyin. Yarim saatte bir gidip deneyin bence. Su gibi yapiyorsunuz varsa zaten. Gerci bende neredeyse hic bir sey cikmiyordu artik. Zira yok yani bisey. Bombos midem bagirsagim. Unuttum bu arada bol su icin. Ben cok sevmem su. 6 8 kola bardagi icmisimdir ilaclar haricinde gun icinde. Ki icebiliyosaniz daha cok icin.

7: asiri bitkin oldum tabi. Kusmadan sonra hele adim atacak halim kalmadi. Neyse uyuduk uyandik sabah 7 de. Bi daha girdim tuvalete bi iki damla su cikmistir en fazla. Gittik hastaneye. Giydirdiler ameliyat kiyafetlerini :) anestezi sorulari sordular. Sonra sedyede gectik mekana. Hemsireye agzima sey takicak misiniz dedim, yok damardan veriyoz dedi. Korkuyorum dedim. 1 dakikaya uyumus olcan dedi. Ki hakikaten sonrasini hatirlamiyorum. Hic bir aci agri sizi hatira yok. Gozumu actigimda geri gelmistik yataga.

8: kolonoskopiyi ben full anestezi ile uyutarak oldum. Lokali bilmiyorum. Bunu tavsiye ederim ama. Cidden hic bir sey hissetmiyorsunuz. Cunku bilmiyorsunuz :) islem sonrasi yani bugun nasilim. Biraz gaz oldu, biraz karnim gurulduyo baska bir sey yok cok sukur. Sanki bisey olmamis gibi.

9: hazirlik kismi zordu. Kolonoskopi kolaydi ozetleyecek olursam.

10 sonucum: doktor dedi ki tertemiz. Hic bir sikinti yok. Polip tumor ve herhangi kotu bir sey yok. Peki dedim niye boyleyim. Dedi ki bagirsaklarin normalden farkli olarak cok kivrimli, kavisli. Senin dedi kabizlil yasamaman dusuk ihtimal :) ama dedi 3 4 gunu asmayacaz. Lifli beslencez, yurucez, su iccez ve gerekirse diskilama icin ilac takviyesi alicaz. Tesekkkur ettim geldim. Cok sukur.

Sormak istedikleriniz varsa cevaplayabilirim.

 
Gecmis olsun. Sonuc temiz ciktigi icin sevindim senin adina.


  • annesharley  (19.06.17 21:38:31) 
geçmiş olsun


  • idexo  (19.06.17 21:46:33) 
ben 4 kere yaptırdım en çok bana soracaksınız :)
geçmiş olsun...

  • high hopes of the sozluk  (19.06.17 22:15:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.