[]

Avukatlar emsal karar arıyorum - Usulsüz tebligat.

Alacaklı vekili olduğumuz bir dosyada usulsüz tebliğden şikayette bulunuldu. Bu şikayete cevap yazmak durumundayım. Ancak bir tane bile alacaklı lehine karar bulamadım.

İlgili takipte ödeme emri mernise çıkarıldı ve borçlunun adreste olmadığı komşudan öğrenildi, komşu imzadan ve ismini söylemekten imtina etti, bu husus ödeme emrine not düşüldü ve kapıya ihbar kağıdı yapıştırılarak ödeme emri md. 21 uyarınca muhtara teslim oldu.

Aramızdaki avukatlar, vekil olduğunuz buna benzer davalar söz konusuysa bir düşünmenizi ve eğer varsa bana emsal karar göndermenizi rica edeceğim. Çünkü hiçbir şekilde bulamıyorum. Bulan-bilen olursa ellerine sağlık, teşekkür ediyorum. :)

Ps: Yardımcı olan avkatların her türlü adliye işi halledilir. ^^

 
21/2 ' e göre tebligat istediniz değil mi? usulsüz olan neresi ben mi kaçırıyorum? tebligat hukukum zayıftır kabul.


  • cabiday  (19.06.17 16:37:33) 
@cabiday:
TK md. 21/1:

Kendisine tebligat yapılacak kimse veya yukarıdaki maddeler mucibince tebligat yapılabilecek kimselerden hiçbiri gösterilen adreste bulunmaz veya tebellüğden imtina ederse, tebliğ memuru tebliğ olunacak evrakı, o yerin muhtar veya ihtiyar heyeti azasından birine veyahut zabıta amir veya memurlarına imza mukabilinde teslim eder ve tesellüm edenin adresini ihtiva eden ihbarnameyi gösterilen adresteki binanın kapısına yapıştırmakla beraber, adreste bulunmama halinde tebliğ olunacak şahsa keyfiyetin haber verilmesini de mümkün oldukça en yakın komşularından birine, varsa yönetici veya kapıcıya da bildirilir. İhbarnamenin kapıya yapıştırıldığı tarih, tebliğ tarihi sayılır.

2ye göre değil 1e göre tebliğ ettik biz. borçlu evde yoktu, komşuya soruldu ve evde olmadığı öğrenildiğinden kağıt yapıştırılıp muhtara teslim edildi. ben mernise çıkardım, evde olmadığından muhtara gitti yani.
  • okuyamıyom ben ya  (19.06.17 16:54:17) 
Kazancı'da ya da palmiye'de yok mu? Ona göre bakacağımd ya da sinerjide


  • Vse budet horosho  (19.06.17 17:36:37) 
@Vse budet horosho: ofisimde lebib yalkın var. googleda ve lebibde uzun uzun aradım ve ancak 1 tane 12. dairenin kararını bulabildim. üyelik olmadığı için kazancı, palmiye, sinerjiye bakamadım doğal olarak. lebibe yabancıyım, kazancı kadar aktif kullanamıyorum belki de ben bulamıyorum emsal karar. o yüzden duyurudan yardım istedim. fırsatınız olursa ve bakabilirseniz çok müteşekkir olurum :)


  • okuyamıyom ben ya  (19.06.17 17:39:21) 
haha benzer durumumuz var ancak karşı taraftayız, bize usulsüz tebligat yapıldı. bu noktada benim gördüğüm yargıtay kararları kanundan ziyade tebligat tüzüğüne odaklanıyor:

Tebligat Tüzüğünün 28. Maddesi ise şöyle demektedir:

“Muhatap veya muhatap adına tebliğ yapılabilecek olanlardan hiç biri gösterilen adreste bulunmazsa, tebliğ memurunun, adreste bulunmama sebebini bilmesi muhtemel komşu, yönetici, kapıcı, muhtar, ihtiyar kurulu veya meclisi üyeleri, zabıta amir ve memurlarından tahkik ederek beyanlarını tebliğ tutanağına yazıp altını imzalatması, imzadan çekinmeleri halinde bu durumu yazarak imzalaması gerekir.’’

sizin durumda sanki tüzüğe artı tk 21'e uygun tebligat yapılmış gibi.

şimdi duruma uygun karar bulamadıysanız belki usulsüz tebligat kararlarından ters çıkarım yapabilirsiniz

YARGITAY 12.Hukuk Dairesi Esas: 2011/12444 Karar: 2011/31216 Karar Tarihi: 28.12.2011 kararında şöyle bir ibare var: "Bu itibarla; Tüzüğün 28. maddesinde öngörülen şekilde ve maddede belirtilen kişilere sorularak imzaları da alınmak suretiyle, şayet imzadan çekinmeleri halinde, bu husus da belirtilerek; muhatabın adreste geçici olarak bulunmama sebebi ve tevziat saatlerinden sonra geleceği <tevsik edilmeden>, Tebligat Kanunu'nun 21. maddesine göre yapılan tebligat işlemi geçersizdir. Zira bu belgelerine işlemi, devamı işlemleri belirlemesi yanında, muamelenin doğru olup olmadığına karar verilmesi yönünden yardımcı olacak ve tebliği isteyen makam ve hakimin denetimini sağlayacaktır.’'"

diyor, yani bakın yargıtaya göre usulsüz tebligat için bu şartlar gerekiyor ama aksi yorumla da bizim tebligatımız usule uygundur gibi bir yol izlenebilir.
  • antonin artaud  (20.06.17 14:03:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.