[]

sigaradan tiksinmeye / sekersiz caydan keyif almaya ne kadar sure sonra

basladiniz?

sigarayi biraktim 2 hafta once. tuhaf bir sekilde cok kolay oldu. niye bu kadar kolay oldu diye iskillenmiyor da degilim. acaba bu yaniltici bir surec mi? yoksa bunca zaman is olsun diye mi icmisim o sigaralari? ama henuz kokusu igrenc gelmiyor. sizde nasil oldu?

caya attigim sekeri de kestim. hani o cayin tadi asil sekersiz icince geliyormus diyenler, ne kadar zaman aldi caydan keyif almaniz? zira su an ictigim caydan bir sey anlamiyorum.

 
çay için tek tavsiyem iyi çay iç. yani gidip de doğuş çay falan içme. bir de soğuk suyla demle. uzun sürüyor ama çok lezzetli oluyor. bir de geçiş süreci için bir tatlı kaşığı süt eklenmiş earl grey deneyebilirsin.


  • alperz  (19.06.17 15:39:45) 
6 ay 1 yıl arası ama nasıl ne zaman alıştığını anlamıyorsun bile, bir gün bir anda farkediyorsun ki normal gelmiş.

Ki ben her şey keserim, çaydan şekeri kesemem diyen biriydim.

Geçenlerde udak bir şeker atmışlar çaya, barkdakları karıştırıp bir yudum aldım, geri tükürdüm şerbet mi lan bu diye.
  • KaraSakall  (19.06.17 15:41:57) 
şekersiz çaydan keyif almaya 3. fincandan sonra başladım. sigaradan daha tiksinmedim ama 3 gün içmeyince de bi şey olmuyor.


  • zgrydn  (19.06.17 15:42:50) 
sigara 2 ay
şekersiz çay 2 hafta

  • hasmetizm 2046  (19.06.17 15:48:31) 
2si de 1er yıl.


  • Adramelekhh  (19.06.17 15:56:59) 
Bir gün çaya şeker atmak istemediğimi fark ettim, aldığım ilk yudumdan itibaren tadı güzeldi. Sanırım zorlama ile yapmadığım için böyle oldu.

Sigara kısmında benim de şüphelerim var. Bırakmaya yakınım galiba ama bu da kendiliğinden olan bir süreç ve ben de zorlanmayacağım gibi. Umarım daha beter şekilde patlamaz.
  • devilred  (19.06.17 16:02:06) 
İnsanın ağız tadına alışması 21 gün sürüyormuş. Kendi süremi hatırlamıyorum. Kademeli bırakmak daha doğru olabilir.

3->2->1,5->1->Yarım->Bırak

veya

3->2->1->Bırak

gibi.


.
  • kartallar yuksek ucar  (19.06.17 16:08:36 ~ 16:09:11) 
şekersiz çaydan 1-2 haftada...


  • ya ben lan neyse  (19.06.17 16:10:31) 
Tam 52 gün önce bıraktım sigarayı. 15 sene aralıksız günde 1 paket içen bir tiryakiydim. İlk denememde bıraktım ve dediğin gibi hiç zor olmadı. Bence sigarayı bırakmayı gözümüzde büyütüyoruz. İstedikten sonra gerçekten kolay. Nasıl oldu bilmiyorum ama bir anda tiksindiğimi fark ettim ve bıraktım.


  • Son Müzakereci  (19.06.17 17:27:48) 
Sİgara konusunda bir şey diyemeyeceğim, tecrübem yok ama abim de sigarayı bırakınca çabuk bir şekilde tiksindi. Normal bir süreç olabilir.

'Şekersiz çay içemem'cilerdendim. Şekeri kestim. 3-4 ay boyunca çaydan zevk alamadığım için çayı da kesmiş bulundum. 'Tarçın koy' dediler, çayın her tarafından tarçın çubuğu fışkırdı, yine de olmadı. Haftada bir veya özel günlerde şekerli çay içiyorum artık. Kahvaltıda su içiyorum. Bir de şekersiz içenler çayı genelde demli seviyorlar sanki. Ne kadar doğru bilmiyorum da, ben zaten çayın o demli tadını sevmiyormuşum meğer. Kahveye alıştım, çatı sevemedim.
  • aychovsky  (19.06.17 17:32:58 ~ 19:19:15) 
Sekersiz cay-kahve icin, direkt kesmek en iyisi. Acik demleye calis baslarda, tuzu sekeri zorunlu olarak aylarca hic tüketmemistim. Insan sifir tuzsuz yemege bile alisiyor birkac haftada. Gözünde büyütme hic.


  • buf-e kür  (19.06.17 17:33:05) 
çay bir ayı buldu, olsa da atsam diyordum. şimdi (4-5 sene sonra) şekerli çaydan yivreniyorum.


  • manuel mandalina  (19.06.17 17:46:05) 
sigara konusunda kendimle savasmiyorum hic. meh deyip geciyorum. bu biraz endiselendiriyor beni. yani boyle bir firt icsem diye sayikliyor olmam gerekirdi sanki. daha once denemis daha ikinci gun kendime 1 tane icme hakki vermistim cunku. o yuzden henuz biraktigima inanmiyorum. sanki tiksinme olursa o zaman gercekten birakmis oldugumu anlarim gibime geliyor.

sekerde de yarimcik atiyim ya bir sey olmaz demiyorum. onu kesmek de zorlamadi. ama hic cay icmedigim bir dunya dusunemiyorum sadece. o cayi icicem her turlu. icerken de keyif almam lazim.
  • jimicik  (19.06.17 18:07:32) 
Sigara konusunu bilmiyorum, hic icmedim.

Cayi sekersiz icmek benim icin de iskence. Kahvede zaten cok seker atmazdim, yillar oldu biraktim. Cayda ara ara deniyorum, gerçekten hic sevmiyorum. Zaten yazın çay hic icmem, kisin da haftanin 3-4 gunu 1 bardak içerim, aslinda cay sevmiyorum denebilir. Şimdiki yontemim su; earl grey iciyorum içeceksem ve bir minik dilim limon koyuyorum. Hafta sonu kahvaltida da tek seker atiyorum. Baska türlü sahiden icemiyorum.
  • fraise  (19.06.17 18:22:34) 
Cay hiç zor olmadı ama içtiğin çayın kalitesi önemli.


  • chavezding  (19.06.17 18:43:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.