[]

yurtdışında para çaldırma mevzusu

Merhabalar,
Cumartesi günü Belgradda 500 eurom çalındı. Uçağım olaydan 2 saat sonra olduğu için dönmek zorundaydım. Orda bi polisle görüştüm ve merkeze gidip şikayette bulunmam gerektiğini söyledi. Söylediğim gibi vaktim yoktu merkeze gitmeye.Tur şirketiyle gitmiştim onlar da benim adıma şikayette bulunamıyorlarmış.Olayın yaşandığı yeri de tahmin ediyorum ve güvenlik kamerası var fakat mağaza polis olmadan görüntüleri izletmedi.
Şuan Türkiyedeyim bu konuyla ilgili yapabileceğim birşey var mı?


 
Ucak olaydan 5 gün sonra olsa da o para bulunup size geri donmezdi muhtemelen. gecmis olsun hocam, bundan sonra daha dikkatli olmakta fayda var. cana gelecegine mala gelsin.


  • fayfim  (19.06.17 15:42:22) 
bu bilgisayar, tablet, kimlik, kredi karti degil ki. para. paranin bulundugunu duymadim hic hirsizlik sonrasi.


  • kurnaz  (19.06.17 15:52:32) 
özetle: yok.

detay:
belgradda kaldığımız hostelde arkadaşımın da hatrı sayılır miktar parası çalınmıştı. arkadaşım dışında hostelde kalan 1 kişinin daha parası çalınmıştı. (paralarını kilitli dolaplara koymamışlar)

hostelde çok az kişi kalıyordu o dönem ve bizlerden başka paraları çalabilecek olan 3 kişi vardı. bu 3 kişi arasından hangisinin çaldığı da herkese göre çok belliydi. parası çalınan çocuk duştan çıktığında bu şüphelendiğimiz kişiyi kendi tek başına kaldığı odasında yakalamış, şüpheliden "pardon, odaları karıştırmışım" gibi bir cevap almıştı. şüpheli de odaları karıştırdığını doğruluyor ama para çalmadığını söylüyordu. odaların karışması ise baya imkansızdı, en kötü ihtimalle kapıdan girince anlardınız hangi odada olduğunuzu.

polise gidip olanları anlattığımızda bizimle asla ilgilenmediler konsolosluğa gidin dediler. çünkü ingilizce bilen bir adet polis yoktu. oradaki vatandaşlardan yardım istedik biri ingilizce biliyormuş, geldi çevirmenlik yaptı. polis biraz dinledi ve gene konsolosluğa gitmemizi söyledi.

konsolosluğa gittiğimizde "tamam biz bir bakıcaz" dediler, kaldığımız hostelin telefonunu ve bizim telefonlarımızı aldılar. (3 yıldır kimse aramadı.)

hostel desen zaten "çok üzgünüz ama ne yapabiliriz ki, elimizde kesin kanıt olmadan müşterimizin üstünü arayamayız, hem paraları üzerinde bulsak bile benim paralarımdı bunlar diyebilir" dedi.

sonuç olarak, salın. belgrad böyle işlerin peşinden koşmak için fazla rahat bir yer.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (19.06.17 16:16:59 ~ 16:18:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.