[]

parayı değerlendirme

selamlar, aşağıda garanti'nin bir kredisi var.

Kredi Tutar : 5 bin TL
Faiz Oranı : %0,99
Vade : 36 ay
Taksit : 170,07 TL
Kredi Masrafı : 238 TL

Arkadaşım diyor ki, bu parayı alıp tamamen altına yatırmak ve aylık olarak taksit ödemek.

Biz de kredinin toplam geri ödemesiyle birlikte, altın bu parayı 3 sene sonunda karşılayabilir mi diye düşündük.

5 bin liralık altın 3 sene sonra 6,360 liraya ulaşır mı? Hatta kâr bırakır mı? Tahminen?

 
sürekli takip edip zaman zaman yapılacak al satlarla bence olur.

hiç anlamam bu işlerden ne altınım oldu ne param :)
  • rurouni  (16.01.10 03:55:22) 
3 sene çok uzun ve kestirilmesi güç bir rakam. hele ki altın için. kısa vadede altın kazançtan çok kayba götürür diye düşünüyorum. aşağı gidecek gibi geliyor bana altın fiyatları. ha tabi bu 3 senenin sonunda ne olur kestirmek zor ama. ekonomik düzenin herhangi bir büyük değişikliğe maruz kalmayacağını farzedersek şimdi değil de altı dokuz ay arası bir zamanda alıp üçüncü senenin sonlarına doğru sattarsak olabilir. tabi bun çıkarımların kaynağı 3-5 grafik ve götüm.

kriz kahini -her krizde oluyor bundan bir tane- abinin dediği gibi çift dipli resesyon yerse dünya, sizin altın kendini baya bir katlar. adamın dedikleri çok mantıklı geliyor bana. hakikaten piyasalar devlet müdahaleleri ile şişirildi. her an biryerden patlak verebilir. sakat dönem. ortalık durulana kadar uzun vadeli yatırım yapmamak lazım. ha yapar da tutarsanız köşesiniz o ayrı.
  • ayiadam  (16.01.10 05:48:37) 
bildiğim kadarıyla altın şuan son 30 yılın en yüksek değerinde.

hala o parayı altına yatırmayı düşünüyor musunuz?
  • nargile  (16.01.10 11:16:22) 
devlet kağıtlarını tavsiye ederim az ama öz olur. en azından zarar etmezsiniz. birde akbank bu aralara bir4 kağıt çıkaracaktı adını hatırlayamıyorum. karlı ama uzun vadede. gidip sorun.


  • taipan  (16.01.10 11:17:41) 
altın için yıl sonunda %25 gibi bir artış olabileceği söyleniyor tabi sadece öngörü bu neyin en olacağı hiç belli olmaz bir gün içinde yüzbinlerce hatta mülyon dolar kaybedenide gördüm kazananıda gördüm. yani senin 5 bin 3 binde olabilir 7-8 bin de olabilir.


  • pposeidon_1  (16.01.10 13:30:38) 
parayla oynama, aksiyona girme derim. sonra işler ters gidip başın da ağrıyabilir. onu da düşün bence.


  • srdr  (17.01.10 01:48:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.