[]

Kefirlerrrr

Arkadaşlar Kefirler ilk İçim ile tanıştım. Üzerinde bir porsiyonunda bilmem şu kadar probiyotik bakteri vardır diye yazıyordu. Sonra buradaki bir öneri üzerine Altınkılıç a başladım ve ondan devam ediyorum ama onda bakteri miktarı yazmıyordu. Geçen gün altınkılıç ın tek porsiyonluk küçüklerini acaba şeker var mı diye incelerken bakteri miktarını yazdıklarını gördüm. 1X10^6. Litrelik olana baktım onda yazmıyor. Hemen yanındaki içim e baktım 1X10^8. Tabi ben şok tekrar tekrar baktım rakamlara. Eker'e baktım yazmıyor.

Demem o ki. şimdi İçim Altınkılıçtan kaba hesap 100 kat faydalı mı ?

1 yıl Altınkılıç içeceğime 3 gün içim içsek aynı mı yani ?

Siz hangisini kullanıyorsunuz ?

Tam da Altınkılıç'ın tadına alışmıştım. Ne yapacağım şimdi. Moralim çok bozuk. Acaba çok kısa mayalıyorlar diye mi tadı böyle güzel ve buna bağlı olarak mı probiyotiği az :(


Not: Yuh ne dertlenmişim de ne uzun yazmışım :(

 
kefir al kendin yap. çay demlemek kadar kolay. en sağlıklısı her zaman kendin yaptığın.


  • babilbaligi  (19.06.17 11:14:01) 
dediğiniz şey aklınıza yatıyor mu? o zaman altınkılıç'ın hiçbir işe yaramaması, içim'in ise kansere, vereme, kabızlığa ve depresyona iyi gelmesi falan gerekir.

kaldı ki ambalajlı kutularda satılan kefirlerin bir faydası olmadığı gibi daha çok zararı var diyorlar. bence hiçbirini içmeyin. eşe dosta sorun, birilerinden "gerçek" kefir alın, buzdolabınızda besleyin. hem bir işe yarar, hem de daha sevimli.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (19.06.17 11:14:15) 
ben kendim yapıyorum. hazırlardan daha lezzetli (ve bence daha faydalı) oluyor. migroslarda mayası satılıyor.


  • rusyalı kozmonot  (19.06.17 11:18:09) 
kendiniz yapın+1. kendiniz yapamıyorsanız migroslarda şu kefirdanem markası var, hem cam şişe hem diğerlerinden daha lezzetli. aynı markanın kefir mayası satışıda var.

www.kefirdanem.com
  • Phoebe  (19.06.17 11:35:35 ~ 27.06.17 16:04:48) 
Ya marketlerde mayası var da hiç duyulmamış markalar olunca güvenemedim. Sağa sola sordum kefir mayalayan bulamadım gerçek maya da yok.

@istanbul Faydadan çok zararı var da biraz acımasız bir eleştiri olmuş sanki adamlar ne katıyor bunun içine.

@rusyalı Migrosta hangi marka maya alıyorsun ? Toz maya mı ? tek kullanımlık mı ?

@Buffay Verdiğin link açılmadı ama ona bakacğaım. teşekkürler.

Kurtarın beni şu açmazdan. Kefirrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Link açıldı bu Kefirdanem mayaları aklıma yattı migrosda varsa alırım bunu ! Vadettikleri bakteri miktarı gerçekse markettekiler gerçekten fasa fiso (:
  • fyodor dostoyevski  (19.06.17 12:23:05 ~ 12:31:01) 
markette satılan yoğurtlardan yememeniz gerektiğini bir yerlerden duymuşsunuzdur eminim. doktor olan babam yıllardır söyler bunu, gıda mühendisi olan kuzenim de öyle. daha geçenlerde arkadaşım anlattı, göğüs kanseri olan annesine doktorunun ilk dediği şey "asla kapalı satılan yoğurtlardan yemeyeceksin" olmuş. bizim çevremizde çok uzun süredir kimse yoğurt almıyor artık. tadını bile unuttum.

kefir için de farklı bir durum olduğunu sanmıyorum. hatta hiçbir kapalı/ambalajlı ürün için farklı bir durum olduğunu sanmıyorum. bir de faydalı falan diye binbir katkı maddeli şeyleri içiriyorlar insanlara. aynı içim markası, bol proteinli kakaolu süt çıkarmış mesela. içim fit mi ne adı. tamamen zırvalık. günümüzde kısırlığın bu kadar yaygın olmasının bir numaralı sebebi bu katkı maddeleri.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (19.06.17 12:42:39) 
Yoğurt konusunu biliyorum sebebi pastorize edilince içindeki faydalı bakterilerin ölüp çöpe dönmesi ve bunu yiyen insanların doğal yoğurttaki faydaları alamaması diye biliyorum. Ben de zorunda kalmadıkça yemiyorum. Kefir için böyle bir bilgi duymadım ve farklı olur diye düşünüyorum zira evde kefir mayalama tariflerinde bile marketlerdeki sütlerle yapılıyor yapılabiliyor çünkü faydalı bakteriyi kefir daneleri veriyor. Neyse ben cevabımı aldım bundan sonrası için konudan saparız. Herkese cevabı için teşekkürler.


  • fyodor dostoyevski  (19.06.17 12:58:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.