[]

Android'de Bellek kart sorunu

yahu android telefonlardaki şu bellek kart olayını anlamadım gitti.
gidiyoz SD kart alıyoz 32gb ve bütün verilerin oraya depolanması için ayar çekiyoruz telefona, ama bellek kart boş kalıyor ve telefon hep uyarı veriyor "telefonun belleğinde yer kalmadı" diye...

kardeşimin Samsung telefonunda da bu var, babamın casper telefonunda da bu var, annemin huawei telefonunda da bu sorun var.

ben istiyorum ki kodumun telefon belleğini komple iptal etsin sadece SD kartla çalışsın ama olmuyor bir türlü... bu konularda çaylak da değilim ama olmuyor işte olmuyor.

bu telefonlar hep uyarı verecekse app indirdiğimde, SD kart ne şeyime duruyor orda?

çok sinirliyim ya kusura bakmayın

 
Applerin varsayılanı olanı SD kart ayarlanamıyor galiba, sonradan depolama menüsü içinde verileri aktar'dan uygulamaları aktar demek gerekiyor. Tabi bu yine de bazı uygulamalar SD kart desteklemiyor ve her zaman telefon hafızasında küçük-büyük dosya bırakıyor.

Video-Fotoğraf için kamera ayarlarından ayarlama yapmanız gerekiyor.

Yine bahsettiğim depolama menüsünden nelerin çok hafıza kapladığını görebilirsiniz.
Yetişkinlerde genelde whatsapp klasörü çok yer kaplıyor ve videolar.
  • atom karincanin torunu  (19.06.17 01:46:16) 
eger kullandigin uygulamalar sd karta kurulabilecek sekilde yazilmadiysa sadece telefona kurulur. Genelde de uygulamalar cok fazla yer kaplamaz zaten. Asil yer kaplayanlar fotograf ve videolar. bunlari sd karta tasiyabilirsin android ayarlarindan. Ayrica varsayilan kaydetme alani olarak da sd kart gosterebilirsin fotograf/video cekme uygulamanin ayarlarindan.


  • emrahday  (19.06.17 11:26:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.