[]

yabancı dil öğrenmek için internet öneriliyor ama

geçen bir facebook sayfasından sağlam bir pdf arşivi olan sayfaya ulaştım. millet de hep aynı şeyi söylüyor internette dünya kadar kaynak var. var da kardeşim ingilizceyi bilgisayardan nasıl çalışayım? ya da telefondan?

bu pdfleri bastırmak mı gerekiyor? ne yapıyorsunuz, ne öneriyorsunuz?


 
Maymun iştahlı olmamak lazım. Kaynak çok ama sadece bir ya da iki kaynağa odaklanırsan ve onları bitirdikten sonra diğerlerine geçersen daha verimli olur. Aralarından en iyi iki tane kitabı seç. Örneğin iki tane sözlük, iki tane grammar, iki tane vocabulary kitabı seç. İhtiyacın olunca sadece bunlara bak. Longman, Oxford kitapları kaliteli. Bunları bulmaya çalış. Gidip de hiç bilinmeyen bir yayınevinin çıkardığı ya da insanların kafasına göre hazırladığı çalışmalarla vakit kaybetme. Ben hiç bastırmadım. Bastırmaya da gerek görmüyorum. Telefondan bakıyorum lazım olunca. Öğrenmenin hangi aşaması söz konusu, bu önemli. Telefondan listening çalışmak zor ama kelime öğrenmek kolay. Kelimeyi telefondan öğrenirsin ama listening için bilgisayar başına geçmen daha mantıklı. Hepsini iyi bir şekilde kombine etmek gerek.


  • dissendium  (19.06.17 01:10:06 ~ 01:10:57) 
duygularıma tercüman olmuşsunuz :)
saka biryana benim de sürekli aklımı kurcalayan bir konuydu bu. bu arada hangi fb sayfası o? ben de bir girip bakmak istiyorum...

  • balik kraker  (19.06.17 03:04:43) 
@blue eyes white dragon bu arşivi benimle paylaşabilir misin.


  • kozm  (19.06.17 03:08:46) 
listening zaten kitaptan calisilmaz onda hem fikiriz ama readingdir grammer dir nasil bilgisayardan bu kitaplardan çalışayım. insanlar hep interneti söyledikleri icin diyorum.


  • blue eyes white dragon  (19.06.17 05:14:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.