[]

Google'da eksik harflerle arama

kelime eksik olunca * koyarak aramayı biliyorum. ancak kelime değil de, kelimenin bazı harfleri eksikse nasıl arayabilirim.

yani:

televizyon kelimesini aratmak istediğimi düşünün. bazı harfleri ve toplam kaç harften oluştuğunu biliyorum diyelim.

t*l***zyon diye arattığımda televizyon kelimesini bulsun ve getirsin istiyorum.

ama toplam karakter sayısının da benim belirttiğim kadar olması önemli. yani bu örnekte sadece 10 harfli kelimeleri getirmesi gerekiyor.

nasıl yaparım?

 
yapamazsın, bu benim de sürekli ihtiyacım olan bir şey ve zamanında saatlerce araştırdım bir yolunu bulmak için ve yok maalesef.


  • rotten head  (19.06.17 01:00:06 ~ 01:02:46) 
Bahsettiğin gibi bir arama şimdilik mümkün değil ama harf sayısı önemliyse * yerine ? olması daha olası. * sembolü o aralıktaki tüm harflerin yerine gelir. t*l*zyon gibi. Yada a* dediğiniz zaman a ile başlayan bütün kelimelerden bahsetmiş olursunuz.


  • ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar  (19.06.17 01:11:51) 
yukarıdaki arkadaşın söylediği her şey yanlış. kelime içinde wildcard kullanmak mümkün değil hiçbir şekilde. yani a* dediğiniz zaman a ile başlayan bütün kelimelerden bahsetmiş olmayız öyle bir olay yok. ? diye bir şey de yok. sadece soruda da bahsedildiği gibi eksik kelimeler için * kullanılabiliyor o da kelimenin tamamını kapsıyor parçalı bir şekilde değil. burda dave87'nin de benim de ihtiyacım olan şey parçalı bir şekilde kullanabilmek bunu ama mümkün değil maalesef.


  • rotten head  (19.06.17 01:18:38 ~ 01:31:18) 
Ben de böyle bir şeyin mümkün olmadığını söylüyorum zaten.

Ama ileride mümkün olursa bunun * sembolüyle olmayacağını, ? ile yapılabileceğini belirtiyorum. Çünkü * sembolü hiçbir zaman tek karakter yerine geçmemiştir. Arama algoritmalarında bu şekilde kullanıldı, ve kullanılacak.
  • ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar  (21.06.17 01:34:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.