[]

Celik kapinin demiri

Celik kapilarin demirleri oluyor ya hani arkadan.Geceleri biz sadece onu kapatip yatiyoruz.Baya da korudugu dusunuyoruz hirsizlara karsi sacma bi sekilde. Gecen gece rüyayla karısık o demiri ufak bi aletle yakarak kestiklerini ve eve girdiklerini gördüm.Bu bile tırsmama yetti. Siz de nasil durumlar?Demire ek olarak ayrica kilitliyor musunuz kapilarinizi? Benim bu rüyayla karisik durumun gercek olma olasiligi var mi bir gün sizce? Yoksa demir baya saglam korur, endiselenmeye gerek yok mu dersiniz? Hirsizlarin kilit acabildigini biliyorum da kapiya cok yakinim en ufak sese uyanirim.




 
en güzel tedbir bence evde değerli hiç bir şey bırakmamak. benim evime hırsız girmişti. evde hiç bir şey bulamadı değerli. iki karton sigara ve 5 tl lik ingiliz anahtarını hacılamışlardı.

onun dışında bakkala giderken bile anahtarla en azından iki defa çevirip kilitlemek. belki onu da açarlar bilemiyorum ama caydırıcı olacaktır.

yatarken de aynı şekilde kitlemekte fayda var. normal anahtarla tabi.

bence o demir de baya korur. yeterli geleceğini düşünüyorum. zaten en ufak sese uyanırım yazmışsınız.
  • uzman pratisyen  (18.06.17 23:02:31) 
O demiri arkadan tel geçirerek açabildiklerini duymuştum ama detayını hatırlamıyorum. O yüzden gece yatmadan önce en az iki tur kilitlerim ben. Alışkanlık haline getirmek sizin için de iyi olur bence. Ekstra bir güvenlik önemli her zaman iyidir.

Ayrıca hırsızlar sanılanın aksine genelde gündüz girerlermiş evlere. Bu yüzden gündüz evde olsanız bile o demiri kapatmanız faydalı olur. Ve bakkala giderken bile kilitlemek çok önemli. Kaşla göz arasında kapıyı kart ya da levye ile açıp girebiliyorlar. Bir tanıdığım gündüz 3 sularında sayısal oynamaya gitmişti, döndüğünde ev soyulmuştu. Kısacası gündüz dışarı çıkarken daha da dikkatli olun bence.
  • md11  (18.06.17 23:41:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.