[]

EV SAHİBİ -ANLAŞMAZLIK ,kim haklı ,ne yapayım?

Merhaba arkadaşlar,

Polonyada Yüksek lisans yapıyorum 4 yıldır da buradayım.

Bu aq ülkesinde genel bi trend varki: ev sahipleri depozitonun üstüne yatmayı çok seviyor ve bunu yerlilere de yapıyor.
(evi baştan sona temizlemesine rağmen bin dereden su getirtilen eski kız arkadaşım,sonra yerde leke var evi temizletcez diye 3000 liralık temizlik şirketi faturası ayarlayan ev sahipleri ve geçen sene birlikte yaşadığımız,bize(ben ve nijeryalı ev arkadaşı) dil bilmiyor sanıp kasım ayının faturalarını nisanda saplamaya çalışan orospu monika bunlara örnekler. daha kulaktan dolma bi dolu olay var ,bilen bilir. yurtdışında fenadır bu işler. Türkiyeyi mumla aratır.


neyse ben bu eylülde geldim,güzel bi oda beğendim ve bana ev sahibi kendisi odayı teklif etti internetten. gidince de işte sen yabancısın herkese 750 lira depozito sana 1500 dedi. (çoğu kişi yabancıya böyle yapıyor falan dedi,diretti)dedim kaç yıl olmuş ne yabancısı, dilinizi bile öğrendim 1000 e kapatalım. ok dedi.

ve ben bunun kirasını 2 aylık-3 aylık şeklinde ve düzenli olarak ödedim,sıkıntı yaratmadım.


yakında evden çıkacağım için taa 4 hafta önceden mesaj attım,dedim ben çıkıcam haberin olsun. nasıl yapacaz depozito işini?

SEN BİRİNİ BULURSAN HEPSİNİ VERİRİM,Bulamazsan söyle BEN BİRİNİ BULURUM -300 MASRAF KESERİM DEDİ. ok dedim araştırdım baya, birini buldum 35 yaşında diye kabul etmedi ,30 yaşından büyük olmasın diyo. ARADIM ARADIM YOK.

dedim ki reis, sen benim 300 ü kes bana 700 ver ben yoluma gideyim sen bulursun birini.

sonra da diyor ki yok efendim eylüle kadar kontratın var,ben sana öyle bir şey demedim (polak kız arkadaşa OKUTTUM MESAJLARI,O DA ÖYLE ÇEVİRDİ,Bence şimdi KIVIRIYOR Diyo) ben sana anca kontrat sonu depozitonu veririm ama senin bana temmuz ve ağustosu da kalmasan bile ödemen lazım ,ya ben birini bulamazsam kısa sürede diyo.ben hep iyi bi ev sahibi olmaya çalıştım falan yazmış.(bulup bulamıcağını kontrol de edemicem yakında türkiyede olacağım)

ben de dedim ki,sizin mesajları polonyalı olan kız arkadaşıma da çevirttim,o kesinlikle ilk şekilde anlaşıldığını söyledi, diğer yandan biliyorum eylülde bitiyor ama sizle uzlaşmak için bu konuları konuşuyoruz ,1 ay önceden haber verdim, bulduğum kişiyi sırf 5 yaş daha yaşlı diye beğenmediniz, ayrıca ben de iyi bi kiracı oldum,elime para geçtikçe 2 aylık peşin ödedim. İlk başta sırf yabancıyım diye çifte depozito istediniz bu da hiç hoş bi davranış değildi yazdım cevap bekliyorum.


Şimdi ben Ne yapayım.

Daha yeni bi arkadaşı ev sahibi depozitonu bugün vercem yarın vercem diye diye çocuğun uçuş tarihi gelene kadar oyalayıp kazıkladı.

Düşündüklerim

A)İpneliğine odada ne kadar şey varsa ucuza satayım gitsin -temmuz-ağustos da ödemiyim. (bundan biraz tırsıyorum eylülde dönecem geri,ama ne kadar kovalar bilmiyorum)

b)Depozitoyu bırak,temmuz-ağustos ödeme (ailem de böyle yap diyor)

c) Depozitodan vazgeç ,kalmadığın süreci de ödeme. Yanına giderken de ütü vesaire işe yarar şeyleri hacıla git.(Bunu yapasım var)

d)Adamla münakaşa et,bezdirmeye çalış,çirkinleş. (bu nafile gibi geliyor)


Tşekkürler şimdiden.

 
B şıkkı diyorum. Ütü mütü falan 50 liralık şeyler, zararını gidermez. Depozitonun üstüne yatan adamin kirasi odenmez, ugrassin dursun pezevenk.


  • duru arsnova  (18.06.17 21:51:59) 
Bence de B. Bu ev sahibi işi yokuşa süremeye meyilli. Siz de depozito karşılığı kirayı ödememiş olun, boşverin. Bu ne saçmalık.


  • duyond  (18.06.17 22:07:54) 
bence yapabileceksen B'yi yap, diğerleri riskli ve ters tepme ihtimali var. ulu önder walter white'ın da dediği gibi, don't bullshit the bullshitter. polonya'da, polonyalı oç ev sahibine ters gidersen başına iş alabilirsin diye düşünüyorum, yani yabancısın sonuçta bu adam her türlü itlik-serserilik hususunda senden bir adım önde olacaktır. yakında dönecekmişsin zaten, arıza çıkarıp da o riske hiç girme bence.

depozitonu almak için girdiğin şanlı mücadeleyi takdir ediyorum ama ben bu şerefsizliği "varsayılan" saydığım için genelde depozito için pek uğraşmıyorum bile, en başta mümkün olduğunca az vermek için uğraşıyorum sadece. niteim sen de nispeten uygun fiyata bağlamışsın. ev sahibin hayvanmış ona şüphe yok ama evdeki eşyaları satmak falan bu da hoş değil yani boşver sen yapma, zalımlık onda kalsın.
  • der meister  (18.06.17 22:08:14) 
A ve C hem etik değil, hem de başın belaya girer. Düpedüz hırsızlık. Yapılan haksızlık, hırsızlığı mazur göstermez.

Bana da en mantıklısı B gibi geldi. Sen de bir kaç ay oyala. Sonra da depozitonu iste, verirse kirayı ordan verirsin. Yoksa "param yok depozitoya güveniyordum. Ordan verecektim, yok kira mira" de, çık.

.
  • kartallar yuksek ucar  (18.06.17 22:21:50 ~ 22:22:15) 
@kartal , zaten 10 güne çıkıyorum 4-5 hafta önceden haber verdim beni bilerek yanlış yönlendirdi. şimdi de2 aylık önmüzdeki kiraları öde sana depozitoyu veriyim diyo , yani 1500 verip 1000 geri alıcam :D ona kalsa. ben de 1500 (2 aylık kira) vermiyim ya depozitoyu bırakıcam Ya da C şıkkı diyorum. kim ne derse düşünsün, fena hırslandım.


  • bialo czerwoni  (18.06.17 23:17:54) 
başına bela olmayacaksa koy götüne gitsin. istediğini yap. götü boklu lehlere yüz vermeye değmez


  • tavish11  (18.06.17 23:30:17) 
eğer kadın kiracı değişmediği sürece eve gelip bakmayacaksa ondan habersiz evi 1000 den kiraya verin. Adamdan 1000 alıp kadına 750 ödeyin. Aradaki 250 sizin depozitonuz olur. İnternet bankacılığıyla yönetirsiniz. Uzaktasınız diye kirayı göndermezse size giren çıkan da olmaz, ne koparırsanız kar. Gönderirse de 250 250 kazanç kapısı. Hatta o 35 yaşındaki adama bile verebilirsiniz.

Kadın gelip bakıyorsa b seçeneği.
  • filipis  (19.06.17 02:03:04) 
elindeki kontratı bi avukata gösterebilir misin ? o bi değerlendirsin, ev sahibi mahkemeye verebilir mi, sana bir yaptırımı olabilir mi ?
ama evdeki malları alıp gidersen, bu hırsızlığa girebilir, bu konuda mahkemeye verirse, ülkede sorun yaşayabilirsin.

Tamda varşova'da ev aradığım dönemde bunları okumak beni tedirgin ediyor.
  • facebook  (19.06.17 03:06:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.