[]

italya-almanya kısa mesafeler ulaşım sorunu

Kurban bayramında önce italya sonra almanya'ya gitmeyi düşünüyoruz. Ama bir sorunumuz var. Fahiş tren bileti fiyatları. 3 4 şehir görmek istiyoruz. Almanya içi haftalık vs. sınırsız tren bileti var mı? ya da biz şöyle hallediyorduk diyebileceğiniz bir şekil.

Çok teşekkür ederim


 
Goeuro diye uygulama var her ulaşım aracını gösteriyor. Otobüs biletleri daha ucuz genelde


  • senolll  (18.06.17 12:39:54) 
Almanyada her sehir icin gunluk, 3 gunluk, haftalik gibi bilet secenekleri var otobus, metro, sehir ici tren, tramvaya binilebiliyor. Gezilecek sehirler ayni eyalette ise gunluk eyalet biletleri var. Bunun disinda yakin eyaletler icin hafta sonu biletleri var. Ama ornegin berlin daha sonra hamburg gezilecek ise bu iki sehir arasini lokal (RE, RB) trenlerle kat etmek cok zaman alir. o nedenle hizli tren (IC, ICE) ile kat etmek gerekir ki bu biraz pahali. O nedenle bu uzakliktaki sehirlere Flixbus gibi otobus, blablacar gibi car sharing ile gitmek daha mantikli fiyat acisindan. Bilet almak icin en iyi yontem o sehirdeki DB (Deusche Bahn) ofisine gidebilirsiniz, onlara kac kisi oldugunuzu, nereleri gezmek istediginizi aciklayip en uygun secenegi onermlerini isteyebilirsiniz.


  • emrahday  (18.06.17 12:55:49 ~ 12:56:46) 
Almanya icin hafta sonu bileti var. "Schönes Wochenende" adi. Bu biletle eyalet farki olmaksizin tüm ülkede, hizli trenler haricinde(IC, ICE diye gecer) ucuza gezebilirsiniz. Bir günlük bilet, ama ertesi günün sabah ücüne kadar gecerli. Uzaginizdaki sehirlere gitmek icin ideal. Sabit fiyat 40 Euro, bir kisi icin de arti 4 Euro ödüyorsunuz. Berlin´den Hamburg´a gideceksiniz diyelim; ayni eyalette degiller, bu nedenle iyi bir secenek bu bilet.

Internetten almak zorunda degilsiniz bu biletleri, cünkü sinirli sayida satilmaz ve fix fiyati. Gidip makinelerden alabilirsiniz, kac kisi olacaginizi girmeniz gerekiyor sisteme, ayrica makinelerde Türkce dil destegi de var.

Eger hafta ici gezecekseniz, eyalet bileti almanizi tavsiye ederim. Bu biletle de, bir eyalet icindeki tüm toplu tasima araclari (yine hizli tren disinda) gezilir. Her eyalet bileti farkli ücretlendiriliyor. www.bahn.de Su siteden Ingilizce de görüntüleyebilirsiniz.

Biletleri (görevlinin yardimiyla ama yine) makineden almanizi siddetle tavsiye ederim. Görevlinin kendi kestigi biletlerde ek ücret alabiliyorlar.
  • buf-e kür  (18.06.17 16:47:10 ~ 16:51:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.