[]

rüya mı yoksa gerçek bir anı mı?

küçüklüğümle ilgili bir olay hatırlıyorum ama bunun gerçekliğinden emin değilim, sorabileceğim kimse de yok, bunu nasıl ayırabilirim?




 
Sorabileceğin kimse neden yok? Sadece senin olduğun bir anı mı?


  • uyusam iyi olur  (18.06.17 01:24:52) 
Vallahi benim de benzer anilarim var ama onlarin cogu ruya ya


  • allah yazdiysa bozsun  (18.06.17 01:53:03) 
Böyle bir ikileme düştüysen gerçektir. Rüyalar çok uzun süre akılda kalmaz.


  • dissendium  (18.06.17 01:59:57) 
benim buna benzer cok fazla anım var ve anneme veya o anın icinde olan benden buyuklere sordugumda hepsinin gercek oldugunu soylediler. bana ruya gibi geliyorlar oysa ki, gercekliginden sormadan asla emin olamamıstım. ama gercekler. bu yuzden seninkinin de gercek olduguna inanıyorum, umarım birilerine kin beslemene sebep olacak bir sey degildir. (benimkiler öyle)


  • rahip janick  (18.06.17 02:22:19) 
Eğer travmatik bir şeyse muhtemelen gerçek. Çünkü özellikle küçük yaşlarda yaşanan bazı travmatik olayları beyin anında silmeye çalışırmış ama beceremiyor. Yıllar sonra bir çağrışım ile o anı geri geliyor ama yıllardır hatırlamadığın için sana sanki rüyaymış gibi geliyor. Ben de psikoloğun yalancısıyım. Benim de öyle bir anım vardı. Emin olamadım rüya mı gerçek mi diye. Anının bana hissettirdiklerini çok net hatırlıyorum ama yani duygu var. Psikolog gerçek olduğuna yordu.


  • ofelia  (18.06.17 11:06:27) 
benim de öyle ayrıma girdiğim bir dönem olmuştu. uzun zaman rüya sanıyordum ama gerçek olduğu ortaya çıktı. kendiniz bilemezsiniz, psikologtan yardım almanız gerek. ben olayların üstüne gidip kurcaladım, somut kanıtlarla kendime bir şekilde kanıtlamış oldum ama herkes o kadar şanslı olmayabilir.


  • dedimmidemedimmi  (19.06.17 10:19:38) 
playing star again, psikolog somut kanıtı bulmasa da onu bulmada yardımcı olabilir. yani terapi esnasında kişinin daha önce fark etmediği bir detayı fark etmesini sağlayabilir. bu da kendisini somut kanıtlara götürebilir. kesinlikle olmaz diye silip atmayın. illa ki yardımcı olacaktır.


  • dedimmidemedimmi  (19.06.17 20:57:12) 
Herkese teşekkürler, ayrıca makaleyi de okuyacağım en yakın zamanda, sanırım o zamanda tanıdığım birinin şahitliği olmadığı için kesin olarak gerçektir ya da bu gördüğün şey kabustur diyemiyoruz. Benim bunu hatırlıyor olmam her iki durumda da ilginç geldi bana sadece.


  • bunaldım a dostlar  (20.06.17 00:36:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.