[]

İstanbul'da Metroda kullanılan telsiz sistemi nedir?

Bu saatte bi proje üzerine düşünürken aklıma takıldı. Metrolardaki güvenlikler bütün istasyonlar arasında görüşebiliyor. Yer altı/üstü farketmiyor. Bu da normal röle, radyolink vb. ile olacak iş değil. Trunk veya benzer bi sistem var muhtemelen ama protokol ne, frekans ne, arabağlantı ve multiple access nası sağlanıyor? Özellikle altyapı konusunda nası bi sistem kullandıklarını bilen varsa çok makbule geçer.
İstediğiniz kadar teknik yazabilirsiniz. Telsiz konusunda detaylı bilgiye sahibim. Kullandıkları cihazların marka modeli filan olsa o da bi derece işe yarar.



 
motorola veya benzer bir firmanın vhf veya uhf dijital sistemi.


  • orpheus  (17.06.17 13:52:45) 
telsiz konusunda sizin kadar detaylı bilgiye sahip değilim , amatörüm sadece.
ilgilendiğiniz konuyu bir süredir ben de merak ediyordum. şçyle bişey buldum belki işinze yarar:

www.culha.net
  • izole  (17.06.17 17:46:26) 
tetra kullanıyorlar anladığım kadarıyla. frekansa dair cesitli tahminler var. raylarda sızdırmalı kablo denilen bir anten kullanılıyormuş. altyapı konusunda bilgi yok arkadaslar. bilginize.

73
  • cal suna bi duduk  (17.06.17 18:51:09) 
evet leaky feeder denen özel bir kablo var. baştan sona kablonun kendisi anten görevi görüyor. genelde çok düşük frekanslı iletişimde kullanılıyor (yüksek frekansta doğru çalışmıyor çünkü), telsiz iletişime de düşük frekansta yürüyor işte, falan filan.


  • roket adam  (17.06.17 23:05:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.