[]

lada samara çalışmama sorunu?

elimde 93 model bi lada samara var. arabayı ilk çalıştırdığımda bi sorun yok, gayet iyi bi şekilde yol alıyor. diyelim ki arabayı çalıştırdım, belirli bir mesafe ilerledikten sonra bir yere 2 3 dklığına park ettikten sonra tekrar çalışmıyor. iki dk önce çalışan araba bir türlü çalışmıyor. vurdurmak zorunda kalıyorum. son 2 gündür böyle. özetle gün içinde ilk çalıştırdığımda bir sorun olmuyor, ama durdurup tekrar çalıştırmak istediğimde çalışmıyor. bazen de tekrar çalıştırdıktan 30 sn sonra felan stop ediyor. tamirciye götüreceğim ama bir sorayım dedim? araba lpgli. yakıtta eksiklik yok.




 
Aracınızda krank devir sensörü var mı bilmiyorum, muhtemelen yoktur. Varsa bu seçenek aklınızda olsun.

Bunun dışında anladığım kadarıyla yakıt sisteminde bir arıza var gibi. Yani uzun süre lpgde çalıştıktan sonraki çalışması sorun yaratıyorsa LPG enjektörleri işeme yapıyor olabilir diyeceğim, bu sefer araçta enjektör olduğundan şüpheleniyorum.

Yerinizde olsam önce aküyü ölçtürürdüm. Değerler normalse bir süre LPG sistemini kapatıp kullanmayı denerdim. Sorun çözülüyorsa sorun LPG sisteminden deyip LPG kitine odaklanırdım. Yok cözülmediyse de önce yakıt sistemine (pompa, varsa enjektörler) sonra ateşleme sistemine bakardım.

Eski motorlara çok yabancıyım, olur ya belki fikir verir diye yazdım. Sorunu çözdüğünüzde buraya yazarsanız sevinirim, merak ettim neden kaynaklandığını.
  • md11  (17.06.17 03:39:56) 
benzine boğuluyor olabilir mi?


  • kayranin kedisi  (17.06.17 03:46:46) 
bu soğukken çalışma ama ısınınca düşük devirde stop etme, durunca bir daha çalışmama genelde krank sensöründen oluyor.


krank sensörü manyetik bir algılayıcı. motor bloğunda olduğu için zamanla ısıdan etkilenmeye başlıyor ve ateşleme için gerekli sinyali düzgün üretemiyor.

ancak krank sensöründe sorun varsa araç sıcakken vurdurma ile de çalışmaz. 10-20 dakika bekleyip soğuyunca çalışabilir.
  • orpheus  (17.06.17 04:51:23 ~ 04:52:23) 
bildiğim kadarıyla lpg sistemleri araç benzinle çalıştıktan sonra devreye giriyor. lpg sistemi ikinci startta benzin valfini açmıyor olabilir. yani motora yakıt gitmiyor diye düşünüyorum. lpg sistemi ile ilgili bi sorun olabilir.


  • sttc  (17.06.17 12:47:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.