[]

Kadın olmanın nesi zor lan

Erkek halimle düşününce keşke kadın olarak doğsaymışım diyorum. Kadınlar hayatı easy modda yaşıyor tek yapmaları gereken güzellik merkezine gitmek o da zevkli bir eylemdir böylece istedikleri gibi birini bulup hayatlarını kurtarabilir çabalamadan yaşayabilirler. Erkekler ise amele gibi ağırlık altına girseler bile istedikleri hayatı yaşayamazlar bi sürü sorumluluk ve risk alıp tehlikelerle yüzleşmek durumunda kalırlar. Bunu yapmayanlar da kimseye yaranamazlar. Kadın erkek eşit üstelik kadına pozitif ayrımcılık var. Daha burda saymadığım bir çok avantajı var kadın olmanın. Böyle bir durumda hangi aklı başında erkek kadın olarak doğmadığı için üzülmez ki.




 
kısaca insan olmak zor desek. ülke şartlarında ikisinin de zorluğu var.


  • for day to break  (16.06.17 16:52:59) 
Sizin tanımladığınız kolay kadınlık yollarını tercih etmeyen kadınlar için zor. siz öyle düşünüyorsunuz demek istemiyorum ama bugüne kadar bu sözü duyduğum erkekler, 'cinsiyeti ön plana çıkararak herşeyi hallederdim, kadın olsaydım' diyen kişilerdi. Zaten bunu yapanlar için kolay birşey. 'tek yapmaları gereken güzellik merkezine gitmek o da zevkli bir eylemdir böylece istedikleri gibi birini bulup hayatlarını kurtarabilir çabalamadan yaşayabilirler'. Herkes bu eksende yaşamıyor hayatı. Bahsettiğiniz kolay hayatı tercih etmeyenler de sizin gibi tehlikelerle, sorumluluklarla yüzleşiyor ve buna rağmen her zaman istedikleri hayatı yaşayamıyor ve yaranamıyorlar. BUnlara ilave olarak, ev işleri, alışveriş, çocukların bakımı, eşin ailesine karşı sorumluluklar gibi erkeklerin pek üstlenmediği ekstra sorumlulukları da vardır. Bana da erkek olmak kolay görünüyor mesela, çünkü amelelik veya güç gerektiren işler haricinde ofis işlerinde, hafif üretim sektöründe çalışan erkekleri düşündüğümde ben de onlar kadar çalışırken, evdeki diğer sorumluluklarımı da idare etmek zorundayım.


  • curukturpkokusu  (16.06.17 16:53:37) 
kadına şiddet dışında hiçbir zorluğu yok bence. böyle bir başlık açmayı ben de düşündüm valla:) kadınlara her alanda öncelik var. bazen keşke kadın olsaymışım diyorum. tam düşündüklerimi yazmışsın:)


  • nothing in my way  (16.06.17 16:59:17 ~ 16:59:48) 
zor yanı;
sırf cinsiyetin yüzünden herkes ahkam kesebiliyor senin ve hayatın hakkında
duyuru açıp hayatının ne kadar kolay olduğunu afişe ediyor mesela,
ne olursa olsun, senin üzerinden bir şey olması gerekiyor sanki
  • sadegazoz  (16.06.17 17:04:16) 
dediklerine yüzde yüz katılıyorum. kadın olmak erkek olmaktan çok daha kolay.

@angelus şiddete meyilli insanlar tarafından öldürülen erkeklerin sayısı şiddete meyilli insanlar tarafından öldürülen kadınlardan çok daha fazladır.
  • dafuq  (16.06.17 17:05:19) 
bu ülkede hayvan olmak bile zorken bence başlığı açtığın ülke yanlış.

bence de avrupalı falan bir kadın olmak, hatta avrupa'nın karıncası olmak bile daha kolaydır.
  • piremses  (16.06.17 17:09:30) 
özelden 'keyfe alışmışsın yemek yapmak zor geliyor'diye mesaj atmışsın, keşke buradan yazacak kadar açık olabilseydin. Hadi diyelim ben seninkiyle hemen hemen eşdeğer olabilecek x birim işimin yanında tek işim olan yemek yapmaya zorlanıyorum, sen o x birim işi yapmaya bile zorlanıp burada yakınıyorsun. Umarım bu konuda beni eleştiren kişi, bir kadın olmaksızın kendi işlerini kendi yapan ve kalan zamanında da güzellik merkezine giden biridir.


  • curukturpkokusu  (16.06.17 17:09:35) 
ben de başlığı açan arkadaşa katılıyorum.


  • srdr  (16.06.17 17:15:35) 
Türkiye'de kadın olmanın avantajları çok. Mesela pozitif ayrımcılık meselesi var. Bir eş bulup evlendikleri zaman her şey çok rahat. Erkek zaten çalışıyor, maddi açıdan problemleri yok. E manevi olarak da öyle. Erkek sever, sürpriz yapar, sürekli kadını mutlu etmeye çalışır, tabii bunları yaparken de yaranamaz. Basit tanımıyla böyle.

Bunun dışında yeni gelen nesil ise daha rahat düşkünü. Tamamen zenginlik ve gösterişle kafayı bozmuş. Zengin, yakışıklı, kültürlü, iyi vücutlu erkek arayışları. Kısacası Türkiye'de kadın olmak demek; bedava yaşam demek.
  • sorumatik  (16.06.17 17:17:56) 
öncelikle katılmadığın cevaplara tick atmamak ne uyuz bir hareket..

ikinci olarak kadınlara nerde pozitif ayrımcılık var yahu. ben erkek halimle iş dünyasında ya da normal hayatta kadınların yaşadıkları negatif çifte standartları görüyorum ve onlara üzülüyorum. ayrıca kadına biçilen rol de onlar için negatif. erkek egemen dünyada kadınlara anne ol evde kal diye empoze ediliyor, buna karşı çıkan kadınlar da kendi meslektaşlarından sırf kadın diye daha az maaş alarak çalışıyor. kadın olarak doğmayı asla istemezdim açıkçası, cidden üzülüyorum günümüz dünyasında kadınların hala saçma sapan şeyler çekmelerine.
  • nundu  (16.06.17 17:28:00) 
sizin oralarda nasıl bilmiyorum ama bizim buralarda da kadınlar eşek gibi çalışıyor. kaldı ki iş hayatında- gündelik hayatta uğradığımız tacizlerden hiç bahsetmeyelim.


  • cabiday  (16.06.17 17:28:38) 
@çürükturp güzel açıklamış.

@qazed, bahsettiğiniz gibi bir hayatı sizin de yaşamanız mümkün. Şahsınız adına konuşmuyorum ama kendinize, fiziksel özelliklerinize güveniyorsanız siz de birilerine yamanıp hayatı "Easy mod"da yaşayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken spor salonuna gitmek, vücut çalışmak, tipinizi düzeltecek hamlelerde bulunmak.

Ataerkil toplumlar sadece kadını eziyormuş gibi gözükür ama aslında erkeği de ezer. Siz mesela evinizde kalıp çocuklarınızla evinizin sorumluluğunu almak isteyebilirsiniz. Eşinizin çalışması sizin de başka hobiler-ev-çocuk ekseninde bir hayat sürmeniz istekleriniz dahilinde olabilir ama bunu yapmanıza engel olan şey toplum baskısıdır. Toplum baskısını da kadınlar erkeklerden daha çok hisseder. En basitinden yaz geldiğinde, kavurucu sıcaklar olduğunda giydiğimiz şort, elbise, body vs. bile burnumuzdan geliyor. Evden çıkmadan önce 10 defa düşünüyoruz. "Ya tacize uğrarsam, ya biri bacağıma kezzap atarsa, ya biri şiddet uygularsa!" diye.

Boşandıktan sonra eski eşi tarafından öldürülen kaç tane adam tanıyorsunuz? Ya da bir kadın tarafından tecavüze uğrayan adam haberi (uyuşturucu vs. ile mümkündür belki yine de) hiç okudunuz mu?

Ben lisede dinci bir dersaneye gitmiştim. (O yaştayken insanın seçme şansı çok olmuyor malesef.) Oradaki yobaz hocalarım tarafından her Allah'ın günü "Sen şimdi üniversite okusan noolur ki? Nasıl olsa üniversite bitince evde oturup çocuk bakacaksın, kazanınca kontenjanları dolduruyorsunuz. Keşke sizin yerinize daha çok ERKEĞİN okuma şansı olsa." diyordu. Ben deneme sonuçlarına göre en iyi sınıfa yerleştirilmiştim bütün bir sene boyunca ve umut vaat eden öğrencilerden biriydim. Bana bunu diyen kim bilir diğer kızların cesaretini kırmak için neler demiştir. Sınav sonunda da çok iyi bir üniversitede tam burslu okuma şansına eriştim. Akılsız falan değildim, bana böyle şeyler söylemesine hakkı yoktu.
Hafızamı yoklasam 30 tane olay bulurum böyle! Sizin var mı mesela erkek olduğunuz için hevesinizin default olarak kırılmaya çalışıldığı, kendinizi bombok hissettiğiniz bir an!

Nispeten korunaklı bir hayatım oldu. Minibüse, otobüse bindiysem; eğer saat geç ise annem ya da babam indiğim yerden alıp eve kadar eşlik ettiler. Özel sektörde çalıştığım zamanlarda şirketin servisi vardı. Okula gidip gelirken yol çok zor geliyor diye yurtta kaldım. Toplu taşımayı başka insanlara kıyasla daha az kullandığım pekçok dönemim olmuştur. Ona rağmen defalarca tacize uğradım; sokakta, okuldan eve giderken, evden dershaneye giderken.
12 yaşındayken (ON İKİ, bir daha yazayım mı ON İKİ!!!) yanımdan geçen adam beni elle taciz edip sırıtarak gitti. 12 yaşında taciz edilen kaç erkek arkadaşınız var?

"Zengin koca bulmakmış" da 'güzellik merkezine gitmekten gayrı zorluk bilmemekmiş' falan geçin bunları. Kendini dünyanın merkezine koyan, asalak bir hayat süren kadınlardan biz de hoşlanmıyoruz ama çok rica ediyorum üretmeyen, üretmemeyi marifet sayan, sosyal yaşam içerisinde kendine yer edinememiş insanları düşünerek kadınlar hakkında atıp tutmayın, genelleme yapmayın!!
  • chitosan  (16.06.17 17:30:18) 
şu duyuruda troll olduğuna 100% emin olduğum bir sen varsın bunu biliyor muydun :)

kadınım. bence de kadın olmak çok kolay. çalıştığım şirkette sekreter dışındaki tek kadın benim. sırf kadınım diye bana daha fazla maaş veriyorlar. "kadın başına eve metrobüsle dönmesin" diye altıma şirket arabası da verdiler. benden başka bi tek genel müdürün arabası var. gerçi kadın başıma metrobüsle dönsem ne olacak onu da anlayabilmiş değilim, sırf kadınım diye metrobüste beni taciz edecek değiller ya!

bazen işe gitmiyorum "regl oldum çok karnım ağrıyor" diyorum. oysa o kadar da ağrımıyor yani. zaten bu karın ağrıması hikayesi kadınların ilgi çekmek için uydurduğu bir şey bu arada bilgin olsun.

en güzeli de, sürekli gittiğim güzellik merkezi geçtiğimiz ay benden para almayacağını söyledi, çok güzel olduğum içinmiş. fotoğraflarımı çektiler, reklamlarında kullanacaklarmış. istanbul'da yaşıyorsan billboard'larda görürsün artık beni.

bazı erkeklere de çok üzülüyorum. hele ki bu sıcaklarda inşaatlarda falan çalışıyorlar ya, ne kadar zordur kıyamam. keşke herkes kadın olsa.

not. fikrine katılan herkese tik atmışsın, ben de tik isterim.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (16.06.17 17:35:16 ~ 17:41:36) 
Turkiye'de cok zor mesela kadin olmak. Bayagi bayagi zor. Ben erkek oldugum icin halime sukrediyorum, kadin olmak istemezdim.
Benim de simdi sayamadigim bir suru dezavantaji var kadin olmanin. Ozellikle Turkiye'de.
Saydirma bana simdi nedenlerini tek tek.
  • stavro  (16.06.17 17:40:54) 
Şu saçma önermeyi çürütmek için, ortalama bir caddede 500 metre yürüyen bir kadının kaygılarını, korkularını, stresini, duyduğu lafları, karşılaştığı bakışları düşünmek yeter. Gerisine gerek yok.

Gece 3-4e kadar dilediğimce yürüyüp koşabiliyorum. Sigaram bittiğinde saat kaç olursa olsun büfeye gidip alabiliyorum. Evime yemek sipariş ederken kuryenin numaramı almasından tutun evimi öğrenip peşime takılmasına kadar bir sürü ihtimali düşünmek zorunda değilim. Yemek yediğim bir cafede garson kredi kartı çıktısından adımı öğrenip tüm sosyal medya hesaplarıma dadanmıyor. Çünkü ben erkeğim.

Türkiye'de kadın olmak başlı başına bir psikolojik savaş.

"Kadın olsam herkesle sevişirdim bir de zengin koca bulurdum" sığlığında bir pencereden bakılarak yapılan tespit de bu kadar olur. Biraz empati yaparsanız daha gerçekçi veriler elde edebilirsiniz.
  • md11  (16.06.17 17:41:20) 
Ev hanımı olmak isteyen kadınlara yamyammış gibi bakan erkekler olarak bu yakınmalarınıza pek gülmedim. Komik sayılır halbüse...


  • yaren  (16.06.17 17:45:43) 
Bence haklı. Tüm dünya kadın olarak doğsa keşke.


  • devilred  (16.06.17 17:53:05) 
her kadın bir erkeğe "kapak" atarak onun parasıyla onun boyundurluğunda yaşamak istemiyor. köle miyiz biz, bize bakılması için yaşayalım? ayrıca güzellikse, güzellik bir yaştan sonra bitiyor. o zaman ne olacak? her kadın da alımlı, çekici doğmuyor.


  • lilyb  (16.06.17 18:09:59) 
ben de kadın olmak daha kolay diyorum. bu tip ayarında bir tiple kadın olacak olsaydım boku yemiştim bi kere. ama eli yüzü düzgün ve ortalama zekada bir kadın olmak bütün erkek profillerinden daha avantajlı bir durum bence. en azından benim gibi sorumluluklardan kaçan, üşengeç bir erkek için öyle gözüküyor.


  • fyodor fyodorovic  (16.06.17 18:32:14) 
alt sınıfta kadınlar eziliyor ama orta ve üstü sınıfta kadın olmak avantaj.


  • sik kullanilanlar  (16.06.17 18:32:44) 
insanın arada bir aklına düşen bir düşünce bu evet, karşı argümanlarla gelenlere de saygım var, bu kolay olmasına sebep gösterilen argümanlar arasında katılmadıklarım da var ama şöyle bir katkıda bulunmak istedim konuya:

mesela şöyle bir yönü var;

bakıyoruz twitch.tv'ye, oyuncuların yayın yaptığı bir site.

buraya kadın bir yayıncı olarak başlıyorsun, başka herhangi bir özelliğinin olması gerekmiyor ve hop anında 50 tane taban izleyici sayın oluyor ve yüzlerce kişi gelip bir yayınına bakıyor nasıl bir yayınmış diye. buradan sonrası tabii sana kalmış, 50'den aşağıya da düşer, yukarı da çıkar. belli olmaz. iyi bir yayıncıysan cinsiyet avantajıyla sanki google'a reklam vermişsin gibi yayınına trafik akıyor. yine bakıyorsun, benzer kıstaslardaki erkek yayıncıların 10 katı daha fazla, kimi zaman uçuk miktarlarda (artık hangi amaçla ve beklentiyle ise) bağışlar alıyorlar rastgele insanlardan. şimdi ben burada yayın yapan kadın kişilerinin cinsiyetini öne çıkardıklarını da öne sürmüyorum -çıkaranlar var elbette- ama sonuçta basit bir iş yapıyor, oyun oynuyor ve yayın yapıyor. sırf bunun için direkt ucuz etiketini yapıştıramayız kadına, eğer bariz bir şekilde cinsiyetini öne çıkarma yöntemiyle izleyici çekmeye çalışmıyorsa.

öte yandan diğer bir sürü erkek yayıncı, oynadığı oyunları daha iyi düzeyde oynayan, öğretici yayın yapan ya da belki daha kaliteli içerik ve muhabbet içeren yayın yapıyor olma ihtimali taşıyan bir sürü yeni yayıncı biri denk gelir de izlerse 3-5 kişinin seyrettiği bir yayın anca olur şanslıysa ilk başladığında. iyiyse, içerik üretiyorsa vs uzun bir emek harcaması gerekecek belirli bir kitle oluşturabilmesi için.

işini iyi yapan bir yerlere gelir elbet, buna lafım yok. işini yapmayan kadın da olsa belirli bir seviyenin üstüne çıkamaz muhtemelen -bundan bile emin değilim-. ama dediğim gibi sırf kadın diye erkeğin 1000 katı ziyaretçi trafiği alıyor ve daha yüksek bir şansa sahip oluyor.

bu bahsettiğim de başlığa tamamen katıldığım anlamına gelmiyor zaten, sadece ufacık bir yönüydü.

gereksiz uzun yazdım. özet geçmeyeceğim okumayan okumasın xd
  • neseranni  (16.06.17 18:39:20 ~ 19:56:18) 
Bunu ciddi anlamda iddia edenlerin yakınlarında bir kadın bulunmamış büyük ihtimalle.ne gibi şeylere maruz kaldığını bilmiyorlar.

Ayrıca kadınları kene gibi görmeniz de ayrı güzel. Beyniniz o kadar dar ki, kadınları böyle görmenizi ve ileride böyle biri ile evlenmenizi gayet normal karşılıyorum.

Başka argümanlar ile gelseniz üzerine düşünürdüm ama onu bile becerememişsiniz.
  • Apocalypse  (16.06.17 19:43:31 ~ 21:59:54) 
tek vasfı güzellik merkezine gidip güzelleşerek erkeklerin üzerinden yaşamını sürdürmek olan asalakları hayatına soktuysan bu senin sorunun. istediğin, özendiğin ve elde edemediğin için hayıflandığın hayat buysa düzgün bir şekilde spor salonuna gidip bakımını yaparak biraz da kafanı kullanarak sen de gayet yapıştığın bir kadının üzerinden hayatını sürdürebilirsin.

kendi dar vizyonunla kadın cinsini aşağılamışsın. aslında insan yerine koyup cevap vermemek lazım ama yine de ağzının payını vermek istiyorum.

türkiye'de ve özellikle ortadoğu'da kadın olmanın ne demek olduğu hakkında zerre kadar kafa yormadığın ve empatiden ne denli uzak olduğun öylesine aşikar ki. istediğin gibi gezememek, istediğin saatte istediğin yerde olamamak, istediğin gibi giyinememek, istediğin gibi gülememek, istediğin gibi konuşamamak ve özetle istediğin şekilde yaşayamamak ne demek asla bilmemişsin. asla tacize/tecavüze uğramamışsın, bunun korkusunu bir kere olsun üzerinde hissetmemişsin. korkudan bir şeylerden vazgeçmek ne demek hiç deneyimlememişsin.

gönül isterdi ki bunları biz de bilmeyelim. bunlarla bitti mi? tabii ki hayır. senin seviyene inerek konuşayım biraz da. hayatında hiç regl olmamış ve her ay bir dünya kanla muhatap olmak durumunda kalmamışsın. regl sancısının nasıl bir şey olabileceğini de asla bilemeyeceksin haliyle. cinsel ilişkiye girerken hiç canın yanmamış. ne hamilelik sürecinin sıkıntılarını ne de doğum gibi akıl almaz bir olayı tecrübe eedeceksin. kıllarından dolayı hiçbir zaman yadırganmayacaksın ve bunun bir sorun olabileceği aklına bile gelmeyecek. menopoza asla girmeyeceksin ve çocuk yapabilme yetin hep var olacak.

ben sana böyle 100 sayfa yazı yazsam da sende bir tık olmaz, biliyorum. ama sen de şunu bil ki kadın hakları konusunda özellikle böyle kritik bir süreçten geçerken böylesine iğrenç bir konuyu gündeme getirdiğin için olan biten tüm kötülüklerden sen de en az failleri kadar sorumlusun.
  • fragile lady  (16.06.17 21:29:54) 
Şu videonun her şeyi açıkladığını düşünüyorum m.youtube.com


  • geçerkenugradım  (16.06.17 21:46:55) 
kadın olmanın zorluklarını hala regl olmakla, doğum yapmakla açıklayanlara ifrit oluyorum. bu dünyanın yükünü erkekler çekiyor. kadınlar narin, kadınlar güzel, kadınlar mıçmıç...


  • srdr  (20.06.17 10:24:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.