[]

Eve yarasa girmesi

geçen gece başıma gelen hadise. 2 gün önce açık olan pencereden içeri girdi ben odada otururken, odadan çıkıp kendi kendine çıkmasını bekledim. sonra girdiğimde içerde yoktu. çıktı zannettim. dün gece yine ben odadayken ve pencereler kapalıyken tekrar uçuşmaya başladı. çakal meğer sinmiş bir yerlere. bez marifetiyle yakalayıp dışarı attım. şimdi de kafama takıldı. bu 2 günlük sürede bize kuduz mikrobu bulaştıracak bir aktivitesi olmuş mudur merakı içindeyim. ısırma ve tırnaklama olmadı ama bebeğimiz bu sürede o odada emekledi sürekli. oral yoldan mikrobun bulaşabildiğini okumuştum. gerçi bizim ülkedekiler zararsız olarak kabul ediliyormuş galiba ama iki tane kuduz vakası var haber sitelerinde. kısacası kafam karışık ve öneri bekliyorum.




 
Bence çok küçük bir ihtimal ama burda ne dersek diyelim bi bebek var ortada. Ben olsam doktora sorardım.


  • lcha  (16.06.17 14:47:10) 
Zararsız kabul edilmiyor yarasa. Enfeksiyon hastalıkları uzmanına gidin. Siz uyurken çaktırmadan ısırdıysa riskli ama kuru yerden bulaşmaz. Her tarafınızı kontrol edin. Yarasa ısırığından Didim'de birisi kuduz oldu geçen sene yanlış hatırlamıyorsam.


  • Lim5  (16.06.17 17:11:07) 
merhaba, bizim de yazlıkta başımıza geldi olay. bezle yakalayıp attık. halen hepimiz turp gibiyiz.:) hiçbir şey olmaz eminim ki ama bebek söz konusu olunca mutlaka içinizi rahatlatmak için bir doktora danışın derim. sevgiler.


  • esesdopiyespiyes  (16.06.17 17:16:55) 
türkiye'de yarasadan kuduz mevzusu tam olarak çözülebilmiş değil. Bahsedilen ve yarasa kuduzu olduğu iddia edilen sadece iki vaka var birinin yarasa olmadığı net olarak belli öteki de şüpheli.

karaman'daki vakanın yarasa değil gelincik ya da tilki yavrusu gibi bir şey olduğunu söylemişti merhumun yakını hatta doktorda detaylı araştırdığımızda öğrendik demişti. bizim medya ilgi çekmek hit almak için yarasa diye servis etti haberi.

www.klimik.org.tr

birde sanırım 2002 de yaşlı bir teyze izmir'de bu hastalıktan ölmüş ve aile ısıran hayvanın yarasa olduğunu söylemiş. .

arsiv.sabah.com.tr


Özetle siz bir devlet hastanesine gidip enfeksiyon hastalıkları doktoruna sorun içiniz rahatlasın bir şey kaybetmezsiniz geçmiş olsun.
  • joehigashi  (16.06.17 17:26:03 ~ 17:35:56) 
hepinize tek tek çok teşekkür ediyorum. bugün tanıdık aracılığıyla bir enfeksiyon uzmanına sorduk, ısırmadıysa sorun yok dedi. ısıran ve kuduz taşıyan türler türkiye de pek yokmuş dedi ayrıca. ben yine de randevu alıp yarın enfeksiyon uzmanına görünmeyi düşünüyorum. bugün bile gitmediğime pişmanım. tekrar çok sağolun.


  • griswold goodsoup  (16.06.17 17:47:57) 
Bugün dayanamayıp tıp fakültesi acile gittik. Vaka nadir olduğu için hocalarını arayıp istişare yaptılar. Acil tıp uzmanına sordular. Bebeğimizin üzerinde ısırık izi olmaması sebebiyle kuduz ihtimalini elediler. Kuduz dediğimizde yok artık daha neler modundaydılar. Ama yarasanın evde 2 gün kalması ve dışkı bırakma ihtimalini göz önünde bulundurup kan tahlili ve akciğer filmi çektiler. Filmlerde bir sıkıntı çıkmadı çok şükür. Şüphelendikleri konu hayvanın dışkısına veya idrarına bağlı olabilecek enfeksiyon. Her ihtimali tarıyorlar sizin anlayacağınız. Bu tarz durumlarda mümkünse tıp fakültesi aciline gitmenizi öneririm. Şimdilik sorun kalmadı çok şükür. 1 hafta takip edin dediler. Teşekkürler herkese.


  • griswold goodsoup  (16.06.17 22:00:32) 
Belki ilerde takip edenler olabilir diye ilave not. Son mesajı yazdığımın akşamında doktor telefonla arayıp aşı yaptırın ne olur ne olmaz dedi. Apar topar gittik araştırma hastanesinde bebeğimizi aşılattık. Ertesi gün de gidip biz aşı olduk. Evde herkes perişan. Kızımın bugün aşıya bağlı ateşi oldu, onu düşürdük bu sefer de benim ateşim çıktı. Ben de balkonda serinde takılıyorum. Hadi beni salla da kızım inşallah diğer aşılarda da ateşlenmez. Bu arada kolumdaki sinek ısırıklarını yarasa olabilir diye sağolsun doktor bana farklı tedavi uyguladı. İki omuz iki bacak delik deşik. Yaşlı amcalar gibi ağrıdan bacaklarımı sıvazlıyorum. Küçük bir yaratık ortalığı karıştırdı gitti. Allahtan önleyici tedavi var. En küçük "belki"de bile aşı olun. Bu işin şakası yok. Hadi eyvallah.


  • griswold goodsoup  (18.06.17 00:18:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.