[]

Bu arabalar hakkında ne düşünüyorsunuz?

İlk aracım olacak.

Skoda fabia 2004, 101000 km, 1.2 lpg

www.sahibinden.com

Fiesta 2008, 150000 km, 1.4 dizel

www.sahibinden.com

 
Ben skoda'yı tercih ederdim. Hem km olarak 13 yıllık bir araba gayet iyi hemde daha konforludur diye düşünüyorum. (Hiç kullanmadım bu arada Fiesta kullanmışlığım var hiç beğenmemiştim.
Fiesta' da yıllık ortalama 20.000 km gibi bir yol yapılmış bence çok fazla bir rakam. Şirket aracı vs. olarak ta kullanılmış olabilir.

  • joker06  (16.06.17 12:38:18) 
çok fazla etken var.
1- fabia lpgli görünüyor, bagaj fotoğrafı atılmamış, lpg için simit tank kullanılmamışsa bagaj yok gibi bir şey oluyor. 2 tane bavul koyamazsınız. bence büyük sıkıntı.
2- fabianın tork değeri fiestaya göre düşük kalıyor, çekiş yönünden büyük sıkıntı. artı lpg den dolayı da güç kaybı yaşanmıştır mutlaka.
3- fiestanın km si yüksek ama dert etme bence, bu kasa fiesta/fusion tüm modellerin dizellerinde km yüksek, düşük km bulmak çok zor. piyasasında zorlanmaz o yüzden. 6ayda 11bin km yapmış biri olarak, km olayına takılmayı bıraktım ben, aracı kullanan kişiye bakmak lazım. ayda 1 uzun yol gezmeye çıktığında bin km atıyor zaten.

bu iki tercih arasında ben olsam fiesta derdim ama mutlaka da bir ekspertize sokardım.
  • trajikomix  (16.06.17 12:57:03) 
Eski aracım 2005 Tdci fiesta idi ve 2016'nın sonlarında sattım. Km'si 192000'di. Şimdi @joker06 yıllık 20000 yapılmış çok diyor ama zaten dizel araç alınma sebebi budur. İnsanlar yıllık 20000 ve üstünde km yapıyor ise dizele yönelir. Fiesta canavar gibi arabadır. Otobanda 170'de basar gerekirse. Küçük olduğu için park etmesi kolaydır. Şimdi gelelim Fiesta'da yaşayabileceğin sorunlara. Eğer bakımları düzgün yapılmadıysa turbo ve enjektörlerde sorun olabilir. enjektörleri de gayet pahalı. Ülkemizde km takıntısı olduğu için Fiestayı satarken sorun yaşayabilirsin. Ama bakımları düzgün yapıldıysa canavar gibidir aslında. Eğer yıllık çok km yapmayacaksan Fabia'yı al. Yaparım diyorsan Fiestanın turbo, enjektör, triger vs. bakımları ne zaman yapılmış iyi öğren ve ona göre al.


  • Dr_Stat  (16.06.17 13:00:16) 
Su an 2006 model fiesta kullaniyorum sanirim bu kasalari en cok tutulan kasasi, gayet az yakiyor, cok rahat park ediliyor ancak senin attigin linkin fiyati ucuz geld bana yada piyasasini bilmedigimden bizim arac 210.000 kmde 26.000 tl teklif etti biri ve bayada hor kullanilmis bir arac eski sirket arabasi ustune 2 kisinin kullanmayi ogrendigi bi araca 26.000 teklif etti adam. he biz niye satmadik ustune para koyup alabilecigimiz bir araba yoktu :)


  • topraam  (16.06.17 15:58:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.