[]

Araç Takibi için

Böle arabanın iç aksamına bulaşmadan amerikan filmlerindeki gibi tak çıkar gps uygu takip cihazı yok mu? Ben aylık taksit vermek istemiyorum. Aracın içine monte etmek istemiyorum. yok mu basit tak çıkar telefondan sonra izle nereye gitmiş falan filan.




 
Sıradan bir akıllı telefonu araca bırakıp farklı bir telefondan takip ederek çözebilirsin. Aylık internet faturası ve telefon ücreti dışında masraf olmaz.


  • emfuzi  (16.06.17 11:40:12) 
Şu an iş değiştirme sürecinde olduğumdan ilgilenemiyorum, takip sistemini tasarladım, prototip olarak bir kaç yere farklı amaçlı kullanımlar için sattım.

Yakında uygun fiyata satmayı planlıyorum, şimdiki cihazlarda olmayan özellikler de var

Eve yakınsan WiFi'a bağlanma, android telefona wifi çekim alanından çıktığında uyarı gelmesi, g kuvveti ölçümü (motor devrildi mi, kaldırıp götürüyorlar mı) vs...gps "fence" dışına çıktığında alarm gönderilmesi, kapalı alana girdiyse ve gps çekmiyorsa gsm'den konum bulunup gönderilmesi gibi özellikler var. Ayrıca kiralık araçlar hor kullanılıyor mu (tümsekleri uçarak mı geçiyor, el freni mi çekiyor, virajlarda yanlıyor mu vs...)

Tahmini satış fiyatı 300tl civarı olacak, vodafone data hattı alırsan aylık 7-9tl gibi bir hat ücreti oluyor.

Yalnız yukarıdaki özellikler için server kullanılıyor,bunun ücretinin de müşteriye yansıtılması lazım, takip sistemi satanların aldığı hizmet ücretleri bunun için aslında. Ben 1-2 sene ücretsiz yapmayı planlıyorum. Öncelikli hedef motosiklet sürücüleri.

Araca monte etmek istemezsen şöyle bir sıkıntı doğuyor, pili şarj etmen lazım, gps anteninin de gökyüzünü görmesi lazım. Görmese de oluyor ama geç buluyor uyduları ilk açılışta. Yalnız torpidoya falan koyayım dersen olmaz o iş.

Çakmaklıktan, usb'den, güneş panellerinden kendini şarj edebilecek şekilde şu anda. Bir kaç düzeltme yapıp endüstriyel hale getirilmesi gerekiyor.

Dediğin şekilde satılan çin'den bulabileceğin modüller var, imei'lerini kaydettirip kullanabilirsin, ben test etmedim henüz.
  • kimlanbu  (16.06.17 12:23:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.