[]

Almam gereken proteini alip yemek yiyemiyorum

5-6 kilo fazlam var diye bir hafta once diyete basladim. Spor yaptigimdan protein agirlikli bir beslenme yapiyorum. Son 2-3 gundur hemen hemen hic bisey yemek istemiyor canim. Diyelim sabah kalkiyorm aksam 8-9a kadar ac geziyorum neredeyse. Kahve falan iciyorum spora ac gidiyorum. Canim hic birsey istemiyor. SIrf almam gereken proteini alayim diye iki olcek protein tozu, 1 kere protein bar, yulaf yogurt falan falan yedim sadece dun. Protein ihtiyacim olmasa bir protein barla idare edicem nerdeyse. Et yemem lazim yumurta yemem lazim yiyemiyorum.

Sebebi nedir bunun? 1 hafta once tatliyi tuzluyu hamuru falan kestim.


 
Tam denk getirmişsin intermittent fasting yap o zaman.


  • alperz  (16.06.17 08:28:03) 
1 haftada kimse anoreksik olmaz. sağlıklı beslenme iştahın yok. yediğin/içtiğin şeyler tatlı olduğu için rahat gidiyordur. ayrıca gerçek proteinli beslenme bu değil.


  • hasmetizm 2046  (16.06.17 09:28:49) 
protein protein degilmidir? almam gereken 125gr protein bi sekilde aliyorum bunu. biliyorum etler aminoasit kaynagi ama nicin proteinli beslenme bu degil? nerde yanlis yapiyorum?


  • termostad  (16.06.17 10:09:06) 
125 gram protein almana gerek yok. İkincisi, protein sadece almamız gereken makrolardan biri, onun dışında mikrolar dediğimiz vitaminler ve mineraller de var, bunlar protein tozunda ve protein barlarda bulunmaz, sadece yemeklerde bulunur yemeklerden alırsın. O nedenle bu değil protein ağırlıklı beslenme.


  • angelus  (16.06.17 10:15:19) 
peki ozaman soyle soriyim. dedigim sekilde beslenmenin zaralari nedir? metabolizmayimi yavaslatiyor veya yag yakimi yerine kaslardanmi yakarim? verimli kilo verimi olmadiginin farkindayim ama niye verimli degil onu anlamaya calisiyorum. multivitamin omega 3 ek olarak aliyorum.


  • termostad  (16.06.17 10:33:22) 
protein insaatin tuglasiysa vitaminler mineraller ve yaglar da o tuglayi dizen amelelerdir, cimentodur, kurektir.


  • alperz  (16.06.17 10:36:09) 
Sözlükte okumuş olabilirim. Şöyle diyordu: mesela normalde vücut ihtiyacı olan proteini besinlerden karşılayamazsa kasları yakarak elde etmeye çalışıyor ya. İhtiyacı olan karbonhidratı da dışarıdan karşılayamazsa yine kasları karbonhidrat kaynağı olarak kullanmaya başlarmış. Bu yüzden ihtiyacın kadar protein, karbonhidrat, yağ, vitamin vs. dengeli bir beslenme ile sağlamalısın.

edit : konunun uzmanı da gelmiş, ben de angelus'un entrylerinden okumuştum bunu sanırım :)
  • sedat peker in yegeni  (16.06.17 10:58:13 ~ 11:35:32) 
Şimdi çok teknik konulara girmeden sana konuyu biraz anlatayım, zararlı mı değil mi sen karar ver. Gerekli besinleri almadığında, ekstra protein almak çok da işe yaramıyor, zira o proteini işleyecek, yani sentezini başlatacak olan bi madde lazım, o da insülin. Yani protein sentezini başlatan ribozomları uyaran madde insülindir, insülin de karbonhidrat sayesinde salınıyor, tabii böyle deyince de insanlar deli gibi karbonhidra yükleniyor ama bahsettiğim şey yeşil bitkiler, hem lif oranı yüksek hem de doğru miktarda insülin salgılatıyor hem de fazla proteinden oluşan toksik maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı oluyor. Yani sen proteini işleyecek maddeyi almadığında, protein çoğunlukla enerji kaynağı olarak kullanılıyor, o zaman da hücre inşası tamiratı gibi olaylar olmuyor bağışıklık zayıflıyor, hastalıklara açık hale geliyorsun o zaman da yağ yakımı olmuyor, aksine kas kaybı oluyor. Onun dışında, bu dışarıdan aldığın vitaminlerin, özellikle yağda çözülen ADEK gibi vitaminlerin vücutta kullanılabilir hale gelmesine olanak veren madde, yağdır. Bu vitaminler diyetinde yağ olduğunda çözülür ve kullanılır, yağ almazsan kullanılmaz, kullanılmadığında bahsi geçen vitaminlerin eksikliğine bağlı sıkıntılar yaşarsın. Bununla birlikte, hücrelerin yarısını oluşturan madde proteinse diğer yarısını da yağlar oluşturur, dışarıdan yağ alınmadığında bu işlem yavaşlar, o zaman da yine az önce hücre yenilenmesi yavaşladığında oluşan sıkıntılar olur.


  • angelus  (16.06.17 11:01:42) 
ortayi angelus'a actim oda vurdu gol oldu. valla ben tatmin oldum yarin ispanak brokoli yesil biber lahana ne varsa dolduruyorum :)


  • termostad  (16.06.17 11:52:53) 
Yağsız kuru proteini tüketmek zordur. Sağlıklı yağlarla destekleyip, nişasta/tahıl temelli karbonhidrat kaynaklarını da kısar, bolca yeşil sebze de tüketirsen diyet rayına oturur.


  • arnold schwarzeneger  (16.06.17 14:34:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.