[]

Acemi şöför 184 km

Ehliyetimi 1 ay önce aldım. Arabayı tam sürmeye de 1 hafta önce başladım. Otomatik. Buranın şehir içi trafiği ise baya kuralsız karman çorman. Bir de hergün 20 km uzaktaki köye sürüyorum işte. Boş oluyor 70-90 gidiyorum. Genel olarak dikkatli ve ihtiyatlı sürdüğümü söyleyebilirim. Park sorunum var ama.

Bana kalsa yarın gündüz vakti de 184 km için yola çıkarım. Kurs hocam ne var yavaş yavaş (90-100) gidersin diyor. Hergün beraber işe gittiğim arkadaşım süremezsin çok zorlanırsın diyor.

Sizce ne zamana 184 km tek başıma alacak duruma gelirim? Teşekkürler :)

 
Dikkatli şekilde gidersin bence


  • basond  (16.06.17 06:54:59) 
Uzun yolda başına gelebilecek bir saçmalık anlatayım. Benim başıma geldi.

Sağ şeritte 90'la gidiyordum. Solumda da o esnada yanımda tahminimce 100-110 civarı hızla geçen bir doblo bir doblo vardı. Rüzgar vasıtasıyla yola birden onun şeridinden bir dal parçası fırladı. Bu gerizekalı da ezip geçmek yerine benim üstüme kırdı.

Sonuç: Frene asıldım. Arkamda başka biri olsaydı belki de kaza olacaktı. Belki ben de aynı salaklığı yapıp sağa kıracaktım ve bir de üstüne frene basacaktım takla atacaktım.
  • alperz  (16.06.17 08:02:13) 
Baskı altında, yani birileri korna çaldığında arkadan hızla gelip dayandığında selektör yaptığında panik yapmam diyosan 184km bi şey değil gidersin. En kötü ihtimalle hızını 70-80 bandında tutar biraz uzun sürede gidersin ama gerek kalacağını sanmam. Şuan için şerit değiştirme konusunda çok başarılı değilsindir. Bir de heyecan arama şeridin tıkansa da sakin sakin şeridinde kal bi süre.


  • Nature Works  (16.06.17 09:49:44) 
Hata yapmaktan korkmadığın zaman kendine olan güvenin daha çok yerine gelir ve uzun mesafelerde bile zorlanmazsın. Zaten tecrübelendikçe kas hafızanla birlikte çoğu şeyi otomatik olarak yapacağın için zor gelmeyecektir. Önemli olan bol pratik ve tecrübe kazanmak.


  • iwasbornonamountainside  (16.06.17 12:05:07) 
Aklın varsa hiç bir zaman.

Yarım saat geç git, sağlam bir şekilde git. Özellikle şehir içinde hiç bir şekilde hız yapma. Yollar zaten berbat. Bir yayaya çarpsan veya araç savrulsa, geri dönüşü çok acı olabilir...


.
  • kartallar yuksek ucar  (18.06.17 02:47:35) 
Gittim. Gayet de iyiydi. Yanimda biri oturdu hatta bir ara uyudu. Gözümü yoldan ayırıp bakamadım yalnız acemi şoför işte. Daha bile uyumus olabilir.


  • mobydick  (25.06.17 00:44:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.