[]

uzun süre içinde çay kalan çaydanlığım küflendi !!!

1-2 ay varlığını unuttuğum çaydanlığımın içi beyaz beyaz küflenmiş. Bunu kurtarmanın bir şansı var mı ? yoksa direk çöpe mi atayım?




 
onun kokusu çok zor geçer. uğraşırım diyorsan uğraş kurtarılmaz değil ama vaktime değer mi diye sor.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (15.06.17 12:15:23) 
ne çöpü yahu
porçöz ile çalkala içini, sonra iyice durula. dakikalarca durula.
mis gibi oh.
  • teritori  (15.06.17 12:16:08) 
Bulaşık deterjanıyla yıka.
Sonra varsa bulaşık makinesi.
Olmadı porçöz dene.

Benden önce yazanların özeti gibi oldu biraz :D
  • chitosan  (15.06.17 12:19:32) 
Çaydanlığın içi değil, çay kalıntıları küflenmiştir. Kalıntıları temizlersen geçer. Ama yediğiniz içtiğiniz kaplarda porçöz gibi ağır kimyasallar kullanılmayın derim, içinde yüksek oranda bulunan nitrik asit sağlığa çok zararlı.


  • peggy  (15.06.17 12:24:24 ~ 12:25:18) 
yikadiktan sonra sirkeli suyla kaynat bir tur.
bir tur da cay demle ama icme dok.

  • jimicik  (15.06.17 12:31:34) 
Porcoz kullanmayin ya, dogaya da asiri zararli bisey.

Sirkeli suyla filan bekletin, yikayin. Hallolur o.
  • kuehles blondes  (15.06.17 13:14:46) 
bulaşık makinesine atın, küfler çıkabilir.
çıkmış olsa da sirkeli su kaynatın içinde birkaç kere.
limon tuzlu su da olur.

porçöz ve çamaşır suyu gibi şeyleri ben de yenilen içilen şeylerde kullanmıyorum.
  • blatta hiberna  (15.06.17 13:18:08) 
içine 2 kaşık toz çamaşır deterjanı koyun köpürtmeyecek şekilde oldukça kısık ateşte 10 15 dk kaynatın. mucizeye inanamayacaksın


  • taflan  (15.06.17 13:27:33) 
küflendi diye çaydanlığı çöpe atmak da iyiymiş valla. benim öyle sürekli olur. tertemiz yıkar durular, kullanmaya devam ederim. ama karaciğeri hasta bir insanım. acaba ondan mı lan? yok ama anne karnında hepatit kapmışım.


  • for day to break  (15.06.17 13:36:18 ~ 13:37:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.