[]

Toshiba c55 açılmıyor

Biraz önce laptop kendiliğinden kapandı, tekrar power on tuşuna bastım ama açılmadı. Pili çıkarttım, power düğmesine 1 2 dakika basılı tuttum ama yok. Açılmıyor. Alt tarafı söktum içine bakmak için, vantilatörden pis bir koku geldi ama yanık birşey göremedim. Şimdi bütün parçaları yeniden takıp kontrol ettim ama çalışmıyor.

Bilgisi olan varsa yardım edin lütfen


 
anakart degil power butonunun chipi yanmis. umarim tek sorun odur. anakart yansa pc calisirdi ama bios hata verirdi


  • anne ben geldim ben godot hayirsizin  (15.06.17 07:13:35) 
boş vaktin, ve bilgisayarın garantisi yoksa sök anakartı, dikkatlice bütün devre elemanlarının üzerine bak. Eğer koku geldiyse(magic smoke) bi yerde farkında olmadan kısa devre oldu, bu da devre elemanlarından bir/birkaçını uçurdu.

Yanan elemanı bulmak çok zor değil etrafı hafif siyah olur çoğunlukla elemanın üstünde de anormal bi yerde deliğe benzer bi parça.

İşin cafcaflı kısmı burda başlıyor. Eğer eleman tutabileceğin kadar büyükse, gidiyosun şehrindeki elektronikçiler çarşısına(izmir için 1. onur ya da gıdada hatfon vs.) yanan parçanın adını söylüyorsun. Yenisiyle değiştiriyorsun, evde. (Böyle bizim çamaşır makinesini tamir ettim, 1 yıl oldu sanırım problem yok hala)

Eğer yanan eleman entegre değil de direnç, kapasitör, bobin falansa değerini bulmaya çalışabilirsin. Bunu da internette _belki_ bulabilirsin, sonrası üst paragrafla aynı.

Geçenlerde bi laptop'un mikrofonu ekranındaydı ve menteşenin yanında sıkışıp kısa devre yapmış. Makine açılmadı etmedi falan derken buldum kararmış parçayı değiştirdim, laptop eski haline döndü sonra.

Tabi servise de verebilirsin, onlar senin yerine bu adımları izleyeceklerdir. Ama meraklıysan ve garanti yoksa en azından yanmış parçayı bul öyle ver servise (ben öyle yapardım :D)
  • rastocasdelay  (15.06.17 09:33:46) 
@rasto mesajlara Bakar misin


  • anne ben geldim ben godot hayirsizin  (15.06.17 20:59:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.