[]

kahve içen insanlara çok özeniyorum

Merhabalar sevgili duyuru sakinleri.

Bazen görüyorum ve o kadar özeniyorum ki bu insanlara. Bu insanların içtiği kahve tam olarak ne oluyor? Bende kahve kültürü yok, yani nescafeden ibaret öyle söyleyim. İçmeyi seviyorum aslında, ve bunun için de önerilerinizi bekliyorum.

Bana bu alışkanlığı kazanmama yardımcı olacak arkadaşlara ihtiyacım var.
Bunun için almam gereken ekipman önerilerinizi yazar mısınız?

Yani şu marka kahve makinesi- ve şu marka kahve vs gibi.Önerilerinizi yazın lütfen.

Zahmet edip yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

 
bir adet french press
bir paket çekirdek kahve(bir sürü kahve satan yer var)
bir adet sinbo elektrikli değirmen

en ucuza düzgün kahveye böyle başlarsın. 150 liraya mal olur bunlar.
  • alperz  (14.06.17 14:47:11) 
french press alarak başlayabilirsin. ilk etapta öğütülmüş kahve ile başlayıp, maddi imkanlara göre kendi değirmenini ve ya prof ekipmanlarını toplayabilirsin.
www.youtube.com

  • MtKrt  (14.06.17 14:47:25) 
yukarda arkadaşlar yazmış zaten.

İlk etapta bence de git ortalama bir french press al. Çok pahalı şeyler almana gerek yok.
sonra mesela tchiboya vb. 2. dalgalara git kahve kataloğundan kahve çekirdeği seç. Teker teker hepsini dene. Çekirdeği french presse göre çektir.
internette demlemenin püf noktaları var zaten. ordan demle iç dene.

daha sonra kendi değirmenini alırsın. ne biliyim v60lere chemexlere falan başlarsın. bunları merak ediyorsan da önce bir 3.dalgaya git. Orda danışarak sipariş ver dene dünya kahvelerini ve demleme tekniklerini.

Bu kahvelere şeker atarsan bozuşuruz ama söyleyeyim...

içtiğin nescafe zaten kahve değil. kimsayal "bir şey". ama kahve değil.
  • qazaqwsx  (14.06.17 15:06:47 ~ 15:08:02) 
benim kahve olayları yöreselleri denemekle başladı, önce yumuşak/orta içimlileri denedim colombia gibi, sonra daha yoğun daha sert olanları denedim. zamanla yoğun tada da alışıyor zaten insan. şimdi de 3. nesil kahveciler sağolsun sürekli yeni şeyler deneyebiliyoruz. v60, chemex, syphon gibi.

french press +1 diyorum.
onu aldıktan sonra farklı yöresel kahveler denersiniz.
  • ofelia  (14.06.17 15:07:50) 
nescafe dolce gusto aldim, keyfime bakiyorum bazen espresso atiyorum bazen latte macchiato. on numara bes yildiz kanka.


  • baldur2  (14.06.17 15:14:48) 
@qazaq

instant kahveler kimyasal filan değil, bilgi sahibi olmadan fikir beyan etmeyin.

instant kahveler bildiğimiz kahvelerden çok aman aman farklı değil, sadece önceden extract yapılıyor bir nevi espresso gibi yüksek basınçta çekilmiş kahveden kahve yapıyorlar, sonra -50 derecelere düşürüp içerisindeki granülleri ortaya çıkarıp onları hapsediyorlar. aslında oldukça doğal sayılabilir. bu süreci bizzat fabrikalarında izledim.

bunun dışında herkesin french press önerisi bence doğru ilk adım için.

ben 15 yıldır neredeyse her gün kahve filtre kahve içerim, 4-5 ay önce espresso makinesi aldım, çok daha lezzetli ve filtre kahve kadar çok içip şişirmiyor. ona sonra geçiş yaparsınız.
  • kurnaz  (14.06.17 15:19:35) 
Kahve cekirdegi
Tulbent
Tokmak
Sicak su
Tokmak ile kahve cekirdeklerini ogutup tulbenti surahinin uzerine geriyorsun once kahveyi tulbente serip uzerine yavascana sicak suyu dokuyorsun.
Kahve cekirdeklerini degistirsen kafi
  • dedim dedim de kime dedim  (14.06.17 15:44:33) 
hocam kahhve.com da tanışma setleri var 100-150 lira arasına işi çözersin. bu setlerden aldığın zaman 5 çeşit taze kahveyi 50şer gram gönderiyorlar. ben bir ay önce moka pot aldım buradan ve çok memnunum. ofiste 2 arkadaş bi sabah bi akşam demleyip içiyoruz. hatta dün kahvemiz bitti nescafe içelim dedik bir fincanı zor bitirdim. öyle de güzel namussuz. ben pratiklik için ve lezzet olarak moka pot tavsiye ederim. basınçla pişirdiği için yoğun lezzet veriyor ve sabunla yıkanmadığı için çok pratik sudan geçirmek yetiyor temizlik 30 saniye sürüyor. demleme de max. 2 dakika sürüyor. bence çok pratik bir araştır derim


  • genc irisi  (14.06.17 16:12:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.