[]

ramazanda kapatan restoranlar

benim çevremdeki çoğu kişi oruç tutmuyor. ama restoranların hepsi kapalı neden böyle ? amaç ramazanda açık olmamak oruçsuzu yok saymak mı yoksa işler az olur boşuna açıp gider yazmayalım demek mi ? bana 2 türlüsü de saçma geliyor sabahtan beri en az 10 restorant aradım hepsi kapalı ya da paket servisi çalışmıyor.




 
Bir çok restoran tadilat vb gibi işlerini ramazana göre ayarlıyor. Dikkat et bak bir çoğunda ufak tefek inşaatlar vardır.


  • norek  (14.06.17 13:46:01) 
2 sebepde doğrudur; yani mesela bizim burada da tekel bayi 30 gün boyunca kapatır. adamın inancı gereği kapatıyor millet almaz diye değil;

onun dışında demetevlerde de (ankara) 6.caddenin üzerindeki pideci de abi kimse almıyor zaten diye kapatıyordu.

yani; gelir getirmediği için kapatan da var, inancı gereği kapatanda var.


Bir de amaçları oruçsuzu yok saymak değil, yani adamın sana hizmet etmesi teknik olarak adamın görevi değil tercihi.
Bir de bunu yazmayacaktım da dayanamadım oruçluyu yok saymak nedir allasen ya çok güldüm, şu instagram ignore kafasından bi' çıkın yok saymak dedi jsadbhvahjvdahfdacvdbanmdih.

-berkant
+efendim aslı
-seni yok sayıyorum
+afbuyur


çok eğlendim. teşekkürler.

edit: başlık sahibi ayarı yiyince kendine gelememiş, çık bi' hava al beynine oksijen gitsin. sin sin.
  • mete kudur  (14.06.17 13:46:41 ~ 17:12:39) 
para muhabbeti hepsi. bu kadar.


  • pgup  (14.06.17 13:50:53) 
inancı gereği kapatmak denilebilir ona da oruçsuzu yok saymak enteresan bir yaklaşım olmuş. bir kısmı kendi de oruç tuttuğu için ve restoran işi de ağır bir iş olduğundan yıllık tatil zamanını ramazana denk getiriyor. örneğin bizim iş yerinde masabaşı iş yapan bir kısım insan dahi yıllık iznini ramazanda alıyor.


  • manuel mandalina  (14.06.17 13:57:00) 
gündüz kapalı olup iftardan sonra açık olan yer gördüm.


  • sutlu nescafe  (14.06.17 14:01:11) 
Oruçsuzu yok saymak degil de kendisi oruc tutarken restoranini acik tutmayi dogru bulmuyordur. Adamın inancina ters yani ramazanda restoran calistirmak. Bazi yerlerde de iş yapmayacagi cok bellidir bosuna acik durmasin tadilat falan yapayim diye dusunur. Açık yerlere oruclulari yok sayiyorlar demiyorsak buna da oyle dememek lazim. Kaldı ki iki türlü restoran sahibi icin de birilerini yok saymak bir tercih.


  • aquarium  (14.06.17 14:03:52 ~ 14:06:13) 
@sutlu nescafe evet çoğu iftara açıyor zaten. bir de açık olup paket servis yapmayanı var o da iftara hazırlık yapıyor belli ki. normalde paket servisi olan restoranlardan bahsediyorum. 2 tanesi böyle dedi bugün


  • Esinsin  (14.06.17 14:11:26) 
oruç sonuçta açların halinden anlamak diye biliyorum. ama ramazanda kapatıp, normal zamanlarda iki lokma isteyen fakirleri dükkandan kovalayan esnaftan bol bir şey yok ülkemizde maalesef. bu yüzden ramazan boyu kapatmak bana biraz şov gibi geliyor eğer tadilat yapmıyorsa. ama genelde ramazanda yemek sektörü daha sakin geçtiği için tadilat dönemlerini hep ramazan denk getirirler ki bu da gayet doğaldır.
tekel bayinin ramazan boyu kapatması dünyanın en komik şeyi bence. 11 ay alkol sat 1 ay satma günah vs. diye :d neyse dalga geçmeyeceğim.
özetle tadilat yapan veya ramazanda açık olduğu halde kar edemeyen/zarar eden işletmelerin kapatması gayet doğal ama bunlar dışında oruç tutmayanlara da haksızlık ediliyor gibi duruyor. sen hizmet sektöründe çalışıyorsun sonuçta, tutmayan da tutan kadar var onları yok saymak saçma.
  • golgi aygıtı  (14.06.17 14:31:19) 
Bizim burda bütün restoranlar açık. Eskişehir.


  • istististist  (14.06.17 14:39:44) 
oruç tutmayanlar gebersin kafası. yoksa yine kira ödeniyor, yine tüm masraflar duruyor...

ben şahsen ramazan boyu kapalı yerlere yıl boyu gitmiyorum. onların yok sayma hakları varsa benim de var.
  • babilbaligi  (14.06.17 14:41:54) 
Acik olup "abi iftara kadar bir sey yok" diyen kebabci da gordum ben. Ulan ne bok yemeye aciyorsun orayi o zaman:)


  • stavro  (14.06.17 14:56:28) 
adam seni mi düşünecek yoksa dükkanın giderini mi..
top sezonda tadilat mı yaparsın ramazanda %80 iş düşüklüğü olan döneme mi getirirsin.
marketten peynir ekmek ye olsun bitsin.abartmayın.
  • jamswety  (14.06.17 15:46:22) 
Canım ülkemde ateistler de hoşgörüsüzlük konusunda tavan yapıyor. Adamın en kötü ihtimallle dindar kişiye saygısı vardır açmıyordur, kendisi Müslüman olmasa bile oruç tutmasa bile. Sana hizmet vermek zorunda değil. Ulan burada hırıstiyan ve yahudilerin oruçluya olan saygısı bizim dindarlarımızdan daha fazla.


  • benaslindayohum  (14.06.17 15:53:02) 
ayrışın gençler, az ayrıştıydık iyice ayrışın.

soruya cevap: hepsi kapalı değil, senin muhitte öyle denk gelmiş.
  • manuel mandalina  (14.06.17 17:38:50) 
@jamswety ama tadilatta olmayıp sırf paket servisi kapatıp iftarda açanlar da var aralarında.


  • Esinsin  (14.06.17 18:51:58) 
@benaslindayohum o zaman dükkan kapatmak da oruçsuza saygısızlık oluyor. iş yerinin dini sebeplerle kapanması aşırı saçma bir olay bence. o zaman bayramda da kapasınlar herkes gitsin bayramlaşsın ama yok olmaz çünkü bayramda iş yapcak çok para kazancak.


  • Esinsin  (14.06.17 18:53:06) 
nedense turkiyede saygi sadece bir tarafa bekleniyor. susayan adam su icemiyor yolun ortasinda saygisizlik oluyor, ama oruclu adamin ona saygi duymasina gerek yok cunku o oruclu, digeri degil, o yuzden o da su icmemeli. mantik bu. nereden baksan aptalca. insanlarin beyni bunu almiyor. yani bu mantigi savunmak bildigin angutluk, insanin aptal oldugunun farkinda olmasi gerek boyle mantigi savunabilmesi icin. inanilmaz.


  • baldur2  (14.06.17 18:57:12) 
konunun hoşgörü ile o kadar alakası yok ki, bana bir tane mekan gösterin "muharrem ayında su satmıyoruz, aleviler oruç tutuyor" diyen, ondan sonra konuşalım.

mesele kendi dininden, kendi mezhebinden, kendi imamından olmayan,... kendisi gibi olmayan herkesi gereğinde şehir meydanlarında yakarak öldürecek kadar zorba ve ahlaksız bir güruhun hamilesi ile çocuğu ile yaşlısı ile hastası ile kocaman toplumu kendisi gibi davranmaya iteklemesi meselesi.

yoksa ramazan ayında yemek yiyenlere gösterdikleri tepkinin yarısını ramazan ayında kul hakkı yiyenlere gösteremeyecek kadar pısırık ve kaypak olmanın bir izahı olabilir mi?
  • babilbaligi  (14.06.17 23:00:43) 
Evet, iki türlüsü de var. En önemli neden, özellikle çok sayıda personel çalıştıran yerler, toptan izin kullandırıyor ekibe zorunlu olarak. Bu gelirin düştüğü ayda gideri azalttığı gibi, yıl içinde kafasına göre yıllık izin almak elemanın yerine yedeğini koyma zorluğunu ortadan kaldırıyor.
Saygıya gelince, 'tutmayana saygısızlık olmuyor mu? ' diyenlere cevaben. din olgusu zaten ayrıştırıcı bir şeydir. Kendini seçilmiş ve ekstra değerli görür. Bunda şaşacak bişey yok.

  • olivia  (14.06.17 23:29:02) 
normal değil mi? esnaf ramazan öncesi gibi iş yapamadığından dolayı tadilat, tatil, özel işler vs gibi tüm ihtiyaçlarını giderir bu sürede, veya ibadet eder, veya dükkanı 1 ay kapalı tutarak masrafları kısar vs vs vs


  • emfuzi  (14.06.17 23:32:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.