[]

Dudak üstü lekeler

Dudak üstümde bıyık şeklinde güneş lekesi var. Son 2 yılda güneşli yerde yaşayınca ortaya çıktı. Çok kafama takıyorum ve uğraştıkça daha kötü oldu sanırım. Acnelys expigment kayısı üzüm çekirdeği yağı denedim farklı zamanlarda geçmedi. Artık laser gibi birşeyler yaptırmayı düşünüyorum ama burada yaptıramam. Son 2 aydır yvea roche leke serisini kullanıyorum, o da fayda etmedi. Laserle de daha kötü olur mu diye korkuyorum.
Doğal yada diğer yöntemler konusunda önerisi olan var mı? Güneş kremi kullanmaya dikkat ediyorum. Önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Bir de makyaj yapınca bu bölgeyi kapatmak için ne kullanayım? Güneş kremi sürüp üstüne makyaj yapınca kremin hala etkisi oluyor mu?



 
Kırmızı kantaron yağı diyorlar, bir arkadaşım kullanmış ve lekeleri gitmiş ama aylarca düzenli kullanmak gerekiyormuş. Yüzümdeki güneş lekeleri için ben de deneyeceğim.

Güneş lekelerini göz altı kapatıcımla kapatıyorum. Güneş kremi üstüne makyaj da, yüz için üretilen kremler kullanırsanız sorun olmaz. Diğer kremlerde üzerine makyaj yapınca leke yapabiliyor.

Ek: Solante pigmenta kullanıyorum iki yazdır, lekeleri azaltmasa da çoğalmasını engelledi.
  • kobuzchu kiz  (14.06.17 13:28:50) 
Nasil giderilecegi konusunda bir fikrim yok ama kapatmak icin corrector kullanabilirsiniz. Üstüne de concealer. Anlatmaya usendim ama bu blogda anlatilmis nasil kullanilacagi, gecmis olsun :)
beyazdetaylar.blogspot.com.tr

  • duru arsnova  (14.06.17 13:36:39) 
Bir kuaförün beceriksizliği sonucu bende de oluşmuştu bu lekeler. Aşırı sıcak ağdayı sürmüştü, çok tahriş oldu, sonrasında güneşe çıktım ve malum.. 2 yaz o lekeyle gezdim, ne yaptıysam olmadı, kapatmak dışında.

Şimdi kendiliğinden geçmiş durumda, ama bunu sadece yazın değil, yaz-kış hava kapalı yağmurlu olsa da 50 faktörlü kremi sürmeden çıkmamama bağladım. Ve o bölgeye ağda yaptırmadım bir daha.
The body shop'un 50 faktörlü kreminden kullanıyorum. Üzerine makyaj yapıyorum, çabuk emildiği için sıkıntı olmuyor. Makyaj için kremin emilmesini beklemek lazım bence, diğer türlü yüzüne sürdüğün makyaj malzemeleri kremin homojen şekilde dağılmasını önleyebilir.
  • peggy  (14.06.17 13:44:41) 
biodermanin white objective serisi var - ozellikle gece kremi, lazerden once onu da bir deneyin isterseniz. lazeri zaten yazin yaptiramazsiniz. gecen sene bendekileri biraz acmisti, hatta bu sene benim de ayni sekilde dudak ustunde oldu, ben de alacagim.
onun disinda yaz kis gunes kremi sart.

  • kassiopeia  (14.06.17 13:53:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.