[]

terziye bir pantolonun aynısını yaptırmak (erkek)

ben bir yerden bir pantolon aldım geçen gün, satın aldığım haliyle, yani kısaltmadan/üzerinde hiçbir işlem yapılmadan hayatımda giydiğim en rahat ve üstüme tam oturan pantolon oldu kesinlikle. keşke bunun her rengi ve yazlık/kışlık her tür kumaştan olanı olsa diye düşündüm ama sordum yokmuş.

diyorum ki, ince/kalın güzel birkaç kumaş beğenip alsam, aldığım pantolonu da götürsem, terzi bana aynı pantolonu dikebilir mi? terzisine göre değişir tabi ki ama böyle bir şey yapmış/yaptırmış olanınız var mı diye de merak ettim.


 
bence diker, çünkü siz pantolonu götüreceksiniz terzi ya o pantolonun birebir kalıbını çıkarır ya da direk pantolon üzerinden hareket eder. pantolonda örneğin üzerinden gitmek zor gerçi ağ kısmı kopyalanamıyor. kumaş türlerini de bilen birine sorun. bazı kumaşlarda esneme payı çoktur mesela pantolon olmaya müsait olmaz.


  • ofelia  (14.06.17 11:55:15) 
ben bundan yıllar önce zara'dan bi' ceket almıştım, ceketi benim için dikmişler meğer. Öyle birşey, sonra zara dahil aynı kesim beden bi' ceket yok, dedim ben bundan yaptırayım. Bilinen bi' terziye gidip hem ceketi bıraktım hem de işte 1.sınıf denilen kumaşlardan aldık, amcamız bize o ceketin kalıbını çıkarıp aynısını dikecek.

sonra işlem bitti tabi, ben ceketi 1 kere bile giymedim.


Bu amcanın(terzi) becerememiş olması yapılamayacağı anlamına gelmiyor bence kesinlikle yapılır ama, bunu yapacak terzi doktorların house'u gibi filan olması lazım herhalde. birebir üretim hakkında fikir sahibi değilim ama zor birşeymiş gibi geliyor bana.
  • mete kudur  (14.06.17 11:55:56) 
Sen yaptirirsan olmaz kiz arkadasin falan varsa o yaptirsin adamin basinda eksimek lazim biraz


  • dedim dedim de kime dedim  (14.06.17 12:11:04) 
Mete kudur'un kine benzer bir anı da bende var. hiç edilen bir pantolon. Üstad++ değilse beceremeyecek. dene de gör editlersin burayı.


  • fyodor dostoyevski  (14.06.17 13:36:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.