[]

Arkadaşlarınızı kıskanıyor musunuz ?

Benim bir arkadaşım var(k). Bu vatandaş tutturmuş ben arkadaşlarımı kıskanırım diyor cinsiyet farkı olmaksızın. Özellikle bir tane erkek arkadaşını sürekli kıskanıyor nerdesin ne yapıyorsun diye soruşturmalar ilgilenmediğinde tripler filan.

Ya dedim ki bence sen bundan hoşlanıyorsun. Yok dedi sadece arkadaşım o şekilde bişey düşünmem mümkün değil. Ee o zaman bende senin arkadaşınım beni neden bu kadar kıskanmıyorsun diyorum. Cevap yok.

Karışık oldu biliyorum ama siz bu durumdan nasıl bir sonuç çıkarıyorsunuz ?

Ek soru : Siz arkadaşlarınızı ne ölçüde kıskanırsınız ?

 
arkadaşın henüz sosyal gelişimini tamamlayamamış biri.

ek soruya yanıt : kıskanmam, ancak değer verdiğim bir arkadaşım bir başka arkadaşımla benden habersiz plan yapıp görüşürse üzülürüm.
  • evde liyakat kalmamis  (14.06.17 11:23:08) 
ben insan kıskanamıyorum ama, anlamam için illa başıma gelmesi gerekmiyor.

Bahsini ettiğin kişinin davranışı teknik olarak mümkün fakat insan yapısı gereği yalancı olduğu için yalan söyleme olasılığı daha yüksek, yani siz daha haklı gibisiniz bu konuda.

teknik olarak ise; bunun dışında arkadaşlarını kıskanma durumu gayet mümkün. sevgi 2 boyutlu bir eylem; birisi hayvani birisi insani, mesela karşılıklı duygusal fiziksel çıkar filan bunlar hayvani kısmında yer alıyor.(yanılmayın diye söylemek istedim)

işte bu yüzden, arkadaşın ya da insan; arkadaşlarını cinsiyet farketmeksizin kıskanabilir. bu onu sevdiği anlamına gelir ancak sizin sandığınız gibi değil. yani hoşlanma kelimesi cinsel birliktelik açısından kullanılıyor günümüzde veya o işin sonu hep oraya gidiyor. -karşı cins olarak beğenme desek sanırım daha doğru yaklaşmış oluyoruz.-

zaten aşk-ı memnu eseri de bu yüzden çok eleştirilir.(şimdi bu konuya giresim hiç yok) her insan hayvani yönlerini kontrol edemeyecek diye 1şey söz konusu değil. mesela siz seversiniz böyle örnekleri; kardeşiniz karşı cins olabilir(ablası olan veya abla olan hemen bilecektir) ama bu sizin onu deli gibi kıskanamayacağınız anlamına gelmez(onu kıskanmak tabiri, babanızın onu sevgisini değil, kardeşinizin birisine olan sevgisini ve birisinin kardeşine olan sevgisini kıskanmak, yani kardeşiniz için kıskanmak-zaten kıskançlığın temeli güç unsurudur. malınızı paylaşmamaktan gelir) yani, teknik olarak çokca karşılaşılır ve mümkündür. her kıskandığımız şahsın cinsel organına cinsel organımızı deh edeceğiz diye bir durum yok.

sevgi böyle birşey değil, sevişmek istemediğimiz bünyeleri de sevebiliriz esasında ama günümüz instagram toplumunda bunun ayrımı biraz zor tabi.
  • mete kudur  (14.06.17 11:37:49 ~ 11:43:33) 
yaş kaç ki? ilkokulda heralde arkadaşınız ?

sürekli ilgi odağı olmak isteyen insan tipi gibi geldi bana.
  • qazaqwsx  (14.06.17 12:19:29 ~ 12:22:00) 
Valla yok ya. Cok yakin bi arkadasim var en cok beni sevdigini biliyorum. O beni sevince yetiyor bana insan sevgisi acisindan.

Boyle duygulari olan bi kiz arkadasim vardi o kadar trip atiyordu ki en sonunda arkadasligimi kestim. Inanilmaz bi rahatlama oldu hayatimda.
  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin_yine  (14.06.17 12:58:35) 
Niye kıskanayım, ya da neyini kıskanayım


  • MaNOfTheYear  (14.06.17 13:02:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.