[]

karşı tarafı iğnelediniz ama o anlamadı, övdüğünüzü sandı. ne yapardınız?

sorumun özeti başlıkta.
bazen karşı tarafa kinaye yapıyorsun ama o anlamıyor. üstüne üstlük övdüğünüzü sanıyor. bu durumda ne yapıyorsunuz? bozuyor musunuz onu?


mesela az önce ekşi sözlük'te bir şeyler okurken bir yazarın çok salakça bir şey yazmış olduğunu gördüm. dayanamadım ve mesaj attım abartılı derecede öven üslup kullanarak. o da çok teşekkür etti karşılığında.
normalde de merak ettiğim bir durumdu. bu entry olayı da şimdi yeniden hatırlattı bana: kendilerini zeki bulduğum arkadaşlarım hemen anlıyor iğnelediğimi veya inceden alay ettiğimi ancak bazılarına işlemiyor bu durum.

siz ne yapıyorsunuz böyle durumlarda, hayatta veya sosyal medyada?

 
sosyal medyada anlaşılmayabilir. yani sonuçta ses tonumuzu duymuyolar. bu tarz şeyleri söylerken dalga geçer tonda söyleriz ya. cidden övdüğümüzü sanıyorlardır.
gerçekte ise böyle yapan insanlar iğnelendiğini biliyorlar ama salağa yatıyorlar. bozmuyorum ben. zaten salak değilse anlamıştır iğnelendiğini

  • matilda  (13.06.17 23:36:44) 
Yazı yazarken ironi, kinaye anlaşılmıyor. Herkes aynı ses tonu ile okumuyor ki. Ben yazılanı düz sesle okuyorum. Bir de hem iltifat hem hakaret alıorum, o yüzden geleni olduğu gibi okuyorum. Bir de tanımadığı kişi bir şey söylemiş, gerçekten inanmaması için sebebi yok ki! Ben salağa yatmıyorum mesela, hakkaten salağım. En a 7-8 kere başıma gelmiştir. O yüzden birine bir şey söyleyeceksem ya ironi olduğunu söylerim ya da kinaye yapmam yazılı. Konuşurken olsun da, yazarken ses tonu olmayınca anlaşılmıyor.

En sonuncusunu yazayım hatta. Geçen hafta bu modluk tartışmasında yaptığım açıklamalardan sonra hem "Çok güzel açıklamışsın, geçit verme şunlara" diyen hem de "Bu ne biçim açıklama" diyen binbir mesaj aldım. Sonra birinden "Çok güzel açıklamışsın"lı bir mesaj geldi, ben de "Teşekkür ederim" dedim ve geriye cevap "Kinaye yapmıştım, b.k gibi yazmışsın" tarzı bir mesaj geldi. Bana mesaj atan tek o değil ve ben onun görüşünü, hele ki o curcuna içinde nereden bileyim. İki uçtan da mesaj geliyor bol bol. Herkesin tek tek görüşünü bilip "Hmmm, bu kınayacaktı ama kınamadı, demek ki kinaye yapıyor" mu diyeyim. O kişiye de her görüşten mesaj geliyordur ve seni tanımıyorsa ne dediğini nereden bilsin. Hani, tanıdık biri olsa bilirsin veya anlarsın. Hiç mesajlaşmadığın ya da iki üç mesajını gördüğün biri neden kinaye yaptığını düşünsün.
  • aychovsky  (13.06.17 23:54:46 ~ 14.06.17 00:23:05) 
Ben bazen beni igneleyenlere bilerek tesekkur ediyorum ki iyice sinir olsunlar bana :)
Bazi durumlarda karsinizdaki kinaye/ironiyi anlayip da anlamamazliktan gelerek sizi sinir etmeye cabaliyor olabilir :)
Ben bunu yazili degil, sozlu iletisimde yapiyorum yalniz, ses tonumdan, mimiklerimden anlasin diye.
  • dijalli  (14.06.17 12:25:02) 
bu tur tavirlarin ozellikle bizim millete ozgu pasif agresiflik oldugunu dusunuyorum. cok yorucu ve sacma. dogrudan ne dusundugunuzu soyleyin, hayat kolaylasiyor.


  • kassiopeia  (14.06.17 12:33:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.