[]

duyuru avukatlarına miras, hak/hukuk sorusu

beyanname meyanname vergi dairesi işlerinden anlarım diye bana geldiler.

annemin eski bir arkadaşı vefat etmiş. kocası da veraset intikal beyannamesi için bana geldi. yakın zamanda annemi kaybettiğim için aşinayım. dedim amca bankalardan yazı alacaksın, varsa tapular ve belediyeden rayiç bedelleriyle geleceksin, ben dolduracağım beyannameni. buraya kadar sıkıntı yok.

ama amcanın eşiyle müşterek bir de kiralık kasası varmış. eşinin sağlığında tek başına gidip açmaya yetkili olduğu kasaya da banka bloke koymuş. kasadakilerin de beyan edilmesi gerekiyormuş. bir de veraset ve harçlar vergi dairesine hitaben dilekçe vermiş banka. vergi dairesi bir eksper ile değer tespiti yapacakmış, beyan eidlecekmiş.

yahu kiralık kasadakilar kayıt altında olan şeyler değil. herhangi bir kurumun bunları kayıt altına alma, değerini tespit ettirmeyi talep etmesi mümkün mü? kaldı ki amca da kasanın ortağı, tek başına, tek imzayla erişim hakkına sahip.

hani kasa sadece teyzenin adına olur, açtırıp içindekileri alabilmek için tespit, beyanname, falan istenir belki anlarım da adam ortağı öldü diye kendi kasasını açamıyor, açmak için değer tespiti ve beyan isteniyor.

belki kasadaki her şey zaten adama ait? bir ortak banka hesabı gibi belli bir değer üzerinde hak edilen pay oranları değil ki bu, sadece ortak erişim hakkı var diye niye paylaşılmak, değer tespiti yapılmak, beyan edilmek zorunda olsun? "kiralık kasaya iki kişinin erişim hakkı varsa, içindekiler de yarı yarıya ortaktır" diye bir şey var mı?

 
süreç böyle işliyor. annemle babamın da ortak kasası vardı, babam vefat ettikten sonra dediğiniz gibi dilekçe fln verdik ve vergi dairesinden memur ve bankanın anlaşmalı olduğu kuyumcu ile kasa açıldı. ( bankaya kasada mücevher vsr ise bildirmek zorundasınız, tartısı ile kuyumcu çağırıyorlar ve kuyumcunun gelme parasını da siz ödüyorsunuz ) çıkanlara kuyumcu değer biçiyor ve vergi memurunda kayda geçiriyor


  • oscar  (13.06.17 19:26:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.