[]

mac için word'ün sürekli hata verip belgeyi kaydetmeden kapanması sorunu!!!

arkadaşlar herkese iyi günler,

word beni birkaç gündür deli ediyor. elimde 1000 küsur sayfalık bir tashih belgesi var ve ben üzerinde çalışıyorum. ilk günlerde hiçbir şey yoktu, zaten bugüne kadar böyle bir sorunla karşı karşıya da değildim. fakat iki-üç gündür, arkada otomatik kaydetme açık olmasına rağmen word bir anda kendini kapatıyor, ilk başlarda kaydedip çıkıyordu sanki ama şu anda kaydetmiyor da; kurtarılamadı modunda takılıp beni yarı yolda bırakıyor. bu diğer insanların başına gelen bir şey değil hani dosya büyüklüğünden desem, sordum dün çünkü başka belgelerde çalışan bir arkadaşa. aradım taradım, yılların apple kullanıcısı olan arkadaşıma sordum ama o dahi bilemedi.

yine başıma geldi az önce yani beş ilerleyip üç geri gidiyorum gibi bir şey, hatta beş ilerleyip beş geri gidiyorum ve elimde bir şey kalmıyor; ağlamak üzereyim. neden yapıyor olabilir artık bunu bu bilgisayar?

geçenlerde yazılım güncellemesi gelmişti, şu anda os sierra 10.12.5 sürümündeyim, güncel yani her şey tamam. acaba güncelleme bug falan mı getirdi?

bu duruma acil bir çözüm getirebilecek biri çıkarsa çok çok çok memnun olacağım.

şimdiden çok teşekkür ederim!

ps: bu arada uyumluluk modunda çalışıyor bana gelen belge de docx uzantılı olmasına rağmen ve ben bu modu kapatamıyorum normal direktifler yönünde. bu konuda da yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim, belki bu sebeptendir bilemiyorum.

 
Office orijinal ve güncel mi?


  • himmet dayi  (13.06.17 17:29:07) 
@himmet dayi: evet evet, orijinal ve güncel ki güncellemesini de daha geçtiğimiz günlerde yaptım.


  • nikhilen  (13.06.17 17:38:06) 
word'ün plist'ini silip yeniden başlatsana bilgisayarı. belki düzelir.


  • alperz  (13.06.17 17:39:20) 
libreoffice öneririm,hem cok benzer hem saçmalamıyor.benimde başıma böyle benzer şeyler gelmişti hatta yazarken "Ş" harfine basınca program kapanması gibi..o yüzden mac os x de libreoffice gayet stabil


  • mukon  (13.06.17 17:51:25) 
@alperz: hemen yapıyorum bunu.


  • nikhilen  (13.06.17 18:05:01) 
@mukon: çok teşekkür ederim cidden. olmazsa onu yüklerim aklımda bulunsun kesinlikle. şu plist silme olayını bir deneyeyim de.


  • nikhilen  (13.06.17 18:06:07) 
dosya özel değilse mail at olmazsa. ben de bakayım dosyaya.


  • alperz  (13.06.17 18:06:25) 
microsoft'un online word (git: office.live.com) var.
aynısı google tarafında da var. aynısı derken o da online word. ama şahsen linkini attığımı tercih ederim. burada bağlantınız da kopsa anlık yedekler kendisini. siz yine de arada kaydedin.

bugün 2. kişisiniz bunu önerdiğim :)
  • vadrigar  (13.06.17 18:18:45) 
@alperz: değil aslında ama iş dosyası olduğundan atmam etik olmayacaktır, yine de çok çok teşekkür ederim. plist yönergelerini takip ettim, şu anda hala yavaş olsa da çıkıp gitmedi dosyadan en azından. bakalım. olmazsa diye başka yönergeler de buldum office'in sitesinde sayenizde, plist yazmaya bakıyormuş. tekrar çok teşekkürler!


  • nikhilen  (13.06.17 19:01:36) 
@vadrigar: word sıkıntılı demek ki bu ara. :) çok teşekkür ederim, son olarak online versiyona da bakabilirim aklımda bulunsun tabii ama öncelikle şu kurulu word'deki sorunu bir halletmeye çalışayım.


  • nikhilen  (13.06.17 19:03:14) 
@alperz: içimde kalacak yazmazsam, çok teşekkür ediyorum. dün bu plist olayından bu yana beni yarı yolda bırakıp çıkmadı word. eksik olmayın!


  • nikhilen  (15.06.17 19:10:46) 
aynı sorun bende de vardım. Office i komple silip yükledim. Şimdilerde nazar değmesin çok arada yapıyor.


  • badabista  (15.06.17 19:14:23) 
Aynı şey başıma gelip duruyor. İki şey işe yaradı.
- Değişiklikleri takip etme kısmı açıksa, onun fazla olması göçürüyor.
- Ben de yeniden kurmak zorunda kaldım.
  • aychovsky  (15.06.17 19:19:14) 
@badabista: maşallah diyelim, benimki de şimdilik gayet iyi. inşallah silip tekrar yüklemek zorunda kalmam bir gün. :/


  • nikhilen  (25.06.17 14:26:40) 
@aychovsky: ben de onu düşünmüştüm. büyük bir dosyada değişiklikleri izle kısmı açıktı benim de ama düzeltme yaptığım için orayı kapatamazdım. inşallah bir gün ben de tekrar yüklemek zorunda kalmam. :/


  • nikhilen  (25.06.17 14:27:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.