[]

Şehirler arası evcil hayvan taşıma

Birkaç haftaya İstanbul'dan farklı bir şehre taşınıyoruz. 2 kedimiz var. Havayolu ile taşıma koşullarına baktık. Bizim dana oğlan seyahat etmeyi sevmediğinden ve çok tedirgin olduğundan kabinde seyahati elemek zorunda kalıyoruz. bagaj kısmına da vermek istemiyoruz okuduğumuz bazı nahoş tecrübelerden dolayı. ama adam yol boyu miyavlıyor; usanıp sakinleşene kadar yarım saat geçiyor en az. sedatif ilaçla müdahaleyi de tercih etmiyoruz.

biz de evcil hayvan taşıma şirketi seçeneğini değerlendiriyoruz şu an. Var mı kedisini bu şekilde taşıtan? Hayvanın, hayvanların psikolojik durumları nasıldı? Seyahat esnasında veya teslim alındıktan sonra herhangi bir sorun yaşadınız mı?


 
Hangi şehre taşınıyorsunuz ? Burdan da yardımcı olabilir birileri tarih vs uyarsa


  • Fusha  (13.06.17 16:33:52) 
sorunuza tam olarak cevap sayılmaz ama veteriner hekimler esasen sizin rahatınız için değil; yolculuk esnasında oluşabilecek olası bir rahatsızlığı (araba tutması, stres şoku vs) engellemek adına sedatif öneriyorlar, özel bir sebebi var mı bunu tercih etmiyor olmanızın?

çünkü siz uçakla maksimum üç saat yol gideceksiniz fakat arabayla bu üç saat olacak size on saat (ve üzeri). bu esnada kedinizin yanında siz olmayacaksınız, belki kontrol eden biri bile olmayacak. kediniz kusabilir, kusmaya bağlı olarak susuz kalabilir, şoka girip diyaframdan soluyabilir, midesinde gaz birikebilir, onlarca kötü senaryo yazabilirim size bunla ilgili olarak. kullanmadım ama muhtemelen pet nakil şirketleri de (risk almak istemedikleri için) diyecekler ki biz sedatif ilaç vermenizi öneririz. yani döndüm dolaştım aynı yere geldim, neden sedatif tercih etmiyorsunuz alerjisi mi var kedinin?
  • evde liyakat kalmamis  (13.06.17 16:42:30) 
@Fusha Antakya'ya bayramın 2. günü taşınıyoruz. Bayramın 2. günü pek sanmıyorum seyahat edecek olanları :/


  • saatleriazarlamaenstisusu  (13.06.17 16:45:13) 
@evde liyakat kalmamis bilakis pet nakil şirketi (bir tanesine baktım henüz) sedatif verme ya da uyuşturma yönünde web sitesinde uyarı yapmış. kendileri hiç önermiyorlar esasında. dilin sarsıntı esnasında geriye kaçabileceğini, diğer ilaçların da solunumu hızlandırıp nefes darlığına sebebiyet vereceğini belirtilmiş. tabi bunlar araçla uzun yolculukta geçerli de olabilir. fakat olacağı varsa namussuzun uçakta da olur. veterinerimiz ise tam tersine sedatif önerdi fakat o konuda da pek çok olumsuz yorum okuyunca telaşlandık haliyle. o yüzden bu seçenekleri pas geçmiş bulunduğumuzdan soru detayında neden sedatif vermekte istekli olmadığımıza çok değinmedim. sizin bahsettiğiniz koşullar da meydana gelebilir ancak işte varsa tecrübeler ona göre aksiyon almak istiyoruz. yolda su ve mama kapları olacak. yanlış hatırlamıyorsam tuvalet için kum da bulunduruyorlar bagajda.


  • saatleriazarlamaenstisusu  (13.06.17 16:54:29 ~ 16:55:54) 
İstanbuldan antakya arabayla nerden baksan en az 12-13 saat. Hayvanlara 12 saat kafeste yol sarsıntısı çektirerek eziyet edeceğine sedatif verip kabine yanina al. İlac verirsen miyavlamaz sakince oturur zaten. Sürekli kontrol edebilirsin, ve 1,5 saatte biter süreç.


  • duru arsnova  (13.06.17 18:30:56) 
evcil hayvan taşıma şirketleri hayvanları karayolu ile taşıyorsa bence uçakla sizin götürmeniz hayvanda daha az stres yaratır diye düşünüyorum.
o manada duru arsnova+1

daha önce uçakla götürdük biz kedimizi kabinde, sedatif de vermedik zira o değişik bir hal oluşturuyor kedide,kendinde ama değil gibi,daha çok geriliyor.
evet uçakta miyavlıyor ama milletin de çocuğu ağlıyor uçuş boyunca.

taşıma şirketine verirseniz siz o stresi yaşamayacaksınız ama hayvan daha uzun süre boyunca ve yanında siz olmadan yaşayacak.daha kötü diye düşünüyorum ben.
  • demoniclewinsky  (13.06.17 18:41:47) 
Ben 4 kedimle birlikte İstanbul'dan Ankara'ya geldim pet nakil aracıyla. 4 kediyle ben bütün aracı kapadigimiz için vip hizmet oldu. Ama her müşteriye aynı ilgiyi gösterdiklerinden eminim.
Benim kızlardan biri çok nazlidir. Yoldan nefret eder. Tam bir stres küpüdür. Daha önceleri veterinere giderken takside bile miyavlayarak ortalığı yıkan bir kediydi. 6 saat sürdü yolculuk. Bizim kız sessiz sakin geldi. Arabaya ilk bindiğinde biraz yaygara yaptı tabii ama soforumuz muhteşemdi. Kızın beyden rahatsız olduğunu çözdü ve sessiz sedasız geldik. Ha uyudu mu bizim kız? Hayır uyanıktı. ama her zamanki stres halinden çok çok daha sakindi.
Sedatiflerden bahsetmissiniz. Ben veteriner teknikeriyim. Ne ben ne de simdiye kadar çalıştığım ya da hasta olarak gittiğim veterinerler sedatif tavsiye etmiyoruz hayvan kendine zarar verecek boyutta stres yapmiyorsa. Sakinleştirici/sedatif kelimeleri çok sevimli geliyor olsa da eninde sonunda ilaçtır. Her ilacın yan etkisi olabilir. Sedatifler hafif de olsa anestezi ilaclaridir. Anesteziye karşı reaksiyon oluşabilir. Hayvaniniz alerjik reaksiyon gösterebilir. Daha önceden alerjik reaksiyon göstermemiş olması bundan sonra da gostermeyecegi anlamına gelmez. Alerji zaman içerisinde gelişebilir. Bu gibi durumlarda veteriner hekim dahi olsanız yanınızda gerekli aletler ve ilaçlar olmadan hayvanın ölümünü izlemek zorunda kalabilirsiniz. O nedenle eğer başka yollarla cozulebiliyorsa, hayvan kafeste, yolda kendine zarar vermiyorsa ben kendi hayvanlarima sedatif kullanmam. Başkasına da durumu çok dikkatli değerlendirmesini öneririm.
Yolda paniklemesini istemiyorsanız yanına sevdiği bir oyuncağını koyabilirsiniz. Sizin kokunuzun sindigi tshirt, yastık kılıfı gibi bir şeyleri kafesine koyabilirsiniz. Bazı kediler thundershirt tarzı kıyafetlerle acayip sakinlesiyor. O tarz bir kıyafet giydirebilirsiniz.
  • kedili madam  (14.06.17 02:27:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.