[]

avrupadan fotoğraf makinesi almak

merhaba arakdaşlar, bir interrail gezisi planlıyorum. ancak plana bir dslr makine almayı koydum. ve mümkünse o şehirden başlayacağım. muhtemelen Canon eos 500d alacağım ya da benzeri birşey.
hangi ülkede bu tür ürünleri uygun fiyata alırım, amerika fiyatı beklemiyorum. tabi ülkenin güvenilir olması da önemli, bir de tax free belgesini nasıl alırım? yanımda bunlardan bir deste götürsem alacağım diğer elektronikler için(mesela cep telefonu) kullanabilir miyim? başka nelere dikkat etmek gerekir? teşekkürler.



 
tatilde fotograf makinemiz kırılmıştı ve yenisini almak zorunda kalmıştık. Türkiye'deki fiyatının aynısıydı.


  • kahvegibi  (15.01.10 14:11:37) 
avrupa'da bu makinenin ucuz olma ihtimali yok. dubai, hong kong gibi yerlerden getirebilirsin ucuza. tabii bu senin soruna cevap değil ama maalesef durum böyle.

avrupa ülkeleri arası geçişte tax sorunu olmaz ama tekrar türkiye'ye döndüğünde tax sorumlusu kapıdaki adam o sırada uyumuyorsa belki aldığın ürünlere bakar. o da binde bir ihtimaldir.
  • servicio  (15.01.10 14:23:26) 
Avrupada ürünler biraz daha ucuz ama yerine göre de degisiyor. Fiyat karsilastirma sitelerine bakin önce. Ayrica garanti sartlarina da bakin web sitesinden. Nikonun avrupadan alinan makinalari Tükiye'de garantili degil.

karsilastirma icin:
geizhals.at
geizhals.at
  • neronas  (15.01.10 14:41:30) 
aynen daha yeni 500d aldım. şimdi sitesinde bulamadım ama hollanda mediamarkt'ta 599 euroydu 500d. acaba kalmadı mı da kaldırdılar bilmiyorum ama, vergi iadesi ile birlikte 550 euroya geldi. bu fiyata da hayyamda bile zor bulunuyor, orada spot 1500tl, mağazalarda ise 2000tl civarı. o nedenle servicionun dediği yerlerden alma imkanınız yoksa, interrailde almanız gayet de mantıklı.

ama dediğim gibi mediamarkt sitesinde bulamadım linkini. yine de araştırıverin fiyatları, bu civarda bulursanız alın yani.

vergi iadesi için formu/yapılacak işlemi mağazada yapıyolar zaten isteyince. sizin yapmanız gereken bu kağıdı ab'den çıkarken son gümrükte onaylatmak. sonra da paranızı global refund şubelerinden alabiliyorsunuz, havalanlarında oluyor genelde. sitesine bakıverin.
  • qwer  (15.01.10 15:21:49 ~ 15:23:24) 
ben de böyle bir karşılaştırma arıyordum, garanti şartlarıyla uğraşmam gibime geliyor.
lens dahil fiyatı 600 € uygun gibi. hayyam da bu fiyatlar bulunur mu bilmiyorum(doğrusu hayyamı da bilmiyorum) tabi vergisini de düşürtebilirsem ne ala. iki güzergah var aklımda ya atina dan direk trenle başlamak ya da dublin e uçakla inmek. kesin olmadığı için bir şey diyemeyeceğim.

  • hoot  (15.01.10 15:30:47) 
avrupada dslr makinalar burdan ufak bir farkla daha bile pahalı olabiliyor. amerikadakilerde de çok az bir farkla biraz daha ucuz.


  • jeanne hebuterne  (15.01.10 16:55:47) 
dijital fotograf makineleri, genelde almanya ve italya'da turkiye'ye nazaran biraz daha ucuz ve belli basli dukkanlarin hemen hemen hepsi tax free belgesi veriyor, bildigim kadariyla...


  • ritsos  (15.01.10 17:20:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.