[]

hamile birinin sigara içmesi

kanunen neden yasak değil ya? bu bildiğin suç değil mi?




 
Değil


  • all girls dream  (13.06.17 15:22:45) 
günde belli sayıya kadar iç, bişey olmaz diyen doktorlar var. suç dğeil yani.


  • elorelia  (13.06.17 15:25:24) 
hamilelikte sigara içilmesi çok normalleşti. şu an hamile olan 5 arkadaşım var ve 4'ü günde bir paket falan sigara içiyorlar.


  • xvyz  (13.06.17 15:37:09) 
Kanunen yasaklasalar ne olacak? İçecek olan evinde içer.
Zaten teknik olarak kişinin kendi kararı, bi başkasına zararı yok.
Çocuklarının bulunduğu ortamda sigara içen o kadar ebeveyn var.
  • bir nick var benden iceri  (13.06.17 15:39:13) 
Bunun alkolü falan da var, hepsi suç olsa önünü alamazlar. Keşke öyle olsa ama mümkün degil tabi. hamileyken günde bir paket sigara içecek bilinçsizlikteki bir insan, cezasi olsa da bir yolunu bulur zaten.


  • aquarium  (13.06.17 15:45:40) 
Teknik olarak bebeğe de zararı var. Ya biyoloji bilmiyorsunuz ya da sigara bağımlılığı saçmalamanıza neden oluyor. Bu normalleştirilecek bir şey değil. Böyle bir yasa yok ama içilmemesi gerektiğini herkes biliyor.


  • dissendium  (13.06.17 15:46:44) 
suç olmalı ama değil ne yazık ki.


  • evde liyakat kalmamis  (13.06.17 15:51:42) 
Bu konuyu görünce aklıma şu geldi;

Sözüm ona adamın biri hamile eşinin karnına doğru silahla ateş etmişti. Bebek öldü. Kadın yaralı olarak kurtarıldı. Ateş eden kişinin hakkında sadece öldürmeye teşebbüsten dava açıldı. Çünkü kanuna göre doğmamış biri 'birey' olarak geçmiyor. Doğmadığı için de öldürülmesi gibi bir durum olmuyor kanun karşsında. Oldukça şaşırmıştım bu haberi okuduğumda.

Sizin sorunuza gelecek olursak, bebeğin sağlığına zarar verdiği için böyle bir yasak olması gerektiğini düşünüyorsunuz muhtemelen. Etik olarak haklısınız. Ancak kanun açısından bakıldığında mantıksız. Çünkü henüz öyle bir birey yok.
  • himmet dayi  (13.06.17 15:58:18) 
yasaklanmasına gerek olduğunu düşünmüyorum. herkesin kafası basıyor, herkes bas bas bağırıyor zararlı diye, paketin bile üzerinde yazıyor kocaman. aklı olan zaten bir zahmet tutsun kendini, içmeyiversin. ama yasaklamak bence saçma, kaldı ki uygulanması imkansız.


  • istanbul kanatlarimin altinda  (13.06.17 16:06:43 ~ 16:07:50) 
uygulaması mümkün olmadığı için yasak değil.
eski iş yerimde hamile kalmadan önce fosru fosur sigara içen bir kadın vardı.
doktor bıracaksın dedi, kadının elleri ayakları titremeye başladı sigarasızlıktan. doktor da günd 3 taneyi geçmemek koşulu ile içebilirsin, yaşadığın stres sigaradan daha zararlı olacak demiştir.
  • teritori  (13.06.17 16:13:02) 
isin gercegi ebeveyn olmak da belli bir ehliyete, egitime, psikolojik sarta baglanmali. motorsiklet surerken bir suru sarti saglamak gerekiyor da hayata bir birey bir yasam getirirken bir egitim, psikolojik test, bir ehliyet gerekmiyor anlamak guc. saglikli birey saglikli toplum demek ama insanlar kendi bencilliklerininin cezasini cocuklarinin cekmesinden cekinmiyor. cocuklari bir mal bir mulk olmadigini, onlarin uzerinde sorumlulugumuz olmasinin onlarin sahibi oldugumuz anlamina gelmedigini anlamak gerekiyor.


  • emrahday  (13.06.17 16:23:32) 
hamilelikte içmedi diyelim. bebek en fazla 2 yaşına gelene kadar yanında sigara içilmez, mutfakta falan içilir. sonra çocuk birey kabul ediliyor sanırım normal konuşmaya başladıkça. fosur fosur içiyor herkes istisnasız. sigara bağımlılığı çok bencil yapar insanı yıllarca içtim bilirim. sigara içen kadınla/adamla evlenmeden önce düşünmesi lazım insanların. ha anne karnında, ha bebekken, ha çocukken. o dumanı her türlü soluyacak o ciğerler.


  • hasmetizm 2046  (13.06.17 17:32:36) 
emrahday +1000


  • i m cool with that  (13.06.17 17:36:58) 
bir avrupa ülkesinde yaşıyorum. Hiç hamileyken sigara içen birini duymadım/görmedim. Kısa TR tatilerinde de dikkatimi çeken bir şey de herkesin sigara içmesi.
neyse eşim böyle bir şey yapsa herhalde olay çıkarırdım. Olm zaten türk insanı olarak pek zeki bir millet değiliz, bir de böyle hayata beyne az oksijen gönderilmiş bebekler getirmeyelim dünyaya, yazık yahu

  • beholderrulez  (13.06.17 17:59:05) 
ben de sydney'de yaşıyorum burada görünce açtım başlığı. türklere indirgememek lazım. bebeğin sakat doğmasına neden olabilecek bir olay olduğu için böyle bir şaşkınlıktayım biraz da.


  • bohr atom modeli  (13.06.17 18:03:42 ~ 18:05:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.