[]

IP çakışması

Ağımızda devamlı ip çakışması oluyor, hayvan heriflere ip yi elinizle girmeyin diyoruz ama hala bunu yapan öküzler var sanırım. bağlantım 10dk var 1 dk yok.

rapidshare den dosya indiremiyorum bu yüzden, yarıda kalıyor
msn de adam akıllı muhabbet edemiyorum, zırt pırt düşüyor.

bu herifleri bulup öldürmekten başka bu işin çözümü var mı ?

 
yani kaç kişilik bir ağ ki bu? madem elleriyle giriyorlar, siz de elinizle girin ve tercih edilmeyecek bir adres seçin.


  • paranormal  (25.08.07 20:50:09) 
20 kişilik bir ağ (apartman) 4mbit bağlantıyı paylaşıyor, ip adresini elle girerseniz siz bağlantı kuramıyorsunuz ama o ip ile bağlanan kullanıcıyla ip çakışması oluyor ve iki taraf da bağlanamıyor bu sefer.

otomatik ip adresi al seçeneğinin işaretlenmiş olması gerek herkeste ama direten *neler var hala. belli ki pisliğine yapıyorlar.

bir bat dosyası oluşturdum ve her çakışmada yeni ip almak zorunda kalıyorum sinir falan kalmadı. ben de pçliğine downloadları köklüyorum 150-200 allah ne verdiyse...
  • kimlanbu  (25.08.07 21:03:33) 
Belki de kim b kökleyen deyip ağdan düşürmek için deniyorlardır bir bir : )
Valla dhcp sorunlu 30 makinalık bir networkün iplerini tek tek not almadan elle girdim, sadece biri çakıştı. 20 kişinin 255 ipde çakışma yaratması hani ihtimal dahilinde ancak sürekli-sorun yaratacak şekilde değil. IP çalışıyorsa değiştirmez kimse zaten. Bence kasıt var.

  • kurukafa  (25.08.07 21:54:55) 
tamam da senin download yapabilme hakkın olduğu gibi onların da download hakkı var bu durumda. adam emule için utorrent için modemden kendi ip'sine port açmış olabilir. bu yüzden de her sefer aynı ip'den bağlanmak istiyor olabilir. bu, senin olduğu kadar onların da en doğal hakkı. yapılacak en güzel şey paranormal'in de dediği gibi tercih edilmesi zor bir ip adresi seçmek.


  • kibritsuyu  (26.08.07 10:00:16) 
e otomatik vermek yerine herkes daire numarasını versin diyin? elle ayarlansın nedir yani? ben mesela şirkette dahili nolara göre ip aldırttım hiç sorun falan çıkmadı.


  • ozdek  (26.08.07 12:03:31) 
100 milyon kez duyuru dağıtıldı yapmıyor *neler. modemden port açıldı yakalandı daha önce kimin yaptığını söylemedi teknik servis. hayvan herif şifreyi falan da değiştirmiş.

daha da fecisi şerefsiz switche giren ana hattan kendi dairesine hat çekmiş, 1 ay bağlantı yoktu. teknik servis bunu da yakaladı ama gene söylemedi kim olduğunu. söylese en iyi ihtimal hastanelik ederdi apartman.

bu herifi yakalamanın yolu yok mu ? çözüm hakikaten adamı işlemez hale getirmekten geçiyor.
  • kimlanbu  (26.08.07 14:33:48) 
ADSL'den bahsettiğimizi varsayıyorum.

Paylaşmayın. Ne o öyle bir bağlantıdan 20 kişi :) Üç kuruş ucuz olacak diye bu sorunları çekiyorsunuz. Kendinize bir tane 1024'lük alın, ya da tek bir güvendiğiniz komşuyla paylaşın onu da. Sorun olursa kimden olduğu hemen anlaşılır.

Paylaşımlı hat kullanan herkes, bu sorunları yaşayacağını peşinen kabul etmiş sayılır. Yoksa bir mahalle toptan bir fiberobtik çektirir kullanırdı. Ayrı hatların anlamı budur, ağdaki başkaları tarafından sorun çıkmasını engellemektir. 20 kişi kullanıyorsanız sorun çıkma ihtimali 20'de 19'dur ve şikayet ettiğinizde genelde kimse size çok fazla acımaz.

Hattınızı kullanan ben değilim, sadece dost acı söyler olsun bu mesaj :)
  • harzem  (26.08.07 17:25:03) 
taşınma ihtimali olduğu için hiç uğraşasım yok açıkçası. ayrıca ip miz sabit, server kuran hayvan da yakaladılar, ve evet onu da söylemediler. 1 tane it yüzünden oluyor bütün bunlar. ağzım da bozuldu sinirlerimle beraber. en son çatıya kamera yerleştireceğim o olacak.


  • kimlanbu  (26.08.07 17:41:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.