[]

Risk mi alayım yoksa sıradan hayatıma devam mı edeyim?

merhaba,
yaklaşık 2 yıldır sektörün enlerinden bir firmadan çalışıyorum. ben işe girdiğimde her 6ayda bir prim, zam, 500 TLlik Zara çeki ve özel sigorta varmış. Girdiğimden beri malum kriz yüzünden şirket kurudu. ne zam ne prim ne statü ne de çekler (sadece bir kez aldım). Özel sigortamız hala var.
zam mam, prim, güler yüz falan da yok.
Patronumuz da sinir hastası ve çalışanını çok değersiz hissettiren biri bu yüzden ilk girdiğim zamana göre özgüvenim çok düştü.
Evleneli 10 ay oldu (bu cepte)
-- Eşimin annesinin handmade yaptığı bir iş var. online satış yapıyor. Şu an gayet iyi gidiyor üstünde durulsa 2 katı gelir getirebilir.
-- Bir de eşimle proaktif geliştirmeye çalıştığımız birkaç projemiz var. -vakit olmadığı için ilgilenemiyoruz-

Şimdi soru şu;
Sizce istifayı hemen şimdi basıp, en azından evlilik tazminatımı alayım da bu hem eşimin annesinin işini köpürtüp hem de proaktif projelere mi odaklanayım?
Yoksa otur oturduğun yerde, bu işler sana kariyer, statü ve sosyal çevre vaat etmediği için sıkılırsın, güvenin iyice kırılır mı diyorsunuz?

 
Merhaba,

Çalışanına değer vermeyen, daha önceki haklarını bile elinden alan şirket nasıl sektöründe en olabiliyor orasını anlamış değilim ama. Ben olsam yerimde kalırdım, ortam fena içerdeyken dışarını göremiyoruz ama hakikatten öyle. Hem çalışırkende eşiniz ile olan projenize ağırlık verebilirsiniz baktınız tutuyor istifa edersiniz. Şu an alacağınız evlilik tazminatı hoş gelebilir ama hazıra sağ dayanmaz, hoş ne kadar tazminat alacaksınız orasıda var.
  • ugrcn  (12.06.17 20:39:04) 
bence gördüğünüz ilk zor dönemde böyle ani bir karar vermeyin.
ben garantilere inanan biri değilimdir, ama şimdiki işinizle, "yapacağız" dediğiniz işler arasında büyük bir fark var belirsizlik olarak.

evli insanın almaması gereken bir risk bu sanki.
ülke olarak ekonomik anlamda zor bir dönemdeyiz, kim ne derse desin.
o yüzden bence dişinizi sıkın.

özgüveninizi dış nedenlere/etkilere bağlamamaya çalışın.
bunun üzerinde çalışabilirsiniz mesela.
  • blatta hiberna  (12.06.17 20:39:07 ~ 20:39:43) 
Benzer düşüncelerle sizin düşündüğünüzü yapan biri olarak sonuç hüsran oldu. Üstne bir de iş bulma sıkıntısı yaşıyorum. Çok karlı ve yolunda gidecekmiş gibi duran o işler ülkedeki kriz nedeniyle rayından çıkabilir. Riske atmaya gerek yok bana kalırsa. Daha sonra çok pişman olabilirsiniz.


  • filipis  (13.06.17 16:47:26) 
bir birikiminiz varsa bence yapmak istediğiniz şeye girişin. birikiminiz yoksa da girişebilirsiniz ama ilk sene baya afallayacaksınız haber olsun


  • otonomo  (13.06.17 17:12:15) 
ikisini ayni anda yapamaz misin? yani bedenen ise git gel ama tum enerjini projelere ver. toplu parayi kredi cekerek de bulabilirsin. maasli isin varken en azindan kredi sorun olmaz. sonar bakarsiniz nasil gidiyor, duruma gore bsarsiniz istifayi.


  • jimicik  (13.06.17 17:29:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.