[]

IBAN kullanmama

Tahmin ediyorum ki hala ülkedeki para transferlerinin çok büyük bir kısmı iban kullanılmadan yapılıyor. Bunların başına bişey gelecek mi? Taş yağacak mı? Bir yaptırımı var mı ya da olacak mı? Geçen gün dayım iban kullanmamış çok pis çarpılmış eli ayağı yamulmuş gibi hikayeleri olan var mı?




 
iban kolaylık olsun hemde yurtdışına yapılacak ödemelerle farkı olmasın diye getirilmiş bir sistem. yakın zamanda eski usül ödemeler kalkacaktır.


  • knorbulyon  (15.01.10 11:10:21) 
bişi olmaz. bilmiyosan ibanını bilmiyorum diyip ya da talimata boyle yazıp eski usül yaparsın işlemini. ama öğrenip yeniliğe ayak uydurmak iyidir tabi. kolaylık sağlar.


  • croupier  (15.01.10 12:59:56) 
rega.basbakanlik.gov.tr (7.madde 4.fıkra)
www.tcmb.gov.tr (13)

Kısaca sen para gönderirken alıcının IBAN'ını bildiremeyeceğine dair yazılı bir beyanda bulunursan IBAN kullanmak zorunda değilsin, bildiğin eski hesap numarasını kullanabilirsin.
  • skinoskesama  (15.01.10 14:06:06) 
dün iban ile ilk defa bir eft yaptım tesadüf mü bilmiyorum 5 dakika sonra hesaptaydı.
İsim ve iban nosu isteniyor ki iban varken isim niye istiyorlar hata olmasın diye düşünüyorum.
1 ocaktan beri 4-5 eft yaptım ama hiç iban kullanmamıştım. (ibanı bilmiyorum diye bir kutuya tıklıyorsunuz yapabilmek için)

Sonuçta diğer bilgileri yazmaktan farkı yok ibanın içinde de ülke kodu banka kodu şube kodu hesap kodu gibi bilgiler bulunuyor. hata olmayacak en azından artık güzel bir gelişme.
  • ozdek  (15.01.10 14:31:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.