[]

kokuya çok hassas kedi?

Kedilerin burnu standart değil mi? Eski kedim elimin kokusuyla iyi ya da kötü koksun hiç ilgilenmezdi. 1 ay önce sokaktan aldığım bu kedi resmen benden iğreniyor. Çok iyi hatırlıyorum eski kedime hoh derdim ne yediğimi anlamaya çalışırdı. Buna yapınca kaçmak için depar atıyor resmen. Niye böyle ki? Sokakta uzun süre kaldığı için burnu çok mu hassaslaşmış? Elim de o kadar kötü kokmuyor halbuki. Sık sık yıkarım.

Bide diğer arkadaşımın kedisine de hohladım. Hiç takmadı. Benim kedim niye iğreniyor benden?

inciniyorum..

 
daha 1 ay olmuş alalı, bir de sokakta yaşadığı için yabani duruyordur sana. biraz şefkat, biraz zamanla sahibinin kokusuna, huyuna suyuna alışacaktır. acele etme, kediler ağır ağır ilerleyen acayip hisli hayvanlardır ve kolay kolay kapılarını açmazlar insanlara.
biraz zaman geçince alışacaktır sana.

  • meoww  (15.01.10 09:06:14) 
insanların huyları nasıl değişikse kedilerin de öyle. bazı kediler bazı kokulardan huylanıyorlar. bazıları hoşlanıyor. örneğin çoğu kedi parfüm-kolonya vb kokuları sevmezken benim büyük kedim bebekliğinden beri çok hoşlanır. elimde parfüm kokusu olsa gelir koklar, yalar. banyodan çıktığımda bornozla biraz otursam gelir hemen kucağıma çıkar mayışır.

oysa küçük kedimin umurunda bile olmaz. yoksa hoşuna giden bişi olsa fırsat vermez kendi çıkardı kucağıma.

çok dert etmeyin. belki sabundan bile huylanıyor olabilir.
  • mea maxima culpa  (15.01.10 09:46:19) 
sigara içiyorsanız, beraber yaşadığım 2 kedi de kokusundan hoşlanmıyor, ondandır belki?


  • ansya  (15.01.10 13:12:03) 
Kedimi ilk aldıgım sıralardan beri sigara içerdim ondan olsa gerek benimkisi pek takmazdı sigara kokusunu.. ama severmiydi? hiç sanmıyorum.. Acayip koku alma yetenekleri var.. Özellikle kolonya kokusunu uzaktan alır almaz direk başlardı kaçmaya,, Özetle alışır zamanla, hele bi sana alışsın sonrasında sırf kokunu almak için bile yanına gelicektir :) Üzülme yani arkadaşlarında dedigi gibi geçici bir durum bence..


  • HiM85  (15.01.10 13:48:36) 
her kedinin huyuna göre sevmediği kokular var. garip ama salatalık kokusundan bucak bucak kaçan bi kedim vardı. salatalık yiyorsam fırlar evin diğer ucuna gider, sinir olurdu. ayrıca bi de kedilerde insan kokusundan hoşlanmama vardır. bu yine huya göre değişkenlik gösterir ve bazı kediler rahatsız olmaz ama çoğu kedi, kendisine insan dokunduktan sonra uzun uzun yalanır. insan kokusunu üstünden atmak ister. kediler başka bir canlı gibi kokmak istemezler. kendi kokularını korumaya çalışırlar. kedilerin her yere, eşyaların köşelerine filan yanaklarını sürtmesi hatta insanların bacaklarına sürtünmesi de benzer sebeptendir. kendi kokularını bırakmak amacındadırlar. çünkü kendileri gibi kokan şeylerin etrafında kendilerini tanıdık bir çevrede ve rahat hissederler. özellikle sokak kedileri, insana alışkın olmayan kediler böyledir. sizinki de sokakta yeni geldiği için böyle bir hassasiyet gösteriyor olabilir.


  • cereal killer  (15.01.10 14:10:16) 
niye kediye hohluyorsunuz? bana da birisi (tanıdığım biri bile olsa) durup dururken hohlasa, koklamam kaçarım. ayrıca kedi bunu kıhlamak olarak algılayıp saldırı addedip kaçıyor olabilir.


  • zen spider  (15.01.10 21:31:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.