[]

Amalgam Dolgu Nasıl Hazırlanır?

Merhaba

Amalgam dolguyu doktor kendisimi hazırlıyor yoksa fabrikadan standard üretim şeklinde paketle mi geliyor?

Eğer doktor hazırlıyorsa civa kontaminasyonu olma ihtimali yok mu hastaya uygularken?

Saygılar

 
Karışım plastik kapsüllerin içinde fabrikasyon ve tek kullanımlık bir şekilde hazırlanmış ancak tam anlamıyla karıştırılmamış oluyor. Amalgamatör denilen cihaz hızlı bir titreşimle bu kapsülü sallayarak karıştırıyor ve bu şekilde kullanıma hazır hale geliyor. Ancak dolguyu yaparken ve sökerken civa salınımı var, bu nedenle esas zararı daha çok sağlık personeline. Diş hekiminiz dolguyu teptikten sonra erken cilası ile civa salınımını azaltıyor. Sizin sormak istediğiniz esas konu için de; karışım oranları değişmiyor çünkü o kısım fabrikasyon. Ancak karıştırılmadan kurcalamak için birisi kapsülü açarsa saf civa çıkıyor ki açan kişiye zaraı olur bir daha kullanılamaz; ortalık bir yerde saklanmıyor zaten.


  • neferkitty  (11.06.17 23:05:43 ~ 23:07:40) 
Bu arada amalgam dolgu atıkları da tıbbi atıklardan ayrı olarak tehlikeli atık olarak bertaraf edilmelidir,


  • renegade  (11.06.17 23:35:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.