[]

hindistanda neden işid yok?

işide katılan hintliler yok denecek kadar az.
hindistanda bir iki saldırı hazırlığı alarmı dışında hiçbir eylem yok sanırım.
pakistanla boylu boyunca sınırı var adamların, hiç mi etkilenmediler oradan?
müslümanların çoğu alt tabakada yaşıyor, yani kitlesi de mevcut.
işidin kullanabileceği siyasi iktidarsızlık türkiyeyi aratmayacak derecede.

ee sebep?

 
pakistan'da da çok ışid yok (taliban var), hindistan'ın nüfusu belli, oradaki müslüman oranı belli.


  • zgrydn  (11.06.17 20:51:09) 
ciddi bir işid oranı var pakistanda. daha geçen türbeye saldırdılar 80 kişi falan öldü. iki çinliyi idam ettiler falan. silahlı kuvvetlerin de "ülkedeki işidin varlığını kabul ediyoruz" diye açıklaması var.

ayrıca: www.milliyet.com.tr
  • plastic_angel  (11.06.17 20:56:53) 
Tahminimce katılım büyük ölçüde kendi içine kapalı yaşayan müslüman toplumlardan oluyor. Mesela tümüyle müslüman ülkelerden veya Avrupa'daki topluma entegre olmamış, izole yaşayan müslüman kesimden. Hindistan ve bazı çok dinli asya ülkelerinde farklı dinden kişiler çok daha içiçe ve karışık bir yaşam sürdüğü için radikalleşmiyorlar.
Avrupa milletleri göçmenleri entegre edemeyip kendi içlerine kapalı yaşamalarına izin vermenin sonuçlarını görüyor.

edit: Hindistan'da müslüman oranı %14, 180 milyon civarı yapar.
  • mikro patlama  (11.06.17 21:59:47 ~ 22:49:02) 
işide katılan hintliler yok denecek kadar az.
*çünkü hindistanda müslüman yok denecek kadar az

hindistanda bir iki saldırı hazırlığı alarmı dışında hiçbir eylem yok sanırım.
*bu ışidin işi gücü batı ile. batı yaşam tarzı ve zenginliğini düşman edinmişler, hindistanı niye düşman edinsin, hintliler açlıktan kokuyor
  • dafuq  (11.06.17 22:28:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.