[]

Ozel saglik sigortasi hakkinda (mapfre)

Sozlukten basligini falan okudum baya memnuniyetsizlik var bu firmayla alakali. Hem bu sebeple hem de daha onceden ozel saglik sigortasi kullanmadigim icin birkac sorum olacak.

1. Sozlukte geri odeme istediklerinden falan bahsedilmis. Benim bildigim tedavi oncesi zaten yapilacak islem belirtilerek hastane sirketten provizyon almiyor mu? Yabi sirket bu kadarini karsilayicam diyor vezne de bize bunu belirtiyor sonra muayene gibi islemler gerceklesmiyor mu? Boyleyse zaten onag verdigi sey icin sigorta sirketi nasil tekrar para isteyebiliyor? Saglik sorunlarim sebebiyle benim burnumdan ameliyat olmam gerekiyor hazir olmusken egrilik icin estetik de olmak istiyorum aslinda bu soruyusonradan sikinti yasamamak icin soruyorum.

2. Tazminat diye belirttikleri sey tam olarak ne ?

3. Hangi hastanelerde ne kadarini karsiladiklarini nasil ogrenebilirim. Sitesinden online islemlerden bir sey bulamadim. Teminat tablosu diye bir sey vareger o ise o tablo da acilmiyor sitelerinden, sikinti var. Direkt bakmaya calistim a-b-c network diye filtreler var hicbir sey anlamadim o filtreden. Ama online islemlerde 3s bilmem ne paketi ayakta/yatarak falan bir seyler yaziyor.

4. Cevaplara gore aklima takilan olursa gene soracagim.

Mobildeyim yazim yanlisi varsa kusura bakmayin, cevaplar icin simdiden tesekkurler.

 
hastahaneden %100 ödeyeceğine dair provizyon istemelerini söylemeniz gerekiyor. İstanbul için Medicalpark en iyi çalıştıkları kurum. Yani ameliyata provizyon verilmeden ameliyat olmayacaksınız.


  • sekilci zihniyet  (10.06.17 23:27:04) 
aralarında e iyisi mapfre ama

ben mapfreli değilim hani reklam değil amacım ama en çok mapfreliler mermnun etrafımda
  • liriamer  (11.06.17 00:50:12) 
Bir arkadaz bir yilsigortali olmadan burun ameliyati olamayacagimi soylemis dogru mu bu?

Bir de yani ben para odemiyorum hastane direkt sigorta sirketinden aliyor degil mi parayi?

Ben de bilmiyorum sirket nasil ama baslikta baya kotulemisler. Hatta mapfre magdurlari diye twitter hesabifalan varmis.
  • seksli harf  (11.06.17 01:11:52) 
özel sigortada bağlı olduğun anlaşma önemli, hangi grup üzerinden anlaştıysan ona göre ödeme yapıyorlar, bazen de hastane hastane fark ediyor.
Çok çakallıklar dönebiliyor örneğin yıl içindeki ikinci muayeneden sonra muayene başına +50 tl alınır gibi alt maddeler ekliyorlar.

marphe yi bilmiyorum amma velakin en az 1 yıl anlaşmalı olmadan burun ameliyatı olamaz doğum yapamaz (daha doğrusu yaparsa sigorta karşılamaz) gibi maddeler mevcut oluyor.

sistemde şöyle oluyor gişeye gidip marphe sigorta ile muayene olacağını söylüyorsun kimliğin veriyorsun(anlaşmalı hastane olduğuna dikkat et) muayene oldun doktor tahlil istedi gidiyorsun vezneye marpheyi arıyorlar o testleri karşılaıp karşılamadığını söylüyorlar yada % kaçını karşıladığını işine geliyorsa yaptırıyorsun gelmiyorsa başka yerde yaptıracağım deyip muayene ücretini ödeyip(yada ödemeyip-sigorta karşılıyor olabilir, anlaşmana göre belli bir %sini ödeyip) çıkıyorsun.

kilit kelimeler hangi kapsamdasın?
  • basond  (11.06.17 11:32:54) 
Edevlette saglik/yatarak+ayakta+diger/paket/yurtici/ekonomik network yaziyor.

Teminat tablosuna ulasabildim protez yurtdisi tedavi gibi durumlar haricinde heplimitsiz diyor ve anladigim kadariyla anlasmali yerlerde 1 anlasma olmayan kurumlarda 0,8 ini karsiliyor.
  • seksli harf  (11.06.17 12:54:41) 
@seksli harf anlaşmalı kurumların listesi falan sitesinde üyelik profilinin altında vardır diye tahmin ediyorum.

Ben acıbadem sigorta ile sigortalıyım sencard diye bir sitesi var orada tc numaran ile girip profilinden anlaşmalı kurumları anlaşmanın detaylarını vs görebiliyorsun. Yüksek ihtimalle sende de öyledir.

edit: sigortalionline.mapfre.com.tr
  • basond  (11.06.17 13:06:43 ~ 13:07:24) 
Maalesef bu ekranda baslangic tarihi banka bilgileri falan var. Bir de teminat tablosuna ulasabildim.


  • seksli harf  (11.06.17 13:17:14) 
Bir de cerrahi yatis dr, opr, hemsire masraflari falan hep limitsiz ve anlasmali kurumlarda %100 olarak gozukuyir nasil burun icin nasil 1 yil sarti oluyor o zaman:)


  • seksli harf  (11.06.17 13:23:28) 
sigortayı işyeri yaptırdı ise şöyle bir senaryo düşün, iş yerinde çalışırken burnuna bir şey çarptı ve ameliyat olman gerekti(iş kazası) o zaman koşul gözetmeksizin tamamını karşılar. Ama sen gittin ya ben burnumu beğenmiyorum, et var normal hayatıma devam ediyorum ama et olmasa daha rahat ederim durumunda karşılamıyor.


  • basond  (11.06.17 13:26:27) 
Anladim ama cok sacmaymis eger boyle normal ssk kafasindaysa. Yani sirketim o kadar para oduyor ve benden ssk gibi sartlar ariyorlarsa cidden cok sacmaymis.


  • seksli harf  (11.06.17 13:35:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.