[]

Allah'a şükür etme sözü - Ayet olarak

Merhabalar dindar bir adamım ama namaz kılmıyorum. Keşke başlasam. CHP ye oy veriyorum. Bu da bilinsin :)

Ben günlük hayatta Allah'a şükür etme ayetini söylemek istiyorum. Bundan önce hasbünallahu venimel vekil ayetini tekrarlıyordum. Sizce başka ne söyleyebilirim. Yani istediğim şu kısa bir ayet istiyorum bunu gündelik olarak devamlı içimden geçirim durumuma şükretmek istiyorum. Anladınız siz onu.

Teşekkürler. Lütfen yanlış anlamayın.

 
Yanlış anlaşılacak bir şey yok aslında ama çok gereksiz bir giriş yapmışsınız rahat olun biraz kimsenin umrunda değil sizin inancınız.

Türkçe şükredin bir farkı yok
  • nickimin hakkini veremedim  (10.06.17 21:50:49) 
Kuran'da geçiyor mu bilmiyorum ama bi "eş-şükrü lillah" var. Şükür Allah'adır demek.


  • yaren  (10.06.17 22:12:22) 
"elhamdülillahi rabbil alemin" var.


  • gotic  (10.06.17 22:16:07) 
Elhamdülillah? Fatiha tefsirine baktıktan sonra "şükür"ün pek çok anlamı için kullanıldığını öğrenmiştim bu sözün. İlla ko cümle de olacaksa: Elhamdülillahi Rabbil alemin.


  • olanlaolunmaz  (10.06.17 22:18:18) 
Türkçe şükret, hiçbir farkı yok hatta bence faydası var. Ayrıca şükretmek için illa Kuran'dan ayet okuman gerekmiyor, çok bunaldığında insan şükretmekten uzaklaşır, bunu hatırlamak ve hemen derhal içini ittirip kaktırıp zorla da olsa şükredecek şeyler bulmak ve samimiyetle o hissi yaşamaya çalışmak da güzel bir şükür.

Bi de şükretmek sadece dilde olan bir şey değil, insan davranışları ve düşünceleriyle de şükreder. Bunu bi düşün.
  • yaren  (10.06.17 22:18:30) 
Herkesin dindarlığına kimse karışamaz ama namaz kılmayan nasıl dindar adam oluyor? Şükrünü ağzından çıkan sözlerle değil ibadetinle edebilirsin bence.


  • fatih baker  (10.06.17 22:29:01) 
@fatih baker

Din namazdan ibaret olsa haklı olurdun da, öyle değil.
  • yaren  (10.06.17 22:33:21) 
@fatih baker nispeten haklisin. dindarlık deyince akla namaz, ibadet geliyor tabii. Bu sebepten kendime de dindar diyemiyorum maalesef, onun yerine inançlı bir insanım derim. Hem dindar kelimesi gibi iddialı bi ifade değil.

Soruya cevap: elhamdülillah +1
  • klar  (10.06.17 23:24:55) 
Allah ile iletisimin herhangi bir dili ya da dini yoktur. Onemli olan icinizdeki duygularla bilincaltiniza sukur olgusunu atabilmenizdir. Dolayisiyla bu baglamda ozel bir ayet olmadan da hedeflediginiz sonuca ulasabilirsiniz.

Illa bir ayet istiyorsaniz tam sukur isteginizi karsilar mi supheliyim ama, yunus 87'deki "la ilahe illa ente subhaneke inni kuntu minez zalimin" seklindeki yunus peygamberin baligin karninda okudugu duayi okuyabilirsiniz. Icinizde yaraticiya karsi bir acziyet olusturacagindan, bir nevi sukretmis gibi hissedebilirsiniz belki.
  • finsidigi  (10.06.17 23:34:32) 
Ben kendi dilimde teşekkür ediyorum. Bilmediğim kelimelerin samimiyeti kaçırdığını düşünüyorum


  • EXXE01  (11.06.17 00:28:30) 
elhamdulillah basitce.

"la ilahe illa ente subhaneke inni kuntu minez zalimin" günlük dualarımdan.

"rabbi yessir vela tuassir, rabbi temmim bil hayr" da. işlerimizi kolaylaştır ve bize hayırlar ihsan et, gibi bir anlamı var.

ve yine ashabı kehf (yedi uyuyanlar)'in " ey rabbimiz, bize tarafından bir rahmet ihsan et ve işlerimizde bize başarılar ihsan et" duası.

ve her sabah uyanır uyanmaz: "üzerinde hakkım bulunan herkese hakkımı helal ediyorum" derim.

ve "la ilahe illallahul el melikul hakkul mubin, muhammeden resulullahi sadıkul va'dil emin" duası en sevdiklerimden. müthiş bir şey...

@fatih baker, uzun zamandır namaz kılmadım. cumaya bile gitmiyorum, hatta bayram namazına da. ramazan'da da oruç tutmadığım gibi, içiyorum üstelik her gün.

hak yemiyorum, haram yemiyorum. oruçluyum deyip kimseye sataşmıyorum. ben namaz kılıyorum deyip, kılmayanlara kötü gözle de bakmıyorum.

abartmayalım lütfen.
  • runagain  (11.06.17 01:02:23) 
oy ile dinin ne alakası var baya gereksız ve ulkenın özeti olmus giriş
neyse bütün ayetlerın yazılı oldugu websiteleri var, oraya ilgili kelime yazıp ayetleri bulabilirsin konu ne ise çıkar.

  • hopp  (11.06.17 01:08:48) 
Yunus 87. ayet ve elhamdülillah, şükür ifadeleri değil. Lütfen meallerini inceleyin.

Elhamdülillah'ın kökü olan hamd, övgü demektir. Elhamdülillah ise "övgü Allah'adır" anlamına gelir.

Yunus 87. ayette ise tövbe mânâsı vardır, "la ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minez zalimin" cümlesi "(Allah'ım) ilah yok yalnız sen varsın, sen her türlü olumsuzluktan münezzehsin, ben zalimlerden oldum" demektir mealen. Bu şükür değil tövbedir.

Şükrün ne olduğunu şahsen Kuran'daki ifadelerin satır aralarında bulabileceğimizi düşünüyorum.
  • yaren  (11.06.17 18:02:55) 
Elhamdülillah demenin, şükretmenin fazileti çoktur.

Elhamdülillah anlamı ise kısaca "Allah'a şükür" demektir. Ve duaların, zikirlerin en faziletlilerindendir.

"Duanın en faziletlesi ‘’Elhamdülillah’’ demektir." (İbn-Mace)

"İnsanlara teşekkür etmeyen kimse, Allahü teâlâya şükretmez. Aza şükretmeyen de, çoğa şükretmez. Allahü teâlânın nimetini söylemek şükürdür, hiç bahsetmemek ise nankörlüktür." (Beyheki)

Kaynak: www.namazsitesi.com
  • elifff83  (11.07.19 16:14:05) 
namaza başla şükrünü eyleme dönüştürmüş olursun


  • bir soru sorcam  (11.07.19 16:26:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.