[]

Fip'li Kedi İştahsızlık

Merhabalar,
Bir ay önce kedime fip teşhisi konuldu. 2,180 gramdan 1,700'e düştü kilosu.
Şırınga ile zorla besleyerek 100 gram daha aldı ama hala iştahsız ki kortizon kullanıyor tedavide.
Denediğim mamalar;
Royal Canin S/O
Royal Canin Kitten
Whiskas (yiyor ama veteriner kesinlikle olmaz, ev yemeğiyle besleyin daha iyi dedi)
Royal Canin Savour Exigent
Hill's A/D
Gourment yaş mamalar
Gıda takviyesi olarak da Viyo veriyoruz ki o da şırınga ile 30ml.
Tomi ödül maması yiyor bi tek severek.
Günlük yemesi gereken miktarın yarısından da az yiyor.
Ne yapabilirim, önerebileceğiniz bir mama var mıdır başka?

 
Hekim onaylarsa ödül mamasıyla besle. Zamanla yaş mamaya, oradan yavaş yavaş kuru mamaya dönülür. Ama hekime bi sor önce.

Bi de yavruya sadece para harcama, zaman ve birebir ten temasıyla göstereceğin ilgi ve şefkat de harca. Onlar buna çok ihtiyaç duyuyorlar. Hele henüz yavruluktan çıkmadıysa daha anne hasreti bitmemiş oluyor.

Ona sık sık dokun, okşa, ona tatlı bir sesle ve tatlı bir ruh haliyle güzel sözler söyle, sevgini söyle, ona hem dokun hem seslenmiş ol yani. 3 duyusu çalışmış olur, ayrıca psikolojisi de desteklenmiş olur, fizyolojisine çok iyi gelir.

Şu tedavi döneminde olabildiğince çok yanında ol. Emin ol tedavi masrafları da azalır bu çabayla, ama tabi kurtulacağı varsa... nihayetinde yavrunun bu hastalıktan ölüp ölmeyeceğini kimse bilemez...
  • yaren  (10.06.17 22:39:35) 
Veterinerimiz onayladı bi çubuk ödül mamasını ama son 3 haftada hiç kilo almadı. Değerlerine göre iyiye gidiyor görünüyor ama kilosu endişe verici hala :(
1 yaşına yeni girdi, olabildiğince vakit geçiriyorum. Geceleri beraber uyuyoruz. Dediğiniz gibi sürekli okşayıp onunla iyi vakit geçirmeye çabalıyorum. Bir umut belki kurtulanlardan biri benim kızım olur diye onun da psikolojisini iyi tutma çabasındayım.
Sadece bağışıklık sistemi ve zorlamadan kendi de mama yemesi için uğraşıyorum.
Umarım iyileşir...
  • dijalli  (10.06.17 23:08:54) 
Biraz zorlamak iyi olabilir. Hem beslenmesi hem su ihtiyacı için. Yine önce hekime sorun ama, bünyeler alıştığı gibi gitmeye programlıdır. Şimdi bu yavru da azıcık besinle doymaya ve çok az suya alışmışsa bunu kırmak gerekebilir.

Benim için de öpün sevin onu. Geçmişker olsun. Dilerim en kısa zamanda atlatır...
  • yaren  (11.06.17 18:47:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.