[]

Kendi çocuğuna hiç laf söyletmeyen anne babalar

Bunlardan size de gına geldi mi? Yoksa siz de bunlardan biri misiniz? Çocuğunun da kendi gibi vasat zekalı ve oldukça sevimsiz , fare suratlı bir çocuk olduğu gerçeği insanlara neden bu kadar zor geliyor? Yoksa insanlar kendi gerizekalılığını ve yetersizliğini çocuğu üzerinden mi kapatmaya çalışıyor?

çocuğu birine bir haksızlık yapıp da cevabını alınca, çocuğundan hesap sormayıp direkt karşı tarafa yönelen o kadar ebeveyn var ki. Alayından iğreniyorum.


 
Eskiden de tam tersiydi belki de, ben haklıyken bir tartışmada babam bana kızardı yine milletin çocuğuyla niye kavga ediyorsun diye. Hiç beni dinlemezdi bile. sanırım millet olarak bizim en büyük özelliğimiz ortamız yok bizim. Ya herro ya merro.


  • Fusha  (10.06.17 19:03:23) 
evet çocuklarını prens/prenses yetiştiren anne babalardan gına geldi tabi ama sizin gibilerin bu tanımları da fazla abartı değil mi sizce? çocuğa "vasat zekalı ve sevimsiz" deme hakkını nerden buluyorsunuz?

çocuğum olsa ve bir haksızlık yapsa ben gerekeni söylerdim zaten ama söylemediysem de demek ki vardır bir bildiğim. ne bileyim o anda çocuğu herkesin içinde rezil etmek yerine belki eve gelince ağzının payını vereceğimdir. ama şuna eminim ki alakasız biri çocuğuma bir ortamda sevimsiz dese ona herkesin ortasında ağzının payını vermekten çekinmem. sizin çocuğunuz değil yani ve sevmek zorunda değilsiniz.

böye anne babalar için ise yapacak bir şey yok günümüzün popüler trendi de bu. kendileri ana babalarından yeterince destek görememiş insanlar "kendi çocuklarıma böyle yapmayayım" diyor ama ipin ucunu kaçırıyorlar genel olarak. ileride bunun da yanlış bir şey olduğu anlaşılacak ve bir sonraki jenerasyon çocuğunu daha iyi yetiştirecek belki.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (10.06.17 19:06:41) 
Pişkin insanlardan nefret ederim ama bir çocuk için fare suratlı demek de pek doğru değil. Adı üstünde, çocuk. Zaten yaptığı şeylerin farkında olsa ona çocuk demezler. Ben ebeveyn olsam kendi çocuğuma da karşıdaki çocuğa da eşit ölçüde kızarım. Ebeveynlerde sıkıntı varsa da düzgün bir şekilde konuşmak gerekiyor. Bunu bir saldırı değil de bir iletişim olarak görürlerse aşırı tepki vermezler.


  • dissendium  (10.06.17 19:10:43) 
@istanbul kanatlarımıb altında

Fark da tam burada sanırım. Ben çocuğum eğer aptal olursa, onu aptallığıyla ve çirkinli olursa çirkinliğiyle de kabul etmeye hazırım. Çünkü bana bahşedilen bu, diğerlerinden geri olsa da olur. Sırf benim çocuğum diye hiçbir konuda başka çocukların önüne geçemez.
  • Vse budet horosho  (10.06.17 19:12:03) 
Ve sizin çocuğa haksız olduğunu söylememeniz onun haksız olmadığı anlamına gelmez, dünyanın sizin ve çocuğunuzun etrafında döndüğünü, tüm karar mekanizmasının da sizin kontrolünüzde olduğunu gösterir. Ben de bu durumun rahatsız ediciliğinden bahsediyorum zaten.


  • Vse budet horosho  (10.06.17 19:16:02) 
Değil insanın kendi çocuğu, hiçbir yetişkin bile yanlışından dolayı el alemin önünde rezil edilmez, işlediği bir suç değilse, mahkemede bulunulmuyorsa.

Üstelik bu bir çocuk. Üstelik insanın kendi çocuğu. Elbette kendi "el alemin" yanında ona laf etmiyorken, el aleme de laf ettirmez. Haklı.

Fakat yanlış olan, evladına kimseleri karıştırtmamaktan ÖNCE, o evlada düşünme ve saygı yetilerini kazandırmamak, işlediği hatayı/yanlışı işlememiş gibi davranmak, çocukluğu beyinsizlik sanmak. Bu noktada çok ama çok haklısın, fakat yine de duygularımızı ifade etmek adına abartabilmek için yanlış yönlere sapmamak gerek. Dış görünüşü falan hele, hiç alet etmemek lazım.

Ha, tuvalet eğitimini bile okul öğretmenine bırakan ebeveyn ne biliyor ki çocuğa ne öğretsin, nasıl örnek olsun? Çocuğu "sigişmenin doğal sonucu" olarak gören, "sigişme"yi de tamamen temel içgüdü olarak alıp içindeki insaniyet payından haberi olmayan zihinler başka nasıl davransınlar ki. Evlendiklerine şükür, o da toplum baskısının marifeti de ortalıktaki babası mechul insan sayısı geometrik olarak artmıyor.
  • yaren  (10.06.17 19:18:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.