[]

Savcı olmak için mevcut alt yaş sınırı-üst yaş sınırı

İyi akşamlar herkese
Yazdığım bir hikayede savcı olan karakterin yaşını tutarlı belirleyebilmek istiyorum. Şimdi bir 35 yaş muhabbetine denk geldim imternette ama karar veremedim. Bilgi kirliliği çok fazla. Şimdi 23 yaşında mezun olan biri en az ve en çok hangi yaşta savcı olabilir?
Not: Daha bunu bilmeden ana karakteri savcı olan hikaye yazmak neyine diye düşünenler olacak haklı olarak. Aklıma gelen durumların doğru ve yanlış yerlerini araştırıyorum . Ama en azından karakterin başlangıç noktası doğru olsun istiyorum.
Zaman ayırıp okuyanlara ve cevap verenlere şimdiden teşekkürler

 
alt sınır, hukuk mezuniyeti+ adli/idari yargı sınavı + sonuç açıklanması+ mülakat+ yargı akademisi başarıyla mezuniyet olsa gerek. üst sınır 35 diye okumuştum.

hukukçu değilim.
  • blue eyes white dragon  (09.06.17 21:09:55 ~ 21:10:12) 
alt sınır: yok. mezun olanlar okulu bitirip sınava girebilir, stajı bitirince de savcı olabilir. staj da ortalama 2 yıl.
üst sınır: 35 yaş. ancak, bunun istisnası; 3 yıl avukatlık yapan birisi, avukatlar için hakim ve savcılık sınavı ile savcı oldu ise yaş için üst sınır 45'tir.

  • fakirpislik06  (09.06.17 21:14:21) 
22 yaşında hukuktan mezun oldu diyelim
1. durum: 2 yıl stajla en erken 24 en geç 35
2. durum: 2 yıl staj+3 yıl avukatlıkla en erken 27 en geç 45
bu şekliyle doğru mu oluyor
çok taktım biliyorum ama, okuduğum kitaplarda ana karakterdeki bir tutarsızlık beni hikayeden koparmıştır hep. adam özenmemiş yazmış diye düşünüp soğuyorum. madem bir şeyler yazmayı deniyorum. elimden geleni yapmazsam içim rahat etmez :D
  • yildirimeda  (09.06.17 21:26:52) 
yok tam olarak şöyle,
hakimlik ve savcılık sınavının yapıldığı yılın 1 ocak tarihinde 35 yaşını doldurmamış olman, ya da hali hazırda en az 3 yıldır avukatlık yapıyorsan hakimlik ve savcılık sınavının yapıldığı yılın 1 ocak tarihinde 45 yaşını doldurmamış olman gerekiyor.

Yani 2017 yılının herhangi bir gününde yapılacak bir sınav için
1 - Hukuk mezunu - 01.01.2017'de 35 yaşını doldurmamış olmalı
2 - en az 3 yıl avukatlık yapmış biri - 01.01.2017'de 45 yaşını doldurmamış olmalı.

Alt limit ilk seçenekte mezuniyet tarihi, 2. seçenekte avukatlık mesleğinde 3. yılın dolduğu tarih oluyor bu durumda ama şartlarda alt yaş sınırı diye bir şart yok.
  • surfer  (10.06.17 01:42:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.