[]

Bireysel Emeklilik (BES) Düzensiz Ödeme (etrafından dolaşma)

Sevgili Duyurucular:

Düzensiz ödeme tanımı şu şekilde :
"vadesinde ödenmeyen katkı payının ödeme tarihini takip eden 3 ay içinde, ilgili hesaba emeklilik sözleşmesinde belirlenen vadeye ait BES katkı payı ödemesinin yapılmaması durumunda, ilgili sözleşme çerçevesinde düzensiz ödeme yapıldığı kabul edilir."

İmdi, sizce:
Ben 2 ay ödeme yapmayıp sonra ödeme yapsam, diğer bir deyişle 3 ayda bir ödeme yapsam sözleşme düzensiz ödemeye düşer mi, düşmez mi? Sistemin etrafından bu şekilde dolaşmak mümkün müdür?

Ya da,
Katkı payı mevcut değerin altına düşürülemez diye bir ibare ne sözleşmenin kendisinde ne de BES yönetmeliğinde yazmıyor. Nitekim daha önce bir sözleşmemi 6 TL'ye indirebilmiştim. Ana sözleşmemi de yine bu şekilde 5-6 TL'ye indirmek mümkün mü? Yok olmaz yapamayız edemeyiz cevabı alırsam, nasıl karşılık verebilirim.

2 yıl süresince ödemeleri minimuma indirmek istiyorum, mevzu budur,

Teşekkürler cevaplar için.

 
orada kesin "bir yıl içinde bilmemkaç aydan fazla ödeme yapılmadığında da düzensiz ödeme sayılır " gibi bir şeyler de vardır. tahmin yürütüyorum.


  • alperz  (09.06.17 18:21:25) 
olmaz. 3 ayda bir ödeme yaparsan 4. aydan itibaren düzensiz ödemede kalırsın...

ocak ayınınkini nisanda ödemek zorundasın diyelim. mayıs'ta şubatı ödemek zorundasın. nisanda ödeyip temmuza kadar beklemek yok. başka deyişle ödemeleri ancak ocak'tan nisana kaydırmış olursun ama sonra yine her ay ödemen gerekir. aksi halde düzensiz ödemede kalırsın ve kesintiler full yapılmaya başlanır.

www.nnhayatemeklilik.com.tr

her şirketin her planında belirli bir alt limit vardır onun altına inmene izin verilmez. yapabileceğin tek şey en düşük limitli şirketi bulup oraya geçmek.
  • 507  (09.06.17 18:23:48 ~ 18:25:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.