[]

kira aidat ev sahibi üçgeni hukuki soru

Merhabalar,

Evimizdeki kiracı, sorumsuz ve de öğrenci kardeş 1 senedir aidat ödemiyormuş. Apartman Yöneticisi olacak pezevenk de bize ulaşmaya çalışmış(mış) ama ulaşamamış(mış) ve icra takibi başlatmış adımıza. Netice itibariyla 1000 tl lik icralık olmuşuz. Şimdi kanunen biz bu öğrenci zibidisini evden çıkaramıyormuşuz bunu diyormuş yasa. Fakat burda hukuken hem bu zibidi hem de pezevenk yönetici aleyhinde biz napabiliriz?


 
icraya itiraz edin. borçlu biz değil öğrenci zibidi diyin. kira sözleşmesini öne sürün.

uğraşmak stmiyorsanız ödeyin, öğrenci depozito vermemiş miydi? ordan kesin.

ayrıca bu halde feshedebilirsiniz.
  • fosforlu cevriye  (09.06.17 17:46:18) 
süresi içerisinde borca itiraz edin ancak dikkat edin itiraz gününü geçirmeyin. kiracıyı çıkarabilmek konusunda ise bir avukata danışmanızı tavsiye ederim.


  • gypsy punk  (09.06.17 17:57:19) 
itiraz etmeyin ödeyin, kat mülkiyeti kanunu ve borçlar kanunu gereğince sorumlusunuz. üstteki 2 arkadaşın dediği gibi itiraz ederseniz %20 icra inkar tazminatı, dava vekalet ücreti ve yargılama gideri ödersiniz.

borcu ödedikten sonra kiracılara icra takibi başlatıp siz de onlardan isteyeceksiniz rücuen. kira sözleşmenizde yan giderlerin kiracının ödeyeceğine ilişkin hüküm var mı?
  • trajikomix  (09.06.17 18:16:15) 
3300TL'nin altında borçlar için yasal takip başlatılamıyor. Bu sebeple itirazda bulunabilirsiniz. İlgili yargıtay kararı için: www.milliyet.com.tr


  • agluna  (09.06.17 20:02:40) 
3300 tl'nin altindaki borclar icin yasal takip yasagi kira sozlesmeleri bakimindan gecerki degil. En azindan tuketici sozlesmesi kapsamina girmeyen bu iliski kapsaminda uygulanmaz. Kiracinin cikartilabilmesi icin iki hakli ihtara ihtiyaciniz var diye biliyorum.

Bu durumda en iyisi %20 icra inkar tazminatina maruz kalmamak adina borcu odeyip, kiraciya rucu etmek olacaktir.
  • finsidigi  (09.06.17 22:09:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.